Les Moulins du Villars: Η μεσαιωνική έπαυλη της αδικοχαμένης Γκρέις Κέλι πωλείται για… μόνο 11,5 εκατ. ευρώ (φωτογραφίες)

Les Moulins du Villars: Η μεσαιωνική έπαυλη της αδικοχαμένης Γκρέις Κέλι πωλείται για… μόνο 11,5 εκατ. ευρώ (φωτογραφίες)

Το εξοχικό στην Προβηγκία όπου περνούσε τα καλοκαίρια της, αναζητά νέους ιδιοκτήτες - Ηταν το «καταφύγιο» της ηθοποιού

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
lesmulinsduvillars-m
Το ιστορικό κτήμα Les Moulins du Villars βρίσκεται στο μεσαιωνικό χωριό Ζιλέτ, περίπου 45 λεπτά μακριά από τη Νίκαια. Για πολλά χρόνια υπήρξε το αγαπημένο καταφύγιο της Γκρέις Κέλι, αλλά αυτός δεν είναι ο μοναδικός λόγος που η τιμή πώλησής του τοποθετείται στα 11,5 εκατ. ευρώ.

lesmulinsduvillars-1
lesmulinsduvillars-2
lesmulinsduvillars-3
Η κυρίως έπαυλη είναι ένα πλήρως αναπαλαιωμένο ελαιοτριβείο του 14ου αιώνα. Η θερμαινόμενη πισίνα υπερχείλισης προσφέρει μια νότα σύγχρονης πολυτέλειας
lesmulinsduvillars-4


Η ιστορία του είναι έτσι κι αλλιώς ενδιαφέρουσα και χρονολογείται από τον 14ο αιώνα, όταν ξεκίνησε ως αλευρόμυλος στις όχθες του ποταμού Εστερόν και ως ελαιοτριβείο. Τη δεκαετία του 1970 ο κόμης Ζαν Φερνάντ Ζοζέφ Γκουέν ντε Ρουμιλί αποφάσισε να αξιοποιήσει το κτήμα ως θέρετρο για τη γαλλόφωνη υψηλή κοινωνία. Ανάμεσα στους εκλεκτούς επισκέπτες ήταν και η πριγκίπισσα Γκρέις του Μονακό, που πάτησε πρώτη φορά το πόδι της στο Les Moulins du Villars το 1980 μαζί με την κόρη της Καρολίνα και τον πρίγκιπα Λουδοβίκο ντε Πολινιάκ, νονό του Αλβέρτου Β’. Tα επόμενα χρόνια θα το επισκεπτόταν αρκετές φορές, φέρνοντας συχνά μαζί της αντικείμενα, όπως δύο αγάλματα που εξακολουθούν να κοσμούν και σήμερα το κτήμα.

Κλείσιμο
lesmulinsduvillars-5
Η πολυτέλεια και το καλό γούστο περισσεύουν σε όλους τους χώρους της έπαυλης. Σημείο αναφοράς είναι ο παλιός τροχός μύλου που συνδέει το σαλόνι με την τραπεζαρία
lesmulinsduvillars-6


Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 η ιδιοκτησία πέρασε στα χέρια ενός Ολλανδού επιχειρηματία που είχε τα χρήματα και τη θέληση να ανακαινίσει την κυρίως έπαυλη που κάποτε στέγαζε το ελαιοτριβείο, να αποκαταστήσει τους πέτρινους τοίχους και να διαμορφώσει τους κήπους. Οι σημερινοί ιδιοκτήτες αγόρασαν το ακίνητο το 2006 αρχικά ως θερινή κατοικία, αλλά σύντομα αποφάσισαν να το επισκέπτονται σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Η κυρίως βίλα ανακατασκευάστηκε εκ νέου, μπήκαν νέα αντισεισμικά θεμέλια και όλα τα παράθυρα -περισσότερα από 40- διαπλατύνθηκαν ώστε να μπαίνει περισσότερο φως στους χώρους. Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η διακόσμηση των δωματίων, που κανένα δεν μοιάζει με το άλλο, καθώς οι πολυταξιδεμένοι ιδιοκτήτες γέμισαν τους χώρους με αντικείμενα και έπιπλα από το Περού, το Μαρόκο, την Ινδία, την Ελβετία και το Λάος.

lesmulinsduvillars-7
Η Γκρέις Κέλι θεωρούσε το κτήμα καταφύγιο γαλήνης


Οι τέσσερις όροφοι της κεντρικής έπαυλης συνδέονται με ανελκυστήρα και αποτελούνται από επτά υπνοδωμάτια, δύο κουζίνες και μια αίθουσα ψυχαγωγίας. Οι ευρύχωροι χώροι του καθιστικού και της τραπεζαρίας συνδέονται με έναν παλιό τροχό μύλου που περικλείεται από γυαλί. Στα 5 δεντροφυτεμένα στρέμματα του κτήματος περιλαμβάνονται και ένας ξενώνας δύο δωματίων, με το όνομα «Le Sanctuaire», ελληνιστί «Ιερό», και ένας αλευρόμυλος που χρονολογείται από τη ρωμαϊκή εποχή και χρησιμοποιείται ως χώρος εκδηλώσεων. Η θερμαινόμενη πισίνα υπερχείλισης, το γυμναστήριο, το γήπεδο τένις που λειτουργεί και ως ελικοδρόμιο και το γκαράζ τεσσάρων αυτοκινήτων συμπληρώνουν την εικόνα.

lesmulinsduvillars-8


Στα συν είναι φυσικά και η ίδια η περιοχή, που εκτός από το φυσικό κάλλος διαθέτει και την ιαματική πηγή Βιλάρ, η οποία αναβλύζει από τον βράχο δίπλα στην έπαυλη και διατρέχει το κτήμα. Δεν είναι λοιπόν περίεργο που η Γκρέις Κέλι θεωρούσε το μέρος ένα σπάνιο καταφύγιο γαλήνης και το επισκεπτόταν συχνά τα τελευταία χρόνια της ζωής της ◆
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης