Ρεβεγιόν με €140 το άτομο στην Αράχωβα και €100 για δυο ξαπλώστρες στο... χιόνι

Ρεβεγιόν με €140 το άτομο στην Αράχωβα και €100 για δυο ξαπλώστρες στο... χιόνι

Ο φόβος του πέμπτου κύματος λόγω «Omicron», μετατρέπει τη «Μύκονο του χειμώνα» σε Εμιράτο της υπερβολής - Από τα «βαριά ονόματα», οι τολμηροί ρισκάρουν Αλπεις κι αν νοσήσουν... χρυσοπληρώνουν τη νοσηλεία, οι πιο συντηρητικοί πάνε στο COVID free Ντουμπάι και οι φοβητσιάρηδες μένουν Αθήνα

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
revegion_christmas_2021_thema_xr_2
Είναι αυτές οι μέρες που κάποιοι ξυπνάνε σε μια σουίτα του «Gstaad Palace», έτεροι σε κάποιο σαλέ του Σεν Μόριτς, ενώ άλλοι κατεβαίνουν τις «μαύρες» πίστες στα χιονοδρομικά της Κουρσεβέλ και της Κορτίνα. Παραδοσιακά, οι ισχυροί οικονομικά Ελληνες και οι οικογένειες με «βαριά» επίθετα φεύγουν από τις 20 του μήνα για να βρεθούν στα διάσημα θέρετρα των Αλπεων και όχι μόνο. Τα τελευταία χρόνια το Ντουμπάι έχει κι αυτό την τιμητική του τις γιορτές, ενώ ειδικά μετά το άνοιγμα του «Nammos» όλο και πιο πολλοί επώνυμοι ταξιδεύουν εκεί για τις γιορτές.

Φέτος όμως οι αποδράσεις και τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς λαμβάνουν χώρα στη σκιά της μετάλλαξης «Omicron» που έχει φοβίσει πολύ κόσμο λόγω της τρομερής μεταδοτικότητάς της, σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά καθημερινά.

Η μεταδοτικότητα, λοιπόν, φόβισε αρκετούς επώνυμους και δεν έφυγαν για τις Αλπεις ή τα Εμιράτα. Επέλεξαν να μείνουν στην Ελλάδα και να τιμήσουν εγχώρια θέρετρα ή να κάνουν πριβέ ρεβεγιόν σε κάποιες βίλες γνωστών οικογενειών, με τα απαραίτητα τεστ.

Η Αράχωβα, πάντως, ζει μεγάλες στιγμές αυτές τις ημέρες, αφού είναι sold out για τη γιορτινή περίοδο και δεν βρίσκεις δωμάτιο πουθενά, με τιμές που παραπέμπουν ενίοτε στο «Nammos» της Μυκόνου, ειδικά σε ό,τι αφορά τις ξαπλώστρες του ανακαινισμένου χιονοδρομικού και τα ρεβεγιόν. Μπορεί το ελληνικό θέρετρο να μην έχει την αίγλη της Κουρσεβέλ, αλλά είναι στα πολύ πάνω του και οι τιμές φέτος πήραν την ανιούσα.

arachova_christmas__2_
Από τις 22 Δεκεμβρίου επικρατούσε το αδιαχώρητο στον δρόμο για την Αράχωβα, που φέτος ξαναζεί μεγάλες στιγμές, αφού είναι sold out για τη γιορτινή περίοδο - παρά την εκτόξευση των τιμών

Κλείσιμο
Στο τέλος άλλης μιας χρονιάς που σημαδεύτηκε από την πανδημία του COVID-19 και τις μεταλλάξεις του, ο φόβος μπορεί να κυριαρχεί ακόμη σε μεγάλο βαθμό, όλοι όμως θέλουν να περάσουν καλά και να διασκεδάσουν είτε εντός είτε εκτός συνόρων. Γι’ αυτούς που θα επιλέξουν το εξωτερικό και τα θέρετρα των Αλπεων είναι δεδομένο ότι μιλάμε για ανθρώπους με μεγάλη οικονομική επιφάνεια που αν κολλήσουν κορωνοϊό έχουν την άνεση να πληρώσουν κάποιες χιλιάδες ευρώ στην Ελβετία, σε περίπτωση που χρειαστεί να νοσηλευτούν.

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι πολύ υψηλό, ίσως από τα υψηλότερα στον κόσμο, αφού το 90,1 % του πληθυσμού έχει κάνει και τις δύο δόσεις, ενώ είναι η πρώτη χώρα που έπιασε το 100% με αυτούς που έχουν κάνει τη μία δόση.

Κάπως έτσι το «Nammos» στήνει τρία events, τα δύο με Ελληνες πρωταγωνιστές, από την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς μέχρι και τα Φώτα, τα οποία αναμένεται να παρακολουθήσουν και αρκετοί συμπατριώτες μας.

Οι τυχεροί των Αλπεων

Πριν από λίγες ημέρες η σκηνή που εκτυλίχθηκε σε ένα από τα in στέκια των βορείων προαστίων εμπεριείχε τις συνηθισμένες για την εποχή συζητήσεις. Αυτές που περιστρέφονται γύρω από το πού θα κάνουν τις διακοπές τους ισχυροί επιχειρηματίες και εφοπλιστές, οι οποίοι έχουν προγραμματίσει τις καθιερωμένες αποδράσεις τους στις Γαλλικές και τις Ελβετικές Αλπεις.

Στο μεγάλο τραπέζι σε γνωστό εστιατόριο της Κηφισιάς, οι ψίθυροι και οι κουβέντες σε μια συγκεκριμένη παρέα είχαν ως κύριο αντικείμενο συζήτησης την πανδημία στην εποχή της «Omicron». Αυτή που φρέναρε αρκετά ηχηρά ονόματα φέτος από το να εκδράμουν για τις γιορτές στο Γκστάαντ, στην Κουρσεβέλ, στο Σεν Μόριτς και την Κορτίνα. Σύμφωνα με όσα ακούγονται, πολλά δυνατά ονόματα δεν ρίσκαραν ένα ταξίδι στα διάσημα θέρετρα, αλλά επέλεξαν να περάσουν τις γιορτές στο κλεινόν άστυ. Πολλά ρεβεγιόν θα λάβουν χώρα σε επαύλεις των βορείων και των νοτίων προαστίων, όπου οι καλεσμένοι θα προσέρχονται με την επίδειξη μοριακού τεστ, αφού τέτοιες προσκλήσεις απευθύνονται σε τουλάχιστον σαράντα άτομα!
arachova_christmas__1_
Hδη η Ευγενία Νιάρχου ανέβασε την πρώτη φωτογραφία από το χιονισμένο τοπίο στο Σεν Μόριτς, όπου παραδοσιακά μαζεύεται κάθε χρόνο όλη η οικογένεια στα σαλέ που διατηρούν εκεί

Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που δεν αλλάζουν τα διάσημα θέρετρα του σκι στις Αλπεις για τα Χριστούγεννα. Το πρώτο κύμα πλούσιων και διάσημων έχει ήδη αναχωρήσει για εκεί, ενώ το δεύτερο θα ακολουθήσει στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας πριν από την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, για να εντρυφήσουν και αυτοί στο λευκό παραμυθένιο τοπίο του Γκστάαντ.

Κι αν κολλήσει κάποιος, υπάρχει η απαραίτητη οικονομική επιφάνεια για να περάσει δέκα μέρες σε καραντίνα ή αν χρειαστεί να νοσηλευτεί σε μια κλινική.

To χιόνι είναι το στοιχείο που προσδίδει τη γοητεία σε μικρά χωριουδάκια όπως το Σεν Μόριτς ή την Κουρσεβέλ αυτές τις γιορτινές ημέρες.
Επιχειρηματικές οικογένειες, ισχυρά ζευγάρια της ναυτιλίας και πρωταγωνιστές στα εναπομείναντα κοινωνικά και κοσμικά events της Αθήνας ζουν την καθιερωμένη εδώ και χρόνια χριστουγεννιάτικη απόδρασή τους στις Αλπεις.

Η διαδρομή είναι γνωστή και οριοθετείται από τις Ιταλικές Αλπεις με επίκεντρο την διάσημη Κορτίνα -η οποία πάντως δεν προτιμάται από πολλούς-, τις Ελβετικές με κυρίαρχα θέρετρα το Σεν Μόριτς των Νιάρχων, το Γκστάαντ και τις Γαλλικές όπου δεσπόζει η Κουρσεβέλ. Ηδη η Ευγενία Νιάρχου ανέβασε την πρώτη φωτογραφία από το χιονισμένο τοπίο στο Σεν Μόριτς, όπου παραδοσιακά μαζεύεται κάθε χρόνο όλη η οικογένεια στα σαλέ που διατηρούν εκεί.
arachova_christmas__3_
100 ευρώ για δύο VIP ξαπλώστρες στο χιόνι

H Αράχωβα

Στη χώρα μας η Αράχωβα φέτος ζει μεγάλες στιγμές, αφού ο πανικός από κόσμο άρχισε πριν από τα Χριστούγεννα, με φοβερή πληρότητα και γεμάτα μαγαζιά. Το ανακαινισμένο χιονοδρομικό, που άνοιξε πριν από λίγες ημέρες, ζει μεγάλες στιγμές, ενώ κάποιοι κάνουν λόγο για τιμές που παραπέμπουν στο «Nammos».

Ενα ζευγάρι για να απολαύσει τις VIP ξαπλώστρες του χιονοδρομικού θα πρέπει να καταναλώσει 100 ευρώ -η μίνιμουμ κατανάλωση είναι 50 ευρώ ανά ξαπλώστρα- ενώ μια νέα άφιξη, το «Yuki», σερβίρει σούσι εξαιρετικής ποιότητας, premium ποτά, ακόμη και σπάνιες σαμπάνιες.
unnamed

Στο χιονοδρομικό υπάρχουν ακόμη και οι περίφημοι ναργιλέδες ή shisa, όπως αποκαλούνται, οι οποίοι έφτασαν και στο όμορφο χωριό, αφού πλέον έχουν φανατικούς λάτρεις. Οι τιμές για τις δύο νύχτες των καθιερωμένων ρεβεγιόν τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς είναι 100 και 140 ευρώ αντίστοιχα στα chic στέκια όπως το «Ε» και το «Le Chapin» χωρίς ποτό. Κάποιοι το έφτασαν στα 160 ευρώ, ενώ σε μυθικές ταβέρνες όπως η περίφημη «Παναγιώτα» τα ρεβεγιόν είχαν κλειστεί πριν από εβδομάδες, αφού το μαγαζί είναι μικρό και γίνεται χαμός. Η Αράχωβα βουλιάζει από κόσμο που έφτασε σχεδόν στις αρχές της εβδομάδας, ενώ από χθες δεν βρίσκεις δωμάτιο ούτε για πλάκα, αφού η πληρότητα αγγίζει το 100%.

«Δεν υπάρχει όχι πατάρι, αλλά ούτε αχυρώνας», έλεγε επιχειρηματίας από την Αθήνα που προσπάθησε να βρει δωμάτιο για φίλους του στο διάσημο θέρετρο. Η ίδια κατάσταση επικρατεί στο Καϊμακτσαλάν και στον Αγιο Αθανάσιο, καθώς και στους άλλους κατεξοχήν χειμωνιάτικους προορισμούς που βουλιάζουν από εκδρομείς.

Πάρτι στο Ντουμπάι

Το διάσημο εμιράτο παραμένει ένας από τους πιο θελκτικούς προορισμούς για τα Χριστούγεννα, ειδικά γι’ αυτούς που λατρεύουν τα ζεστά κλίματα και τους συμπατριώτες μας που βρίσκουν έντονο άρωμα Ελλάδας κάθε χρόνο.

Προς το παρόν αρκετοί επέλεξαν να βρεθούν εκεί κυρίως από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και έπειτα, όταν το «Nammos» έχει δύο events που θα προσελκύσουν γνωστά ονόματα.

Ο άνθρωπος που ευθύνεται εν πολλοίς για την αλλαγή του αθηναϊκού κλάμπινγκ, ο Βασίλης Τσιλιχρήστος, θα ανέβει στα decks του «Nammos» την 1η Ιανουαρίου για να ανεβάσει όπως μόνο αυτός ξέρει τις διαθέσεις των παρισταμένων εκεί. Η παραμονή θα έχει καθαρά αραβικό χρώμα με τον διάσημο στη Μέση Ανατολή και όχι μόνο Αμρ Ντιάμπ να τραγουδάει για τους τυχερούς πελάτες που θα δώσουν το «παρών».

Στις 5 του μήνα τη σκυτάλη θα πάρει ο Αντώνης Ρέμος συνεπικουρούμενος από τους Ισπανούς Gipsy Kings που θα ανοίξουν τη βραδιά. Είναι γνωστή, άλλωστε, η σχέση του δημοφιλούς ερμηνευτή με τον Ζαννή Φραντζέσκο και τον Σάμι Ιμπραήμ εδώ και χρόνια, αφού κάθε καλοκαίρι, με εξαίρεση τα δύο τελευταία λόγω της πανδημίας, εμφανίζεται τέλη Ιουλίου στη Μύκονο.

Εκεί αναμένεται να είναι έντονη η παρουσία πολλών φίλων του από την Ελλάδα που θα ταξιδέψουν στο εμιράτο, το οποίο εκπληρώνει στον μέγιστο βαθμό την ανθρώπινη ματαιοδοξία - ειδικά αυτές τις μέρες.



Eιδήσεις σήμερα:

Σήμερα στον ανακριτή ο Παναγιωτόπουλος για τα «ροζ» βίντεο - Ανοιχτό το ενδεχόμενο προφυλάκισης

Την Τετάρτη το ύστατε χαίρε στον Κάρολο Παπούλια που ήθελε να θυμόμαστε ότι «έπραξε το καθήκον του»

Οι 4+1 φoρο-προθεσμίες που λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης