Κόνσολας (Θέμα 104,6): 197 εκατομμύρια θέσεις θα χαθούν στον τουρισμό παγκοσμίως
Ο υφυπουργός Τουρισμού χαρακτήρισε πολύ κρίσιμη την περίοδο από 15 Ιουνίου μέχρι την 1η Ιουλίου για το «στοίχημα» του ελληνικού τουρισμού, ενώ δεν έκρυβε την δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι δεν υπάρχει ενιαίο ευρωπαϊκό πρωτόκολλο
«Υπάρχει ενδιαφέρον για την Ελλάδα», ανέφερε στον Θέμα 104.6 ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, μιλώντας στον Γιάννη Πρετεντέρη.
«Είναι η δυσκολότερη χρονιά του ελληνικού τουρισμού», ανέφερε ο κ. Κόνσολας και πρόσθεσε πως ξεκινάμε «από μηδενική βάση», όταν οι εκτιμήσεις των αναλυτών προβλέπουν ότι 197 εκατομμύρια θέσεις θα χαθούν στον τουρισμό παγκοσμίως, ενώ η πτώση στα τουριστικά έσοδα θα είναι της τάξης του 65%-70%.
Ο υφυπουργός Τουρισμού χαρακτήρισε πολύ κρίσιμη την περίοδο από 15 Ιουνίου μέχρι την 1η Ιουλίου για το «στοίχημα» του ελληνικού τουρισμού, ενώ δεν έκρυβε την δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι δεν υπάρχει ενιαίο ευρωπαϊκό πρωτόκολλο.
Παράλληλα, οι δείκτες της τουριστικής αγοράς αναφέρουν ότι το 1/3 των ξενοδοχείων έχουν ανοίξει και θα ανοίξουν και τα 2/5 για τα εποχικά καταλύματα υποστήριξε ο κ. Κόνσολας, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει «κλιμακούμενη αύξηση» των ξενοδοχείων.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.
Με περισσότερες από 15 αναχωρήσεις καθημερινά, ταξιδεύεις γρήγορα και άνετα από τον Πειραιά προς Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι