Ασράφ Χακίμι: «Fake News» η μεταβίβαση της περιουσίας του στη μάνα του; - Τι θα πάρει η Αμπούκ μετά το διαζύγιο

Ασράφ Χακίμι: «Fake News» η μεταβίβαση της περιουσίας του στη μάνα του; - Τι θα πάρει η Αμπούκ μετά το διαζύγιο

Η εν διαστάσει σύζυγός του διεκδικεί 35 εκατ.  – Άγνοια δηλώνει η μητέρα του ποδοσφαιριστή, «απόπειρα εκβιασμού», βλέπει η δικηγόρος του

hibanew
Πρωτοσέλιδο στον γαλλικό Τύπο είναι τις τελευταίες μέρες το επικείμενο διαζύγιο του 24χρονου διεθνή της Παρί Σεν Ζερμέν, Ασράφ Χακίμι με την 36χρονη σύζυγό του, Ισπανίδα ηθοποιό, Χίμπα Αμπούκ.

Η Αμπούκ, με καταγωγή από την Τυνησία, κατέθεσε αίτηση διαζυγίου τον Μάρτιο, όταν έγινε γνωστό πως ο σύζυγός της βίασε νεαρή γυναίκα στις 25 Φεβρουαρίου μέσα στο διαμέρισμά τους, στα περίχωρα του Παρισιού ενώ την ίδια περίοδο η ηθοποιός βρισκόταν σε διακοπές στο Ντουμπάι μαζί με τα δύο τέκνα του ζεύγους.

Όταν, όμως, η πρωταγωνίστρια της δημοφιλούς ισπανικής σειράς «El Principe» θέλησε να διεκδικήσει μέρος της μεγάλης περιουσίας του πλούσια αμειβόμενου ποδοσφαιριστή έμαθε πως εκείνος δεν έχει τίποτα στο όνομά του καθώς έχει μεταβιβάσει όλα τα περιουσιακά του στοιχεία στη μητέρα του, ώστε να μην κινδυνεύει να τα χάσει σε περίπτωση διαζυγίου.

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως στη μητέρα του Χακίμι κατατίθεται το μεγαλύτερο μέρος των αποδοχών του από τη γαλλική ομάδα. Τουλάχιστον, αυτό γράφτηκε πρόσφατα στον διεθνή Τύπο και σε πολλά σάιτ χωρίς, όμως, ο ίδιος ο διεθνής παίκτης να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει τα σχετικά δημοσιεύματα.

Στα 70 εκατ. η περιουσία του
Κλείσιμο
Πάντως, μπορεί ο Χακίμι να τηρεί σιγή ιχθύος για τα περιουσιακά του στοιχεία, όμως ο Γάλλος αθλητικογράφος Ζιλ Βερντέ πήρε θέση και ξεκαθάρισε τα πράγματα μιλώντας στην ιστοσελίδα Le 10 Sport. «Οι φήμες (για τον Χακίμι) δεν είναι αλήθεια», δήλωσε ο αθλητικογράφος και τόνισε πως ο Μαροκινός άσος έχει στην κατοχή του περιουσία αξίας 70 εκατ. ευρώ ενώ η εν διαστάσει σύζυγός του διαθέτει περιουσία η αξία της οποίας ανέρχεται στα 3 εκατ. ευρώ. «Όμως, δεν είναι αλήθεια πως αυτός έχει "γράψει" την περιουσία του στο όνομα της μητέρας του. Αυτό δεν θα ήταν δυνατό. Ούτε στην Ισπανία, ούτε στο Μαρόκο, ούτε στη Γαλλία», δήλωσε ο Βερντέ.

Από την πλευρά του ο Ομάρ Ελ Αντλουνί, καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης, δήλωσε σε γαλλικά μέσα ενημέρωσης πως τα σχετικά δημοσιεύματα περί μεταβίβασης της περιουσίας του Χακίμι στη μητέρα του με στόχο να μην μπορεί να διεκδικήσει μέρος της η σύζυγός του δεν στέκουν νομικά και μόνο ως «fake news» μπορεί να χαρακτηριστούν.

Ο ίδιος, εξήγησε πως με βάση τους νόμους σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, όπως σε Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία, χώρες στις οποίες ο Χακίμι έζησε τα τελευταία δέκα χρόνια, τα αποκτηθέντα εντός του γάμου από κάθε σύζυγο μοιράζονται και στους δύο σε περίπτωση διαζυγίου. Μάλιστα, ο Γάλλος καθηγητής τόνισε πως αν ο Χακίμι στα τέσσερα χρόνια γάμου με την Αμπούκ είχε μεταβιβάσει περιουσιακά στοιχεία στη μητέρα του, αφενός, θα έπρεπε να έχει ενημερώσει την σύζυγό του και αφετέρου, θα πλήρωνε φόρο το 45% της αξίας της περιουσίας του. Αν δε ο σταρ της Παρί επέλεγε να κάνει την μεταβίβαση στη μητέρα του την περίοδο της διαδικασίας του διαζυγίου αυτό θα επέφερε πρόστιμο 75.000 ευρώ και φυλάκιση μέχρι πέντε έτη.

Η μητέρα του Χακίμι δεν γνωρίζει αν της έχει μεταβιβάσει την περιουσία του
Η Σαΐντα Μουχ, μητέρα του Ασράφ Χακίμι, έκανε δηλώσεις στον μαροκινό Τύπο με αφορμή τα δημοσιεύματα που υποστηρίζουν πως ο γιος της έχει μεταβιβάσει σε εκείνη την περιουσία του για να μην διεκδικήσει την μισή η Χίμπα Αμπούκ. Η ίδια, δήλωσε πως δεν γνωρίζει κάτι για το θέμα, αλλά, όπως φαίνεται, δεν συμπαθεί την τέως νύφη της, αφού τόνισε αινιγματικά: «Αν ο γιος μου δεν έκανε αυτό (την μεταβίβαση στη μητέρα του), δεν θα μπορούσε να ξεφορτωθεί αυτή τη γυναίκα».



Η μητέρα του Χακίμι έγινε διεθνώς γνωστή όταν το 2022 στο Μουντιάλ του Κατάρ φίλησε τρυφερά τον γιο της μετά την νίκη του Μαρόκου επί της Ισπανίας με 3-0 στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μάλιστα, το συγκινητικό στιγμιότυπο έγινε γκράφιτι σε τοίχο της Βαρκελώνης από τον καλλιτέχνη Nadie me dice Arte, όπως είναι γνωστός στο Instagram.

Hakimi_Mother_Kiss


Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης η Χίμπα Αμπούκ διεκδικεί την μισή περιουσία του Χακίμι στην οποία συμπεριλαμβάνονται και οι αποδοχές του από την Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Χακίμι εισπράττει από την γαλλική ομάδα δέκα εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Η Χίμπα Αμπούκ, προς το παρόν, δεν έχει επιβεβαιώσει ότι διεκδικεί μέρος της περιουσίας του διεθνή άσου ενώ μετά από μέρες σιωπής παραχώρησε συνέντευξη στην ισπανική έκδοση του Elle, κρατώντας τα χαρτιά της κλειστά για το επικείμενο διαζύγιο και τις δικές της διεκδικήσεις. Η Χίμπα Αμπούκ κοσμεί το εξώφυλλο του περιοδικού φορώντας μια εντυπωσιακή μάξι τουαλέτα που αφήνει εντελώς ακάλυπτο το ένα της πόδι από το ύψος του μηρού με τους φανς του Χακίμι να γράφουν αρνητικά σχόλια για την γοητευτική ηθοποιό.

Η εν διαστάσει σύζυγος του Χακίμι απάντησε σε όσους την επέκριναν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως θέλει να «αρπάξει» την περιουσία του Μαροκινού άσου με μια φωτογραφία των δύο μικρών γιων της Ναΐμ και Αμίν που ανάρτησε στο Instagram. «Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα, οι γιοι μου», έγραψε η Αμπούκ στη λεζάντα.

Για «Απόπειρα εκβιασμού» κάνει λόγο η δικηγόρος του Χακίμι
Καταγγελία στο τοπικό αστυνομικό τμήμα για βιασμό από τον Χακίμι έκανε 24χρονη γυναίκα τον περασμένο Μάρτιο. Σύμφωνα με την ίδια ο Χακίμι και η 24χρονη γνωρίστηκαν στο Instagram και συνομιλούσαν επί μερικές εβδομάδες. Στις 25 Φεβρουαρίου εκείνη αποφάσισε να τον επισκεφθεί στην κατοικία του στα περίχωρα του Παρισιού ενώ η σύζυγός του και τα δύο παιδιά τους έλειπαν σε διακοπές στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. 'Οπως είπε η νεαρή γυναίκα στην αστυνομία ο Χακίμι πλήρωσε το αυτοκίνητο με σωφέρ (Uber) που την μετέφερε στο προάστιο Μπουλόν - Μπιγιανκούρ της γαλλικής πρωτεύουσας. Η 24χρονη κατήγγειλε πως ο Χακίμι την αγκάλιασε και άρχισε να την αγγίζει χωρίς την συναίνεσή της και στη συνέχεια τη βίασε. Πάντως, η γυναίκα δεν θέλησε να καταθέσει μήνυση κατά του Μαροκινού παίκτη αλλά ο εισαγγελέας έκρινε πως λόγω της σοβαρότητας της καταγγελίας θα πρέπει η δικαιοσύνη αυτεπάγγελτα να ερευνήσει το θέμα.

Η Φάνι Κόλιν, δικηγόρος του σταρ της Παρί και της εθνικής Μαρόκου, δήλωσε πως ο πελάτης της αρνείται σθεναρά την κατηγορία και τόνισε ότι η όλη υπόθεση είναι μια «απόπειρα εκβιασμού». Η δικηγόρος του Παρισιού δήλωσε στην γαλλική ιστοσελίδα L' Equipe πως ο Χακίμι θα μιλήσει μόνο ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ειδήσεις σήμερα:

Με σοβαρά εγκαύματα ο άνδρας που τον έκαψε η σύζυγος: Ζήλια, καβγάδες και οι θάνατοι των δύο παιδιών

Το τελευταίο κείμενο της Μυρσίνης Ζορμπά: Διακόπτουμε τις χημειοθεραπείες, δεν υπάρχουν εναλλακτικές

Συνελήφθη ο Μέγας Αρχιμανδρίτης του Φαναρίου για κλοπή ρολογιού στην Τουρκία - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης