ΗΠΑ: Η Google ανοίγει το πρώτο της κατάστημα στη Νέα Υόρκη φέτος το καλοκαίρι

ΗΠΑ: Η Google ανοίγει το πρώτο της κατάστημα στη Νέα Υόρκη φέτος το καλοκαίρι

Η ανακοίνωση γίνεται σε μια στιγμή που ο κολοσσός των μηχανών αναζήτησης προσπαθεί ν' ανταγωνιστεί την Apple στην πώληση υλικού υπολογιστών, από smartphone έως θερμοστάτες και ανιχνευτές καπνού

google_store
Η Google ανακοίνωσε σήμερα την πρόθεσή της να ανοίξει φέτος το πρώτο φυσικό της κατάστημα στη Νέα Υόρκη, το οποίο θα επιτρέψει στον κολοσσό της Καλιφόρνιας να προωθήσει τον ανταγωνισμό του με την Apple στον τομέα των ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης.

Το κατάστημα, το οποίο θα ονομάζεται Google Store, θα ανοίξει φέτος το καλοκαίρι στην περιοχή Τσέλσι, όπου βρίσκονται ήδη μεγάλα γραφεία στα οποία εργάζονται οι υπάλληλοι της Google.

"Οι πελάτες θα μπορούν να περιηγηθούν στο Google Store και να αγοράσουν μεγάλη ποικιλία προϊόντων που κατασκευάζονται από την Google, από τηλέφωνα Pixel, προϊόντα Nest, έως συσκευές Fitbit, Pixelbooks και πολλά άλλα", δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Google Τζέισον Ρόζενταλ σε μια ανάρτηση ιστολογίου.

"Θα μπορούν επίσης να κάνουν τις αγορές τους διαδικτυακά στο GoogleStore.com και να παραλαμβάνουν τις παραγγελίες τους στο κατάστημα", διευκρίνισε.

Η ανακοίνωση γίνεται σε μια στιγμή που ο κολοσσός των μηχανών αναζήτησης προσπαθεί ν' ανταγωνιστεί την Apple στην πώληση υλικού υπολογιστών, από smartphone έως θερμοστάτες και ανιχνευτές καπνού.

Η Google θέλει επίσης να αξιοποιήσει τις πωλήσεις συνδεδεμένων αντικειμένων για φυσικές δραστηριότητες της μάρκας Fitbit, την οποία αγόρασε τον Νοέμβριο του 2019.

Κλείσιμο
"Το νέο Google Store είναι ένα σημαντικό στάδιο στη στρατηγική μας για προϊόντα που προσφέρουν την πιο χρήσιμη εμπειρία της Google οπουδήποτε, οποτεδήποτε", δήλωσε ο Ρόζενταλ.

Μέσω του παγκόσμιου δικτύου της Apple Store, το οποίο διαθέτει περισσότερα από 500 καταστήματα σε 25 χώρες, η Apple πωλεί μεγάλο μέρος των iPhone, iPad και MacBook σε καταστήματα.

Η Microsoft αντίθετα, ανακοίνωσε πέρυσι το μόνιμο κλείσιμο σχεδόν όλων των καταστημάτων της, οι περισσότερες πωλήσεις της γίνονται πλέον διαδικτυακά.


Ειδήσεις σήμερα

Φορολογικές δηλώσεις: Την επιμήκυνση του χρόνου υποβολής ζητά το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος

Συνεπιμέλεια: Τεταμένο κλίμα, προσωπικές αναφορές και έντονες διαφωνίες - Σήμερα η ψήφιση του νομοσχεδίου

Η νέα Bachelorette της Αυστραλίας είναι bisexual - Για πρώτη φορά τη διεκδικούν άντρες και γυναίκες  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης