Ποια είναι η καλύτερη εποχή να τρώμε ψάρια. Βασικοί κανόνες

Ποια είναι η καλύτερη εποχή να τρώμε ψάρια. Βασικοί κανόνες

Κάθε πράγμα στον καιρό του και ο κολιός ... ποτέ τον Αύγουστο

fishmarket_large
            Τα ψάρια αποτελούν διατροφικό θησαυρό, είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, που συνδυάζει ταυτόχρονα υψηλή περιεκτικότητα σε ω-3 πολυακόρεστα λιπαρά και χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα.

             Η ψαραγορά όμως πρέπει να ακολουθεί μια πολιτική αειφορίας για τις θάλασσές μας. Προσέχουμε για να έχουμε ένα πράγμα. Οι ψαράδες μας γνωρίζουν πολύ καλά ποιά είδη και για ποιές χρονικές περιόδους μέσα στο έτος πρέπει να αφήνονται στην ησυχία τους. Πρέπει και ο καταναλωτής να γνωρίζει πως τα ψάρια πρέπει να αλιεύονται μόνο κατά την περίοδο που δεν αναπαράγονται.

             Η κατανάλωση φρέσκου ψαριού έχει αυτόν τον βασικό κανόνα. Αν προτιμάμε ένα είδος ψαριού αυτό δεν σημαίνει πως ... δικαιούμαστε να το καταναλώνουμε φρέσκο όλο τον χρόνο. Ο σωστός ''ψαροφάγος'' τρώει το κάθε ψάρι στον καιρό του, με κριτήριο όμως την αποφυγή της αναπαραγωγικής του περιόδου.

             Έτσι το γνωστό σε όλους "κάθε πράγμα στον καιρό του κι ο κολιός του Αύγουστο" είναι φάουλ καραμπινάτο μια και ναι μεν είναι λιπαρός εκείνη την εποχή και εύγευστος (γι'αυτό βγήκε το ρητό), αλλά είναι έτσι γιατί τον Αύγουστο είναι στην αναπαραγωγική του περίοδο. Ακολουθούν κάποια βασικά και συνηθισμένα ψάρια, μαζί με τις επιτρεπόμενες περιόδους κατανάλωσης. Διαβάστε περισσότερα εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης