Στέφανος Μιλάτος: Ένας αληθινά διεθνής Έλληνας male model

Στέφανος Μιλάτος: Ένας αληθινά διεθνής Έλληνας male model

Πόζαρε στον φακό του Steven Klein για λογαριασμό του περιοδικού W, έκανε catwalk για τον Givenchy και τον Jean Paul Gaultier, πρωταγωνίστησε στην καμπάνια της Diesel. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις συνεργασίες του γοητευτικού Έλληνα με τα δεκάδες τατουάζ!

Στέφανος Μιλάτος: Ένας αληθινά διεθνής Έλληνας male model
Σχολείο, διάβασμα, παιχνίδι στη γειτονιά του στα Τρίκαλα και κατόπιν part time δουλειά στο κρεοπωλείο του πατέρα του. Για δεκαοκτώ χρόνια ο Στέφανος Μιλάτος επαναλάμβανε καθημερινά το παραπάνω πρόγραμμα με μαθηματική ακρίβεια. Χωρίς εντάσεις, προστριβές και επαναστάσεις. Σαν μια προθέρμανση για τη μετέπειτα ζωή του, που άρχισε με τη μετακόμισή του στην Αθήνα για να σπουδάσει στο ΤΕΙ Δασοπονίας. Όχι, δεν σκέφτηκε ποτέ να γίνει πυροσβέστης, μια πρόφαση ήταν για να αφήσει οριστικά πίσω του τον κόσμο της επαρχίας και να αρχίσει να πραγματοποιεί αργά και σταθερά τους στόχους του. Μικρούς κάθε φορά, αλλά με μεγαλύτερο την ενασχόλησή του με το θέατρο, το χορό και τηshowbiz.

Και κάπου εκεί ήρθε και το μόντελινγκ, μέσα από μια τυχαία πρόταση που του έκαναν στο πλαίσιο του Athens Χ-clusive Designers Week, όπου βρισκόταν ως θεατής. «Αν και μου άρεσε αμέσως, πίστεψα πως δεν υπήρχε καμία περίπτωση να τα καταφέρω και έτσι δεν έδωσα την παραμικρή βάση. Στην πορεία όμως άρχισα να το δουλεύω μέσα μου, άλλαξα τελείως γνώμη και αποφάσισα να το δοκιμάσω», δηλώνει στο People.

Παράλληλα με τις πρώτες του δουλειές στο χώρο της μόδας –ανήκει στο πρακτορείο VN Models– έκανε μια σειρά από άλλες, για να μπορεί να βγάζει τα προς το ζην, να είναι ανεξάρτητος και να μη χρειάζεται να ζητά συνεχώς χρήματα από τους δικούς του. «Έχω κάνει πολλά και διαφορετικά πράγματα, έχω δουλέψει σε bar, στο service, στη λάντζα. Η δουλειά δεν είναι σε καμία περίπτωση ντροπή. Ντροπή είναι να έχεις ανάγκη να βγάλεις χρήματα και να μην καταδέχεσαι να κάνεις πράγματα που θεωρείς πως δεν σου ταιριάζουν, πως είναι κατώτερά σου ή σε απαξιώνουν. Αυτό με ενοχλεί. Εγώ ό,τι έχω κάνει είναι τελείως δικό μου και με την αξία μου. Δεν βρήκα τίποτα έτοιμο».
Κλείσιμο

Και όσο το book του άρχιζε να γεμίζει, τόσο ο δισταγμός του για το πώς θα ανακοίνωνε την καινούρια του ενασχόληση στη μαμά του και στον κρεοπώλη πατέρα του, ο οποίος πίστευε πως στο μέλλον θα συνέχιζε την οικογενειακή επιχείρηση, μεγάλωνε. «Ξέρω πώς να επιλέγω και να τεμαχίζω το καλό κρέας, όμως μέχρι εκεί, δεν το είδα ποτέ ως επάγγελμα, δεν θα μπορούσα να αφιερώσω με τίποτα τη ζωή μου σε αυτό. Όταν τους το είπα, στην αρχή ήταν έκπληκτοι, αρνητικοί και παγωμένοι. Όταν όμως είδαν πως ήμουν τόσο σίγουρος για την επιλογή μου, παραμέρισαν τις αντιρρήσεις τους και με στήριξαν ολοκληρωτικά».

Με τους δυο πιο αγαπημένους ανθρώπους της ζωής του στο πλάι του πια, ο Στέφανος Μιλάτος άρχισε να κάνει τα πρώτα του βήματα στο εξωτερικό. Και μέσα σε λίγο μόνο χρονικό διάστημα κατάφερε να γίνει ένα από τα πιο περιζήτητα μοντέλα στον πλανήτη, ο μοναδικός Έλληνας που κάνει πραγματικά τόσο μεγάλη καριέρα.



Στα 22 του σχεδόν χρόνια, το book του Στέφανου Μιλάτου είναι γεμάτο από δουλειές με τους πιο επιλεκτικούς εκπροσώπους από το χώρο της πιο γρήγορα ανακυκλώσιμης τέχνης. Έχει περπατήσει με τεράστια επιτυχία στην πασαρέλα των Roccobarocco, Frankie Morello, Bikkembergs, Philippe Plein, Jean Paul Gaultier και Civenchy, έχει μπει στο εξώφυλλο του W δίπλα στην Kate Moss και έχει συνεργαστεί με τον κορυφαίο φωτογράφο Steven Klein για το V magazine.

Γιατί όμως πιστεύει ότι τον επέλεγαν, μια και το μόντελινγκ, ειδικότερα στο εξωτερικό, είναι από τις πιο ανταγωνιστικές δουλειές; «Πιστεύω πως αυτό που με διακρίνει είναι η επιμονή μου. Όταν θέλω κάτι, δεν το αφήνω ποτέ, παλεύω για να το αποκτήσω και δίνω όλο μου τον εαυτό. Δεν με απογοήτευσαν ποτέ τα castings, ούτε και τα “όχι”. Αντίθετα, με έκαναν πιο δυνατό. Δεν μπορεί, φαντάζομαι πως κάτι θα είδαν όλοι αυτοί σε εμένα. Ίσως να είχε να κάνει με την εξωτερική μου εμφάνιση ή τα τατουάζ μου. Έχω λατρεία με αυτά, θα σου έλεγα πως είναι η ζωή μου. Έκανα το πρώτο μου στα 18 μου και τώρα πια έχω 25. Αν και πρέπει να σου πω πως όσες πόρτες μου έχουν ανοίξει, άλλες τόσες μου έχουν κλείσει. Το κάθε νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις».

Ο χώρος όμως της μόδας, όπως υποστηρίζουν πολλοί, δεν είναι αγγελικά πλασμένος. Του έχουν κάνει άραγε κάποια ανήθικη πρόταση; «Όχι, ποτέ. Ο κόσμος όλος δεν είναι αγγελικά πλασμένος, δεν έχει να κάνει συγκεκριμένα με τη μόδα. Ίσως όμως αυτή αρέσει και ιντριγκάρει περισσότερο, γιατί έχει μια λάμψη, ένα μαγνήτη, που τους τραβάει και τους κάνει όλους να ασχολούνται μαζί της. Παντού υπάρχουν παγίδες. Το θέμα όμως είναι πάντα ο χαρακτήρας που έχεις και τα όρια που βάζεις».

Ο Στέφανος Μιλάτος, αυτό το διάστημα είναι single. Στα διαλείμματα από τα επαγγελματικά του ταξίδια για φωτογραφίσεις, επιδείξεις, συμμετοχές σε κλιπ, όπως το «Καταλαβαίνω» της Δέσποινας Βανδή, αναζητά το κορίτσι των ονείρων του. «Θέλω να έχει χαμόγελο που να σκοτώνει, ωραίο σώμα, κατανόηση και βλέμμα που να τα λέει όλα. Δεν θέλω να μιλάμε πολύ και να δίνουμε συνεχώς εξηγήσεις, αλλά να συνεννοούμαστε με μια μόνο ματιά», δηλώνει στο People.



Μέχρι να το βρει, απολαμβάνει το φλερτ. Ποιο είναι το πιο ωραίο που του έχουν κάνει; «Ήμουν σε ένα μαγαζί και περίμενα τον κολλητό μου, όταν με πλησίασε μια κοπέλα και, αφού μου χαμογέλασε γλυκά, μου είπε να καθίσω μαζί της, γιατί το μαγαζί ήταν γεμάτο. Ψέματα μου είπε, ήταν τελείως άδειο, αλλά μου άρεσε πολύ αυτός ο τρόπος προσέγγισής της».

Τα βράδια χορεύει επαγγελματικά hip hop, το αγαπημένο του είδος μουσικής, σε γνωστά κλαμπ της Αθήνας. «Αυτές τις φορές νιώθω κάποιος άλλος. Αποβάλλω την κακή ενέργεια από μέσα μου και φτιάχνω ένα δικό μου υπέροχο κόσμο, καμία σχέση με αυτόν καθημερινά που ζούμε, που μας προσγειώνει απότομα στη δύσκολη καθημερινότητα».

Ναι, όλοι μας περνάμε διάφορα, λόγω της οικονομικής κρίσης, όμως εκείνος δεν χάνει στιγμή τη ζωντάνια και την αισιοδοξία του και στέλνει το δικό του μήνυμα σε όλους τους νέους ανθρώπους: «Βρείτε αυτό που αγαπάτε, κυνηγήστε το και δεν θα χάσετε. Είναι καλύτερα, όταν γεράσετε, να πείτε “απέτυχα αλλά προσπάθησα πολύ”, παρά να πείτε “τι θα είχε τελικά συμβεί, αν είχα κάνει εκείνη την επιλογή;”».

Όσον αφορά στο Top 5 της καριέρας του: «Το εξώφυλλο του περιοδικού W δίπλα στην Kate Moss, η φωτογράφιση με τον Steven Klein για το περιοδικό V, η παγκόσμια καμπάνια της Diesel, οι πασαρέλες του Givenchy και του Jean Paul Gaultier και το photoshoot, που δυστυχώς δεν βγήκε ποτέ, πάλι με τον Steven Klein και την Kim Kardashian», δηλώνει στο People.

Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης