Το απόλυτο λογισμικό προστασίας για κάθε συσκευή μας

eset_header

Στην εποχή των αυξανόμενων διαδικτυακών κινδύνων η εγκατάσταση λογισμικού προστασίας σε κάθε συσκευή μας είναι απολύτως απαραίτητη

Sponsored Content 

Σήμερα που η τεχνολογία είναι παρούσα σε κάθε τομέα της καθημερινότητάς μας τα βασικά μας εργαλεία, δηλαδή οι συσκευές μας, χρειάζονται προστασία από κάθε είδους online και offline απειλή.
Ως σύγχρονοι χρήστες οφείλουμε να φροντίζουμε την ασφάλεια απορρήτου των δεδομένων και των ενεργειών μας στο διαδίκτυο είτε πρόκειται για αγορές και τραπεζικές συναλλαγές είτε πρόκειται για επικοινωνία και κοινοποίηση στοιχείων.
Αυτήν ακριβώς τη σημαντική προστασία μας προσφέρει το ESET Internet Security το οποίο όχι μόνο είναι συμβατό με συσκευές Windows, macOS και Android αλλά αυτά τα Χριστούγεννα μας δίνει τη δυνατότητα με 1 άδεια να καλύψουμε 3 συσκευές για 1 έτος με 30% έκπτωση.
Από τι ακριβώς μας προστατεύει όμως το ESET Internet Security;
EgWhN4yXgAE2EWc
Εργασία από το σπίτι
Η πανδημία μπορεί να υποχωρεί αλλά η εξ αποστάσεως εργασία ήρθε για να μείνει. Αυτό το νέο μοντέλο εργασίας λοιπόν φαίνεται να ξεχωρίζει, με μεγάλο τμήμα του προσωπικού σε κάθε τομέα να εργάζεται από το σπίτι μερικές μέρες την εβδομάδα αλλά να πρέπει να βρίσκεται και σε χώρο γραφείου κάποιες φορές. Δυστυχώς όμως όπως έχει αποδειχθεί η εξ αποστάσεως εργασία έχει δημιουργήσει τις τέλειες συνθήκες για κάθε είδους εγκληματίες του διαδικτύου.

Το ESET Internet Security λοιπόν προστατεύει τη συσκευής σας, καθώς διαθέτει anti-theft εφαρμογή για άμεσο εντοπισμό συσκευής σε περίπτωση κλοπής. Παράλληλα, σας προστατεύει από κάθε είδους διαδικτυακές επιθέσεις όταν δουλεύετε από το σπίτι.
ESET_FinTech_ερευνα
Ασφαλείς ηλεκτρονικές αγορές
Η προστασία των ευαίσθητων οικονομικών δεδομένων των καταναλωτών δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική από την εποχή του e-commerce την οποία διανύουμε. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η ESET, το 40% των καταναλωτών παγκοσμίως χρησιμοποιούν από μία έως τρεις εφαρμογές FinTech, αλλά μόνο οι μισοί από αυτούς έχουν εγκατεστημένο λογισμικό ασφαλείας σε όλες τις προσωπικές τους συσκευές.

Το ESET Internet Security σας βοηθάει να διαχειριστείτε τα password σας αφού διαθέτει password manager στο οποίο μπορείτε να αποθηκεύσετε όλους τους κωδικούς πρόσβασης σε συσκευές και σε online συναλλαγές.

Παράλληλα, σας βοηθά να πραγματοποιείτε τις ηλεκτρονικές αγορές και τραπεζικές συναλλαγές σας χωρίς να ανησυχείτε, χρησιμοποιώντας browser σε ασφαλές περιβάλλον της ESET.

Έξυπνο σπίτι με ασφάλεια
Το 2020, η ομάδα ερευνητών της ESET για IoT (Internet of Things) εντόπισε πολλαπλά σοβαρά κενά ασφαλείας σε τρεις διαφορετικές κεντρικές μονάδες smart home, τις Fibaro Home Center Lite, HomeMatic Central Control Unit (CCU2) και eLAN-RF-003. Οι συγκεκριμένες κεντρικές μονάδες (hub) χρησιμοποιούνται για να ελέγχουν τις συνδεδεμένες συσκευές στα «έξυπνα σπίτια» και σε άλλα περιβάλλοντα σε χιλιάδες νοικοκυριά και εταιρείες σε όλο τον κόσμο.

Ορισμένα κενά ασφαλείας θα μπορούσε να τα εκμεταλλευτεί κάποιος για να πραγματοποιήσει επιθέσεις MitM (Man-in-the-middle), υποκλοπές και παρακολούθηση, δημιουργία backdoors, ή και να αποκτήσει πλήρη πρόσβαση (root access) σε συσκευές και στο περιεχόμενο τους. Στη χειρότερη των περιπτώσεων, θα μπορούσαν να επιτρέψουν σε κάποιον εισβολέα να αποκτήσει τον έλεγχο των κεντρικών μονάδων και όλων των περιφερειακών συσκευών που ελέγχουν.

Το ESET Internet Security σας δίνει την ευκαιρία να ελέγξετε την ασφάλεια του οικιακού router και όλων των συνδεδεμένων έξυπνων συσκευών που έχετε στο σπίτι.
Τι-πρεπει-να-ξερουν-τα-παιδια
Ο απαραίτητος γονικός έλεγχος
Η ασφάλεια των παιδιών αποτελεί για τους γονείς τη μεγαλύτερη αγωνία. Καθώς όμως η τεχνολογία μπαίνει όλο και περισσότερο στη ζωή των νέων γίνεται πιο δύσκολο να εντοπίσει κανείς τους κινδύνους που παραμονεύουν.

Το ESET Internet Security επιτρέπει στους γονείς με παιδιά προεφηβικής ηλικίας να ρυθμίσουν τον γονικό έλεγχο, ο οποίος εμποδίζει την εμφάνιση ακατάλληλου περιεχομένου στις μηχανές αναζήτησης και προστατεύει από κάθε είδους απειλή, ακόμα και από κακόβουλες επιθέσεις (hacking).

Το parental control, σας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθείτε τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν, ενώ παράλληλα στις android συσκευές μπορείτε να ορίζετε τον χρόνο χρήσης.

Παράλληλα, προστατεύει τους έφηβους αλλά και εσάς τους ίδιους από επιθέσεις «ηλεκτρονικού ψαρέματος» και ransomware. Οι κυβερνοεγκληματίες κλέβουν ευαίσθητες πληροφορίες όπως για παράδειγμα το email και το password που χρησιμοποιεί το παιδί σας για να μπει στο προφίλ του στα social media και τις χρησιμοποιούν για να χειρίζονται πλαστά προφίλ που μοιάζουν απόλυτα με τα αυθεντικά.

Επίσης, το ESET Internet Security σας προστατεύει από επιθέσεις τύπου ransomware όπου οι hackers ζητούν λύτρα για να ξεκλειδώσουν τη συσκευή σας ή για να μη δημοσιοποιήσουν αρχεία και φωτογραφίες που έχετε αποθηκευμένα.

Τέλος, σας επιτρέπει να ασφαλίσετε τη web κάμερά στο κινητό και στον υπολογιστή του παιδιού σας εμποδίζοντας τους hackers να παρακολουθούν μέσα από την ενσωματωμένη κάμερα τι κάνουν τα παιδιά ή να χρησιμοποιούν την κάμερα ή το μικρόφωνό από τις συσκευές των παιδιών για να εξυπηρετήσουν τους δικούς τους κακόβουλους σκοπούς.
The_worst_password
Η ειδικός της κυβερνοασφάλειας
Η ΕSET, παγκόσμια πρωτοπόρος στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, προσφέρει από το 1987 ένα μεγάλο φάσμα πολυβραβευμένων λύσεων για καταναλωτές και επιχειρήσεις (desktop και mobile security, server security, κρυπτογράφηση δεδομένων, πιστοποίηση διπλού παράγοντα (2FA κ.ά.). Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΕSET Hellas ή ακολουθήστε την στα κοινωνικά δίκτυα Facebook, Twitter, Instagram και LinkedIn.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης