Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ενώπιον του ανακριτή - Ανοιχτό το ενδεχόμενο προφυλάκισης

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ενώπιον του ανακριτή - Ανοιχτό το ενδεχόμενο προφυλάκισης

Οδηγήθηκε στο εσωτερικό του κτηρίου από την πίσω πόρτα - Στη «δράση» του παρουσιαστή σε πέντε site πορνό και στο ενδεχόμενο να αποκόμιζε οικονομικό κέρδος από τα sextapes εστιάζουν οι Αρχές - Πληροφορίες για τέσσερις ακόμα γυναίκες που έπεσαν θύμα του

5470565
Αντιμέτωπος με τον ανακριτή και τον εισαγγελέα βρίσκεται ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, προκειμένου να απολογηθεί για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα με ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και της προφυλάκισης.

Ο  58χρονος παρουσιαστής έφτασε στο δικαστικό μέγαρο συνοδευόμενος από τους αστυνομικούς ωστόσο οδηγήθηκε στο εσωτερικό του κτηρίου από την πίσω πόρτα και όχι την κεντρική είσοδο ώστε να μην έρθει αντιμέτωπος με τους φωτογράφους και τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο σημείο.

Ο ίδιος, λένε οι πληροφορίες, πως θα υποστηρίξει ότι διέγραψε εδώ και τρία χρόνια τα βίντεο και κάποιος άλλος τα βρήκε και τα ανέβασε σε site του εξωτερικού, χωρίς εκείνος όπως διατείνεται, να γνωρίζει το παραμικρό.

Παράλληλα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν ακόμα τέσσερις περιπτώσεις γυναικών που φέρεται να γνωρίζουν πως έχουν πέσει θύματα της δράσης του μεσήλικα παρουσιαστή, χωρίς όμως να έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να τα εντοπίσουν. Για το λόγο αυτό, κάποιες από αυτές ενδεχομένως και σήμερα θα περάσουν το κατώφλι της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να προσκομίσουν στοιχεία για να τα ερευνήσουν οι αρχές.

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο, τον μεσήλικα «Αρβύλα» με το κρύο χιούμορ και τις ροζ διαστροφές, οι επόμενες ημέρες θα είναι οι πιο δύσκολες της ζωής του. Από τη μια, αναμένεται να ολοκληρωθεί η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με σοβαρό ενδεχόμενο να εμπλακεί η Οικονομική Αστυνομία για διερεύνηση πιθανού κέρδους από τα sextapes που ανέβαζε μανιωδώς σε τουλάχιστον 5 πορνοσάιτ του internet.

Από την άλλη, η νέα καταγγελία από μια 28χρονη κοπέλα (οικογενειακή φίλη), η οποία μετά τις αποκαλύψεις, έψαξε και βρήκε και αυτή δυο βίντεο με πρωταγωνίστρια την ίδια στο σπίτι του 58χρονου παρουσιαστή, επιταχύνουν τις εξελίξεις και παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας.

Όμως το πιο σοβαρό και άκρως επιβαρυντικό -σε ό,τι αφορά στην ποινική μεταχείριση για αυτόν- θα είναι η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας δείξει, και το ενδεχόμενο να αποδειχθεί ότι έβγαζε λεφτά από «ροζ εμπόριο», οπότε οι κατηγορίες δεν θα είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα αλλά κακουργηματικού, στο κομμάτι αυτό, με όλα τα σενάρια ανοικτά για τη συνέχεια των ερευνών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αστυνομία ψάχνει να βρει και να ανασύρει σβησμένα αρχεία σεξουαλικού περιεχομένου στους τρεις υπολογιστές Apple που κατέχει και το καινούργιο iPhone, καθώς η πρώτη καταγγέλλουσα, η 30χρονη κοπέλα στη μήνυση που του έκανε, υποστηρίζει ότι μέσα στους υπολογιστές υπήρχαν αρχεία με φωτογραφίες και porn videos από 50 γυναίκες.

Την ίδια ώρα, η δεύτερη καταγγέλλουσα στη μήνυση της αναφέρει, ότι υπάρχουν 12 βίντεο στα οποία πρωταγωνιστούν 9 κοπέλες τα οποία βρίσκονται σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα με πορνό περιεχόμενο. Με αυτά τα δεδομένα, ίσως οι καταγγελίες να μην είναι μόνο δύο αλλά δεκάδες για τον «Αρβύλα», που είχε μετατρέψει το σπίτι του στη Θεσσαλονίκη και το εξοχικό του στην Αλόννησο σε «ροζ στούντιο» παραγωγής αισθησιακών ταινιών, πολλές φορές χωρίς καν τη συναίνεση των νεαρών παρτενέρ που αποτελούσαν τα θύματα της ανελέητα διαστροφικής δράσης του.
5469363
Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος kαθ’ οδόν για την Αστυνομία

Ηλεκτρονικό Έγκλημα και Οικονομική Αστυνομία

Όταν την περασμένη Δευτέρα ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης ζήτησε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να αναλάβει την έρευνα, όλοι κατάλαβαν ότι τα πράγματα γίνονται σκούρα για τον 58χρονο παρουσιαστή. Οι έμπειροι αξιωματικοί της συγκεκριμένης υπηρεσίας ξέρουν πολύ καλά πώς να κινηθούν στα σκοτεινά μονοπάτια του διαδικτύου, πως θα σαρώσουν τα ροζ κανάλια της ιντερνετικής πορνογραφίας και κυρίως να ξετρυπώσουν sextapes που οι κάτοχοι τους τα διέγραψαν για να εξαφανίσουν τα ηλεκτρονικά τους ίχνη και να ξεγλιστρήσουν από τα νύχια του νόμου. Δεδομένου μάλιστα ότι γνωρίζουν τουλάχιστον ένα κανάλι που διέθετε ο παρουσιαστής σε ροζ ιστοσελίδα, με συγκεκριμένο nickname το οποίο περιελάμβανε και την ημερομηνία γέννησης του, έχουν την αφετηρία και ένα απτό στοιχείο για να ξεκινήσουν μια βαθιά έρευνά που θα φθάσει, όπως χαρακτηριστικά λένε, μέχρι το κόκκαλο. Υπάρχουν δε στοιχεία που δείχνουν πως ο Παναγιωτόπουλος ανέβαζε πολλά αρχεία σε τέσσερις ακόμα ροζ ιστοσελίδες με έδρα το εξωτερικό.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να επισημανθεί, ότι το συγκεκριμένο κανάλι με το nickname του 58χρονου, δεν εμφανίζεται πλέον, αφού ο ίδιος φρόντισε να το διαγράψει όντας προφανώς σίγουρος ότι …θα τη βγάλει καθαρή. Όπως λένε αυτοί που γνωρίζουν καλά τα υπόγεια κανάλια του διαδικτυακού πορνό, ακόμη και αν ένα βίντεο σβηστεί από τον διαχειριστή του ροζ καναλιού ή της ιστοσελίδας, τότε αυτό δεν εξαφανίζεται από το internet, καθώς κάποιοι φρόντισαν να το κάνουν share σε άλλα sites και κάποιοι άλλοι να το κατεβάσουν στους υπολογιστές τους είτε για προσωπική θέαση, είτε για να το μοιράσουν αλλού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν στις 6 Απριλίου του 2019 και στις 10 το πρωί η πρώτη καταγγέλλουσα εντόπισε ένα ερωτικό βίντεο που πρωταγωνιστούσε η ίδια διάρκειας 1:04, διαπιστώθηκε ότι το είχε ανεβάσει ο Παναγιωτόπουλος στις 6 το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας και μέσα σε μόλις 16 ώρες είχε αναπαραχθεί από 1100 χρήστες, πολλοί από τους οποίους το κατέβασαν ή το διέδωσαν αλλού. Ένα βίντεο που παραμένει για πολλές ημέρες ή μήνες,είναι εύκολο να καταλάβει κανείς πόσες φορές έχει αναπαραχθεί και το κυριότερο πόσο δύσκολο είναι να εξαφανιστεί… Το σημαντικότερο όμως είναι, ότι φαίνεται για όσους ξέρουν ποιος είναι ο άνθρωπος και από πού ανέβηκε πρώτη φορά το συγκεκριμένο αρχείο.

Οι αναλυτές της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, θα χρειαστούν μερικές ημέρες για να σαρώσουν με ειδικά συστήματα το «ροζ διαδίκτυο» και να εντοπίσουν αρχεία, φωτογραφίες και βίντεο που έχουν ανέβει από τον συγκεκριμένο χρήστη. Όχι μόνο το τελευταίο διάστημα αλλά και χρόνια πριν. Και σε αυτό το σημείο, τα «λαγωνικά» της Δίωξης, δίνουν ιδιαίτερη σημασία καθώς υπάρχει μια λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στο ΘΕΜΑ, δεν αρκεί να βρεθούν τα βίντεο που ανέβασε ο Παναγιωτόπουλος, όλα αυτά τα χρόνια στα κανάλια που διέθετε στα πορνογραφικά sites. Χρειάζονται δύο επιπλέον στοιχεία.

Το πρώτο έχει να κάνει με τα πρόσωπα που απεικονίζονται σε βίντεο ή φωτογραφίες. Πρέπει σε πρώτη φάση να ταυτοποιηθούν, προκειμένου να διαπιστωθεί ποια είναι και ποιος ο ρόλος τους. Στη συνέχεια, θα πρέπει να εντοπιστούν και να καταγγείλουν ότι είτε το βίντεο και οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν χωρίς να το γνωρίζουν, είτε να καταθέσουν ότι ανέβηκαν στο διαδίκτυο χωρίς τη συναίνεση τους.

Τότε, μπορεί να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του ακόμη και με το υπάρχον νομικό πλαίσιο για βαρύτατες κατηγορίες παραβίασης προσωπικών δεδομένων. Μάλιστα, επειδή το αδίκημα όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν «πηγές» είναι διαρκές και άρα αυτόφωρο, οδηγεί όχι μόνο στη σύλληψη του Παναγιωτόπουλου και παραπομπή του στη Δικαιοσύνη αλλά και την προφυλάκιση του.

Επίσης, το πολύ σημαντικό, όπως είναι πως αρκεί ένα και μόνο βίντεο με ταυτοποίηση και καταγγελία για να περάσουν χειροπέδες στον πρώην συμπαρουσιαστή του «Ράδιο Αρβύλα».

Το επόμενο στάδιο των ερευνών, οι πληροφορίες λένε, θα το αναλάβει η Οικονομική Αστυνομία. Και αυτό γιατί ο δεύτερος άξονας των ερευνών της Αστυνομίας, είναι να διαπιστωθεί αν ο 58χρονος όλα αυτά τα χρόνια έβγαζε χρήματα από τις «ροζ» φωτογραφίες και τα βίντεο που ανέβαζε κινηματογραφώντας τα θύματα του, πολλές φορές εν αγνοία τους.

Την έρευνα σε αυτό το στάδιο δεν μπορεί να τη διενεργήσει το Ηλεκτρονικό Έγκλημα, αλλά η αρμόδια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ, που γνωρίζει πως θα κινηθεί, ποιους λογαριασμούς θα ψάξει και χρησιμοποιώντας τη μέθοδο «follow the money» να αποδείξει, αν πράγματι το έκανε, ότι αποκόμιζε κέρδη από το «ροζ εμπόριο».
Στιγμιοτυπο_2021-12-23__12_41_44_πμ
Η δεύτερη καταγγέλλουσα στη μήνυσή της αναφέρει ότι υπάρχουν 12 βίντεο που πρωταγωνιστούν 9 κοπέλες και τα οποία βρίσκονται σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα με πορνογραφικό περιεχόμενο. Με αυτά τα δεδομένα, ίσως οι καταγγελίες να μην είναι μόνο δύο αλλά δεκάδες για τον «Αρβύλα» που είχε μετατρέψει το σπίτι του στη Θεσσαλονίκη και το εξοχικό του στην Αλόννησο σε «ροζ στούντιο»

Το δεύτερο θύμα και η σύλληψη

Όλα αυτά τα χρόνια ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, κατάφερνε να κρατά καλά κρυμμένη τη διαστροφική του συνήθεια, να βιντεοσκοπεί και να ανεβάζει σε sites σκληρού πορνό τις νεαρές κοπέλες με τις οποίες διατηρούσε σχέση. Όταν τον Φεβρουάριο του 2019 η 30χρονη σήμερα κοπέλα ανακάλυψε 3 βίντεο και 300 φωτογραφίες που είχε τραβήξει με τη συναίνεση της ο Παναγιωτόπουλος και τα έβγαλε στη φόρα του ροζ διαδικτύου διασύροντας την, κατέθεσε μήνυση, όμως ο ίδιος έκανε τα πάντα όχι μόνο να μην αποκαλυφθεί η δράση του αλλά επιχείρησε να λύσει εξωδικαστικά το θέμα. Αρχικά, έταξε γάμο στην καταγγέλλουσα, στη συνέχεια πήρε πίσω την πρόταση φθάνοντας μάλιστα σε σημείο να καλέσει το θύμα του στην εξοχική του κατοικία στην Αλόννησο για να της γνωρίσει τη μέλλουσα σύζυγο του!

Έδειχνε σίγουρος, άτρωτος και ανεπηρέαστος από τα όσα φρικτά είχε διαπράξει σε βάρος μιας νεαρής κοπέλας της διπλανής πόρτας που γοητεύτηκε από το φανταχτερό τηλεοπτικό του περιτύλιγμα, πίστεψε στα ψεύτικα λόγια και τις κίβδηλες υποσχέσεις του μεσήλικα των «Αρβύλα» και όταν τον κατάλαβε θέλησε να της ρίξει στάχτη στα μάτια για να καλύψει τις ρυπαρές του πράξεις. Αξίζει να τονισθεί ότι ούτε τον Απρίλιο του 2019 όταν το πρώτο θύμα βρήκε και 4ο βίντεο δικό της στο διαδίκτυο και του έκανε μήνυση ζητώντας τη σύλληψη του, ο «Αρβύλας» πτοήθηκε. Πήγε και κρύφτηκε στην Αλόννησο με τους αστυνομικούς να μην καταφέρνουν, όπως χαρακτηριστικά είπαν, να τον εντοπίσουν.

Όμως η αποκάλυψη της υπόθεσης και η δημοσιοποίηση της, έκανε τα στόματα να ανοίξουν. Ένα δεύτερο θύμα, του 58χρονου φέρεται να κινείται νομικά κατά του παρουσιαστή. Η 28χρονη σήμερα κοπέλα που πριν πέντε χρόνια σύναψε εφήμερη σχέση με τον παρουσιαστή, διαπίστωσε ότι υπάρχουν δυο δικά της βίντεο τα οποία τραβήχτηκαν μέσα στο σπίτι του κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης χωρίς τη δική της συγκατάθεση.

Οι πληροφορίες λένε ότι η κοπέλα, γνώρισε τον «Αρβύλα» μέσω μιας οικογενειακής φίλης, στο μαγαζί του στην Αλόννησο, όμως η σχέση τους δεν κράτησε παρά μερικές εβδομάδες. Ο μεσήλικας όμως, πρόλαβε να σκηνοθετήσει ερήμην της δύο βίντεο, στα οποία όμως δεν φαίνεται αυτός. Σε ένα από αυτά, αποκαλύπτεται και το πρόσωπο της καθώς ο 58χρονος την ανέβασε «χύμα» χωρίς τουλάχιστον να φροντίσει να κρύψει το πρόσωπο της με μωσαϊκό, για να μην εκτίθεται στα πεινασμένα μάτια του κοινού, που είχε στο συγκεκριμένο κανάλι.

Το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, το δεύτερο θύμα, τηλεφώνησε στον δικηγόρο Απόστολο Λύτρα κλαίγοντας και με τρεμάμενη φωνή του περιέγραψε τόσο τη σχέση που είχε με τον 58χρονο, όσο και τα όσα αποτρόπαια ανακάλυψε στο διαδίκτυο και την εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Αφού έγιναν οι απαιτούμενες ταυτοποιήσεις, η 28χρονη κοπέλα έδωσε εντολή στον κ. Λύτρα να κινηθεί νομικά εναντίον της συγκεκριμένης τηλεοπτικής περσόνας με το κρύο και άγαρμπο χιούμορ. Μάλιστα, στη μήνυση που καταθέτει επισυνάπτονται και τα σχετικά links με τα επίμαχα βίντεο, διευκολύνοντας ακόμα περισσότερο τις αρχές στις έρευνες που διενεργούν, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής που διέταξε η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης.
f2
Στις παρέες της Θεσσαλονίκης ο μεσήλικας τηλεπαρουσιαστής ήταν γνωστός με το προσωνύμιο «σκύλος», καθώς, όπως λένε άνθρωποι που τον γνωρίζουν, όρμαγε σαν πεινασμένο σκυλί σε όποια γυναίκα έπεφτε στο οπτικό του πεδίο, εκμεταλλευόμενος τη φήμη και την αναγνωρισιμότητα που του έδινε το γυαλί
f3

Η επίσκεψη της 28χρονης στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος έγινε τα μεσάνυχτα της Τρίτης. Η κοπέλα, κατήγγειλε όλα όσα εφιαλτικά έζησε στους αστυνομικούς δίνοντας και τα links που έχουν ανέβει. Από την έρευνα, διαπιστώθηκε ότι το υλικό εξακολουθεί να είναι ενεργό με αποτέλεσμα να κινηθούν αυτόματα οι διαδικασίες για τον εντοπισμό του Στάθη Παναγιωτόπουλου. Τελικά παραδόθηκε μόνος του βάζοντας τέρμα στο θρίλερ της αναζήτησης του.

Πληροφορίες αναφέρουν πως από τις δύο -μέχρι στιγμής-καταγγέλλουσες που κινήθηκαν νομικά, έχουν εντοπιστεί από χρήστες του διαδικτύου άλλα 12 βίντεο. Το συγκεκριμένο «ροζ υλικό» φέρεται να έχει ανέβει από το κανάλι πορνό του Στάθη Παναγιωτόπουλου και να έχει διαμοιραστεί και σε άλλα sites ενηλίκων του διαδικτύου. Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως διακρίνονται 9 διαφορετικές κοπέλες, ενώ υπάρχουν και τρία μικρού μήκους βίντεο που πρωταγωνιστεί μόνος του ο παρουσιαστής χωρίς όμως να διακρίνεται το πρόσωπο του.

Αξίζει να επισημανθεί ότι υπάρχουν άλλες τουλάχιστον 4 περιπτώσεις γυναικών που φέρονται να έχουν πέσει και αυτές θύματα του Παναγιωτόπουλου, όμως σε αυτή τη φάση δεν θέλουν να κινηθούν νομικά φοβούμενες τον διασυρμό, ενώ υπάρχουν και πολλές περιπτώσεις κοριτσιών που δέχθηκαν με χυδαίο και σεξιστικό τρόπο παρενόχληση από τον 58χρονο «Αρβύλα». Μάλιστα, στις παρέες της Θεσσαλονίκης ο μεσήλικας τηλεπαρουσιαστής ήταν γνωστός με το προσωνύμιο «σκύλος» καθώς όπως λένε χαρακτηριστικά στο ΘΕΜΑ άνθρωποι που τον γνωρίζουν, όρμαγε σαν λιμασμένο σκυλί σε όποια γυναίκα έπεφτε στο οπτικό του πεδίο εκμεταλλευόμενος τη φήμη και την αναγνωρισιμότητα που του έδινε το γυαλί.

Άλλοι, μιλάνε για ένα άτομο που ανέκαθεν τον χαρακτήριζε μια αναισθησία. Κρατούσε λένε μια απόσταση από τα πάντα δεν έδειχνε να τον αγγίζει το παραμικρό. Κάτι που άλλωστε φαινόταν από το σαχλό και χοντροκομμένο χιούμορ του. Έτσι, μπορεί να απολύθηκε και από τον ΑΝΤ1, από τον μουσικό σταθμό Κύπρου που έκανε εκπομπές και να έγινε το αρνητικό πρόσωπο της ημέρας όμως δεν φαίνεται να πτοείται με τίποτα.

Άκαμπτος και στείρος από οποιοδήποτε συναίσθημα, ανθρωπιά και ευαισθησία, συνεχίζει τη ζωή του επιβεβαιώνοντας αυτό που έγραψε στην πρώτη μήνυση της η καταγγέλλουσα ότι ενώ η ίδια είχε χάσει τον ύπνο της φλερτάροντας ακόμη και με την ιδέα της αυτοκαταστροφής βουτηγμένη σε τύψεις και ντροπή, ο ίδιος συνέχιζε να βγαίνει τηλεοπτικά και να λέει σαχλαμάρες, να διασκεδάζει σε μπαρ και εστιατόρια αδιαφορώντας ακόμη και για τις μηνύσεις που εκκρεμούσαν εναντίον του. Όμως όλα άλλαξαν με τη νέα μήνυση και τα link που έστειλε η καταγγέλλουσα με τα επίμαχα βίντεο. Ο ίδιος επέλεξε να παραδοθεί και πλέον όλα παίζονται με ορατό το ενδεχόμενο της προφυλάκισης του...Ειδήσεις σήμερα:

Παγκόσμια «θύελλα» η Omicron με επαναφορά περιορισμών και βαρύ οικονομικό αντίκτυπο

Χριστούγεννα στην Πράγα για την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου και τον Βασίλη Σταθοκωστόπουλο

Μήνυση για «παρενόχληση» στο διαδίκτυο είχε καταθέσει η 32χρονη Γαλλίδα YouTuber «Μαβά Σου» λίγο πριν τον θάνατό της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης