Το Huawei P30 Pro φέρνει την «επανάσταση» στη mobile φωτογραφία

Το Huawei P30 Pro φέρνει την «επανάσταση» στη mobile φωτογραφία

Η Huawei κάνει «άλμα» στην κάμερα των smartphones, και δηλώνει ότι… ξαναγράφει τους κανόνες της φωτογραφίας – Όλα όσα είδαμε στην παγκόσμια παρουσίαση της νέας ναυαρχίδας της εταιρείας, στο Παρίσι

IMG_20190328_134017
Αποφασισμένη να αλλάξει τα δεδομένα στον κλάδο των smartphones και να θέσει η ίδια τους νέους κανόνες, φαίνεται ότι είναι η Huawei.  Τον περασμένο Οκτώβρη έκανε όλη την αγορά να μιλάει για το Mate 20 Pro, το οποίο λάνσαρε με ενσωματωμένη την τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης στο λειτουργικό του. Σε λιγότερο από έξι μήνες η κινεζική εταιρεία «ξαναχτυπά» με τη νέα ναυαρχίδα της, το P30 Pro, προσδοκώντας να φέρει τη νέα εποχή στα κινητά τηλέφωνα με πρωταγωνιστή τον -επαγγελματικό- φωτογραφικό φακό.

«Έπειτα από δεκαετίες προσπαθειών και ανάπτυξης της τεχνολογίας της κάμερας, ξαναγράφουμε τους κανόνες στη φωτογραφία και αλλάζουμε εντελώς την αντίληψη που έχει ο κόσμος για τη φωτογράφηση μέσω κινητών τηλεφώνων» είπε ο Richard Yu, CEO του Huawei Consumer BG, στην παγκόσμια παρουσίαση της σειράς P30, που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι.
IMG_20190326_162417
IMG_20190326_162451
«Καινοτομίες όπως ο αισθητήρας Huawei SuperSpectrum και ο φακός Huawei SuperZoom μάς επιτρέπουν να κάνουμε ένα άλμα μπροστά στη φωτογραφία και στο βίντεο. Η σειρά Huawei P30 οδηγεί στην επόμενη γενιά smartphones, ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να απαθανατίσουν την πραγματική ομορφιά που βρίσκεται στον κόσμο γύρω τους, μέσα από μια συσκευή που χωράει στην παλάμη του χεριού τους» συμπλήρωσε.

Όσα ακολούθησαν στην κατάμεστη -από εκπροσώπους διεθνών ΜΜΕ- αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Παρισιού, ήταν σαφής ένδειξη των προθέσεων της εταιρείας: Εκλεπτυσμένο design, επεξεργαστής τεχνητής νοημοσύνης, τετραπλή κάμερα Leica με εντυπωσιακή ανάλυση -40 megapixel στον κύριο αισθητήρα και 32 megapixel στον μπροστινό φακό για τις selfies -, υβριδικό zoom 10x χωρίς απώλειες στο τελικό αποτέλεσμα της εικόνας και του βίντεο, ακόμα πιο βελτιωμένες λήψεις σε συνθήκες απόλυτου σκοταδιού, τεχνολογία ηλεκτρομαγνητικής διέγερσης -με την οποία ολόκληρη η οθόνη μετατρέπεται σε ακουστικό-, μεγάλη μπαταρία και απίστευτα γρήγορη φόρτιση.

IMG_20190328_134056


«Οι δυνατότητές του ξεπερνούν κάθε φαντασία. Δεν θα πιστεύετε ούτε εσείς οι ίδιοι την ευκρίνεια της εικόνας και του βίντεο που θα τραβάτε με το P30Pro» συνέχισε ο Yu, δείχνοντας σε real time όλα τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του κινητού, με το οποίο η Huawei στοχεύει να δώσει το στίγμα της στον ανταγωνισμό και να κατακτήσει την κορυφή.

Οι καινοτομίες της κάμερας:

-H τετραπλή κάμερα της Leica 40MP συνδυάζει νέους αισθητήρες, ρυθμίσεις φακών, επεξεργαστή σήματος εικόνας (ISP), Μονάδα Νευρωνικής Επεξεργασίας (NPU) και αλγόριθμους προσαρμογής εικόνων, ώστε να μπορεί ο χρήστης να αποτυπώνει καθαρές και φωτισμένες φωτογραφίες, ακόμα και στο απόλυτο σκοτάδι.
Κλείσιμο
IMG_20190326_142227
-O Yπερευρυγώνιος φακός 20MP

-Η 32MP μπροστινή κάμερα για την τέλεια selfie

-Το 5οπτικό, 10υβριδικό και 50ψηφιακό zoom του φακού μετατρέπει το κινητό σε μίνι τηλεσκόπιο, καθώς το τελικό αποτέλεσμα της φωτογραφίας μετά το zoom δεν φέρει «απώλειες»

-Δυνατότητα εγγραφής δύο πλευρών της ίδιας σκηνής με τη λειτουργία Dual-View Video. Ο χρήστης δηλαδή μπορεί να απαθανατίσει δύο οπτικές της ίδιας σκηνής, την ίδια ακριβώς στιγμή χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα διαφορετικές κάμερες.

-Πορτραίτα Super Bokeh με λεπτομερή απόδοση κάθε στοιχείου του κάδρου, παρά την παρουσία έντονου οπίσθιου φωτισμού. Η Huawei Time of Flight (ToF) κάμερα έχει σχεδιαστεί για τη μέτρηση του βάθους πεδίου, ενεργοποιώντας το bokeh εφέ σε πολλαπλά επίπεδα, δημιουργώντας πορτρέτα με πανέμορφο θολό φόντο τονίζοντας υπέροχα το θέμα στο προσκήνιο.

IMG_20190328_134204__1_


Αυτονομία πάνω από μια ημέρα με εντατική χρήση

Το P30 Pro διαθέτει μια μεγάλη μπαταρία 4.200mAh που υποστηρίζει ταχύτητα και ευκολία μέσα από τη λειτουργία 40W HUAWEI SuperCharge, η οποία φορτίζει τη συσκευή από το 0% στο 70% μέσα σε 30 λεπτά. Στα συν προστίθεται η ασύρματη γρήγορη φόρτιση και η ασύρματη αντίστροφη φόρτιση.
IMG_20190328_134331

Αισθητική και Απόδοση σε μια συσκευή

Το design του κινητού αντλεί έμπνευση από τη φύση και την τεχνολογία. Ο σχεδιασμός ολόκληρης της σειράς P30 δημιουργήθηκε με ένα νάνο-οπτικό έγχρωμο φινίρισμα εννέα στρώσεων που εμπνέεται από τη χρωματική παλέτα και την εμφάνιση των αλατιού. Το Huawei P30 Pro των 6.47 ιντσών και το Huawei P30 των 6.1 ιντσών, έρχονται στα χρώματα Breathing Crystal, Aurora και Black. Η FHD+ (2340x1080) Dewdrop οθόνη διαθέτει μικροσκοπικό notch, παρέχοντας τη μέγιστη επιφάνεια θέασης. Ο εμπρόσθιος σχεδιασμός της οθόνης, σχεδόν χωρίς πλαίσιο, ενσωματώνει τον αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος για γρήγορη και ασφαλή ταυτοποίηση. Το λειτουργικό σύστημα είναι το Android 9 με το περιβάλλον EMUI 9.1 της Huawei, ενώ ο επεξεργαστής Kirin 980 έχει ενσωματωμένη την τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης  με τη μνήμη να φτάνει στα 8 GΒ.

Διαθέσιμο στην ελληνική αγορά από τις 2 Απριλίου, ξεκινώντας από 949 ευρω.

Αναλυτικά: 

HUAWEI P30 Pro 6GB RAM + 128GB ROM στα 949  ευρώ / 8GB RAM + 256GB ROM στα 1049  ευρώ

HUAWEI P30 6GB RAM + 128GB ROM στα 749 ευρώ

Σημειώνεται ότι η Huawei εκτός από τα νέα smartphones παρουσίασε στο Παρίσι και νέα ασύρματα ακουστικά, ένα 40W power bank, αλλά και ένα ζευγάρι «έξυπνα» γυαλιά, τα οποία έχουν ενσωματωμένο μικρόφωνο και μπορούν να λειτουργήσουν ως ακουστικά. Δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την εταιρεία Gentle Monster και  διατεθούν στην αγορά από τον Ιούλιο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης