Κάταγμα στο γόνατο: Πώς μπορεί να προκληθεί και πώς αντιμετωπίζεται

Κάταγμα στο γόνατο: Πώς μπορεί να προκληθεί και πώς αντιμετωπίζεται

Τραυματισμός, χρόνιο στρες και παθολογικές καταστάσεις αυξάνουν τον κίνδυνο

knee
Κατάγματα του γόνατος περιλαμβάνουν τα κατάγματα της επιγονατίδας, του κάτω πέρατος του μηριαίου και του άνω πέρατος της κνήμης. Άμεση ή έμμεση εφαρμογή δύναμης μπορεί να προκαλέσει αυτά τα κατάγματα.

Επιδημιολογικά στοιχεία

– Συχνότητα: Στις ΗΠΑ, τα κατάγματα της επιγονατίδας και των κνημιαίων κονδύλων αντιστοιχούν το καθένα στο 1% του συνόλου των σκελετικών καταγμάτων. Τα κατάγματα των μηριαίων κονδύλων αντιστοιχούν στο 4% του συνόλου των καταγμάτων του μηριαίου.

– Θνησιμότητα / Νοσηρότητα: Τα κατάγματα του γόνατος μπορεί να προκαλέσουν νευραγγειακές βλάβες ή σύνδρομο διαμερίσματος με κίνδυνο για απώλεια του σκέλους. Λοίμωξη των μαλακών μορίων ή οστεομυελίτιδα είναι δυνατόν να συνοδεύουν τα ανοικτά κατάγματα. Στις λοιπές επιπλοκές περιλαμβάνονται η ψευδάρθρωση, η καθυστερημένη πόρωση, η μετατραυματική αρθρίτιδα, η άσηπτη νέκρωση, η λιπώδης εμβολή και η θρομβοφλεβίτιδα.

– Κλινική εικόνα: Κατά την κλινική εξέταση ενός ασθενούς με κάταγμα γόνατος, θα πρέπει πρώτα να ελέγχεται η παρουσία ή όχι οιδήματος, εκχύμωσης και σημειακής ευαισθησίας. Επίσης, είναι απαραίτητη μια προσεκτική νευραγγειακή εξέταση.

Διάβασε περισσότερα στο kontasou.com
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης