Κόνσολας (Θέμα 104,6): 197 εκατομμύρια θέσεις θα χαθούν στον τουρισμό παγκοσμίως
Ο υφυπουργός Τουρισμού χαρακτήρισε πολύ κρίσιμη την περίοδο από 15 Ιουνίου μέχρι την 1η Ιουλίου για το «στοίχημα» του ελληνικού τουρισμού, ενώ δεν έκρυβε την δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι δεν υπάρχει ενιαίο ευρωπαϊκό πρωτόκολλο
«Υπάρχει ενδιαφέρον για την Ελλάδα», ανέφερε στον Θέμα 104.6 ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, μιλώντας στον Γιάννη Πρετεντέρη.
«Είναι η δυσκολότερη χρονιά του ελληνικού τουρισμού», ανέφερε ο κ. Κόνσολας και πρόσθεσε πως ξεκινάμε «από μηδενική βάση», όταν οι εκτιμήσεις των αναλυτών προβλέπουν ότι 197 εκατομμύρια θέσεις θα χαθούν στον τουρισμό παγκοσμίως, ενώ η πτώση στα τουριστικά έσοδα θα είναι της τάξης του 65%-70%.
Ο υφυπουργός Τουρισμού χαρακτήρισε πολύ κρίσιμη την περίοδο από 15 Ιουνίου μέχρι την 1η Ιουλίου για το «στοίχημα» του ελληνικού τουρισμού, ενώ δεν έκρυβε την δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι δεν υπάρχει ενιαίο ευρωπαϊκό πρωτόκολλο.
Παράλληλα, οι δείκτες της τουριστικής αγοράς αναφέρουν ότι το 1/3 των ξενοδοχείων έχουν ανοίξει και θα ανοίξουν και τα 2/5 για τα εποχικά καταλύματα υποστήριξε ο κ. Κόνσολας, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει «κλιμακούμενη αύξηση» των ξενοδοχείων.
Οι δύο αυτές διακρίσεις αποτελούν μια σημαντική αναγνώριση της στρατηγικής πορείας του Ομίλου B&F, ο οποίος συνεχίζει να επενδύει με συνέπεια στην καινοτομία, στην ποιότητα, στη δημιουργικότητα και στη διαρκή εξέλιξη
Από τους ασπροπίνακες, στα μαθητικά lockers και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των αιθουσών διδασκαλίας: Tο πρόσωπο της εκπαίδευσης αλλάζει και μία ελληνική εταιρεία πρωτοπορεί.
Στους μήνες που απουσίασε από τη δουλειά της λόγω άδειας μητρότητας, η Κατερίνα Πετράκη παρακολούθησε από απόσταση μια αλλαγή που εξελισσόταν με ταχύτητα. Η Τεχνητή Νοημοσύνη άρχιζε να περνά από τη θεωρία στην πράξη, αποκτώντας θέση στην καθημερινότητα ολοένα και περισσότερων επαγγελμάτων. Αυτό που μέχρι πρότινος έμοιαζε με μια τεχνολογία του μέλλοντος, γινόταν σταδιακά μέρος του παρόντος.