«Σάρωσε» η Περιφέρεια Κρήτης στα βραβεία Greek Travel Awards στη Στοκχόλμη

crete

Κατάφερε να αποσπάσει σημαντικές τιμητικές διακρίσεις στους τομείς της γαστρονομίας και των διακοπών περιπέτειας

«Σάρωσε» η Περιφέρεια Κρήτης στα βραβεία που απονεμήθηκαν στη διάρκεια των Greek Travel Awards, που πραγματοποιήθηκαν στο World Trade Center της Στοκχόλμης.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης που έγινε στον ιδιαίτερο και ιστορικό χώρο του δημαρχείου της Στοκχόλμης, η Περιφέρεια Κρήτης κατάφερε να αποσπάσει σημαντικές τιμητικές διακρίσεις, αποδεικνύοντας πως ο στρατηγικός σχεδιασμός που έχει γίνει και ακολουθείται τα τελευταία χρόνια, φέρνει απτά και ουσιαστικά αποτελέσματα.

Ειδικότερα, έλαβε την τιμητική διάκριση της κορυφαίας Περιφέρειας Ελλάδας, της κορυφαίας Περιφέρειας στον τομέα της γαστρονομίας και της τρίτης καλύτερης Περιφέρειας για τις διακοπές περιπέτειας.

Πέραν της Περιφέρειας βραβεύτηκαν και Δήμοι του νησιού, αλλά και μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών, ανεβάζοντας την Κρήτη επανειλημμένα στο ψηλότερο επίπεδο του βάθρου.

Σημειώνεται ότι τα βραβεία δόθηκαν με συνδυαστική αξιολόγηση κριτικής επιτροπής και ηλεκτρονικής ψηφοφορίας κοινού που διενεργήθηκε σε τρεις σκανδιναβικές χώρες.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης σε θέματα Τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης που παρέλαβε τα βραβεία είπε πως η βράβευση αυτή αποτελεί μια ακόμη αναγνώριση της προσπάθειας που καταβάλλεται.

«Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι μεγάλες προσπάθειες των επιχειρηματιών, αλλά και της Περιφέρειας επιβραβεύονται με την ψήφο του κοινού. Οι Σκανδιναβοί ψηφίζουν με την επιλογή τους Κρήτη, κάτι που αποδεικνύουν οι 500.000 και πλέον επισκέπτες από τις χώρες αυτές που ταξιδεύουν κάθε χρόνο στο νησί, απολαμβάνοντας τις διακοπές τους. Είναι επισκέπτες που πραγματικά θέλουν να γνωρίζουν το σύνολο του τρόπου ζωής των Κρητικών και κάθε πλευρά του νησιού», σημείωσε ο κ. Βαμιεδάκης, ο οποίος επισήμανε ότι η Περιφέρεια Κρήτης επενδύει σταθερά στη σκανδιναβική αγορά, τόσο με παρουσία στις διεθνείς εκθέσεις, όσο και μέσα από τη συνεργασία της με τα γραφεία του ΕΟΤ και τις πρεσβείες των χωρών αυτών.

«Η προσπάθεια συνεχίζεται και στο πλαίσιο αυτο ένα σημαντικό μέρος από το ποσό που προορίζεται από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ για την προβολή της Κρήτης θα αφιερωθεί για τη σκανδιναβική αγορά», εξήγησε ο κ. Βαμιεδάκης.

Βραβεύτηκαν επίσης το Μουσείο Καζαντζάκη και το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», ενώ τα βραβεία δόθηκαν με βάση την αξιολόγηση που έγινε από μια ειδική κριτική επιτροπή που συστήθηκε και από την ψηφοφορία του κοινού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (9)

Ε Λ Λ Η Ν Α Σ - ΣΟΥΗΔΙΑ

Οι Σουηδοί και γενικά οι Σκανδιναβοί είναι ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ. Δεν έχει σημασία πόση διαφήμιση θα κάνουν οι Ελληνες για την Κρήτη, χαμένα λεφτά. Ταξιδεύουν συνήθως σε κράτη υποβαθμισμένα, να περάσουν φτηνά, να πιουν οινόπνευμα μέχρι πτώσεως, να λιαστούν και να φύγουν. Την μια χρονιά στην Τουρκία, την άλλη στην Ισπανία, την άλλη στην Ελλάδα, στην Κροατία, την Βουλγαρία, όπου βρουν φτηνά εισιτήρια τελευταίας στιγμής και φτηνό φαγητό. Εκμεταλλεύονται οικονομικές καταστάσεις. Δεν τους ενδιαφέρει η κουλτούρα ούτε ο πολιτισμός των άλλων, γιατί νομίζουν ότι είναι ανώτεροι. Ως Κρητικός που είμαι θα το πω ντρέτα και σταράτα, και αν θέλουν ας το καταλάβουν οι υπεύθυνοι, ΟΙ ΣΟΥΗΔΟΙ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΙ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΟΊ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΑΡΙΣΜΕΝΟΙ ΛΑΟΙ

Πανος

ΚΑΤΣΕ ΣΥ ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΛΟΥΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΣΟΥΗΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΟΥΔΕΖΕΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ. ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 22 ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΚΛΕΙΣΕΣ Ή ΑΚΟΜΑ;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ksenodoxoi-pic-ena

Η Αθήνα έχει ανάγκη να εμπλουτίζει διαρκώς την προσφορά της με δρώμενα προς τους ξένους επισκέπτες, αλλά και προς τους κατοίκους της, με ποιοτικές δράσεις, τόνισαν οι διοργανωτές

asteria-hotels

Μέχρι σήμερα τα ξενοδοχεία ανά την Ευρώπη δεν ακολουθούν παντού τα ίδια κριτήρια πιστοποίησης για να λάβουν τα περίφημα αστέρια, από ένα έως πέντε - Σύντομα ενδέχεται να υιοθετηθούν κοινά κριτήρια από πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα 

2