Ο Αντώνης Φραγκάκης έγινε γιόγκι

Ο Αντώνης Φραγκάκης έγινε γιόγκι

Παράλληλα με τα σχέδιά του για θέατρο και τηλεόραση, ο γοητευτικός Αντώνης Φραγκάκης είναι πλέον και επίσημα γιόγκι, αφού έχει το δικό του session spiritual yoga στα Hot Yoga Studios

Ο Αντώνης Φραγκάκης έγινε γιόγκι
Τον Αντώνη Φραγκάκη τον γνωρίζουμε από την καλλιτεχνική του πορεία, η οποία ξεκίνησε από τον κινηματογράφο στις αρχές της δεκαετίας του ’90 με τον «Αυτόπτη Μάρτυρα», ένα αστυνομικό θρίλερ του Μάρκου Χολέβα. Μετά από ένα διάλειμμα λίγων ετών, λόγω σπουδών στη Νέα Υόρκη, συνέχισε την καριέρα του με τον «Ομηρο» του Κωνσταντίνου Γιάνναρη, αλλά και με μια γαλλική ταινία. Παράλληλα έκανε την εμφάνισή του και στην τηλεόραση με συμμετοχές σε πολλές επιτυχημένες ελληνικές σειρές, όπως τα «Παιδιά της Νιόβης», τους «Singles» και τις «Μάγισσες της Σμύρνης». Οι μυημένοι θεατρόφιλοι όμως τον θυμούνται πολλάκις και στο σανίδι, με χαρακτηριστικότερη τη σκηνή από το «Ξενοδοχείο Ορφέας» του Κωνσταντίνου Ρήγου, όπου εμφανίζεται στο κοινό με την πλάτη του αιματοβαμμένη.

Ο Αντώνης όμως είναι ένας άνθρωπος πολυσχιδής, που καταπιάνεται με πολλά και διαφορετικά πράγματα και ποτέ δεν θα μπορούσε να αφεθεί στη ρουτίνα ενός επαγγέλματος, ακόμα κι αν αυτό είναι του ηθοποιού. Η γιόγκα μπήκε στη ζωή του το 1997, όταν ζούσε ως φοιτητής στη Νέα Υόρκη. Μάλιστα σε παλιότερη συνέντευξή του είχε δηλώσει: «Εκανα γιόγκα μέχρι το 2002. Ερχόμενος στην Ελλάδα προσπάθησα να τη συνεχίσω, καθώς νιώθω πως με βοηθάει με πολλούς τρόπους.



Κλείσιμο
Τους τελευταίους δύο μήνες ο Αντώνης Φραγκάκης παραδίδει μαθήματα spiritual hot yoga, μέσα σε θερμαινόμενο δωμάτιο με 40ºC, που ηρεμεί το σώμα και το πνεύμα

Είναι η ιδανική επιλογή αν έχεις κάποιο μυοσκελετικό πρόβλημα, με βοηθάει πολύ με το θέμα που έχω με τη μέση μου. Επίσης, μου κάνει πολύ καλό σε ό,τι αφορά τη συγκέντρωση και την εσωτερική μου ηρεμία. Εχει να κάνει με το πώς χειρίζεσαι την αναπνοή σου. Με κλειστά τα μάτια είναι σαν να φωτογραφίζεις το εσωτερικό σου, με την αναπνοή σου να γίνεται μάτι. Παρ’ όλα αυτά, δεν κάνω γιόγκα μόνο για την ηρεμία μου, αλλά επειδή μου αρέσει. Την ξεκίνησα στη Νέα Υόρκη τυχαία, αλλά τη συνέχισα λόγω ρυθμών. Οι ρυθμοί της καθημερινότητας εκεί είναι τρομακτικά έντονοι και η γιόγκα ήταν ο τρόπος μου να φρενάρω και να ησυχάζω».

Ωστόσο, ο γοητευτικός ηθοποιός δεν αρκέστηκε σε αυτό. Πριν από περίπου τρία χρόνια πήρε την απόφαση να ασχοληθεί πραγματικά και σε βάθος με τη γιόγκα.



Αποφάσισε να κάνει ένα ταξίδι στην Ινδία όπου μυήθηκε στον κόσμο και στη φιλοσοφία της πανάρχαιας αυτής πρακτικής διαλογισμού. Ανακάλυψε τις ισορροπίες του και ένας νέος δρόμος χαράχθηκε στη ζωή του. Οταν επέστρεψε από το ταξίδι του -και συνειδητοποιώντας τη μεταδοτικότητά του- αποφάσισε να ασχοληθεί με αυτήν επαγγελματικά. Ξεκίνησε αρχικά κάνοντας ιδαίτερα μαθήματα σε φίλους του. Στη συνέχεια, λόγω των άριστων συστάσεων, άρχισε να ασχολείται πιο επισταμένα, αφού τον ζητούσαν για ολοένα περισσότερα μαθήματα - χωρίς αυτό να σημαίνει ότι άφησε την υποκριτική.

Τους τελευταίους δύο μήνες μάλιστα κάνει μαθήματα στα Hot Yoga Studio σε Κηφισιά και Ψυχικό. Συγκεκριμένα κάνει spiritual hot yoga, μια σειρά δηλαδή από στάσεις γιόγκα που πραγματοποιούνται σε θερμαινόμενο δωμάτιο με 40ºC, και ηρεμούν το σώμα και το πνεύμα. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων ο Αντώνης, σε ρόλο καθηγητή, διορθώνει τους μαθητές του και ασχολείται προσωπικά με τον καθένα σαν να κάνει personal. Ετσι καταφέρνει να κάνει όσους παρακολουθήσουν το session του να βγαίνουν από το μάθημα με ήρεμο, πλατύ και κυρίως θεραπευτικό χαμόγελο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης