Όλη η Αθήνα τρέχει… προσεχώς

Όλη η Αθήνα τρέχει… προσεχώς

Ο 37ος Μαραθώνιος της Αθήνας έρχεται στις 9-10 Νοεμβρίου και αυτός είναι ο σύμμαχος σου στις προπονήσεις, αλλά και την ημέρα της αναμέτρησης με τον εαυτό σου

unnamed
Πάνω από 60.000 δρομείς αναμένεται να τρέξουν και φέτος για να τερματίσουν στο Καλλιμάρμαρο. Στις 9 και 10 Νοεμβρίου η μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού, του πολιτισμού και των αξιών έρχεται και πάλι στην Αθήνα και οι συμμετέχοντες δηλώνουν ήδη δυναμικό «παρών».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΓΑΣ, οι συμμετοχές στον Μαραθώνιο Δρόμο ξεπερνούν τις 20.000, τις 12.000 στον Αγώνα Δρόμου 10χλμ και τις 20.000 στον Αγώνα Δρόμου 5χλμ, ενώ περισσότερα από 8.000 δρομείς, παιδιά και αθλητές Special Olympics θα συμμετάσχουν στους μικρότερους αγώνες (9 Αγώνες Παιδιών σε όλη τη διαδρομή του μαραθωνίου, Αγώνας Special Olympics και ο Τελικός του Run Greece).
Αθλητές από όλο τον κόσμο με σπουδαίες επιδόσεις σε διεθνές επίπεδο και πλήθος κόσμου που συμμετέχει για την ευφορία που προσφέρει το τρέξιμο και η στιγμή του τερματισμού στο Παναθηναϊκό Στάδιο, θα τρέξουν μαζί σε έναν αγώνα που ενώνει όλους.

Σε όποια κατηγορία κι αν βρίσκεται ο κάθε συμμετέχων η εμπειρία είναι το ίδιο μοναδική. Και η περίοδος της προετοιμασίας ακόμα πιο ιδιαίτερη. Γιατί εκείνες τις ημέρες η αναμέτρηση δεν σχετίζεται με τις καιρικές συνθήκες και τον χρόνο. Αλλά με τον ίδιο τον εαυτό του κάθε ανθρώπου. Με τις εσωτερικές δυνάμεις και τα όρια του. Και σε αυτή τη διαδικασία υπάρχει ένας σύμμαχος, που ταυτόχρονα συμβάλλει και στην τελική επίδοση του δρομέα. Το κορυφαίο Apple Watch Series 5. Η 5η γενιά του έξυπνου ρολογιού της, του Apple Watch.

Κλείσιμο
Η απόδοσή του διαρκεί όλη την ημέρα, γεγονός που αποτελεί εξαιρετικά σημαντικό πλεονέκτημα για εκείνους που θέλουν να κάνουν τη μέγιστη χρήση της συσκευής τους (και) ανήμερα του Μαραθωνίου. Χρειάζεται απλά να είναι πλήρως φορτισμένο πριν την εκκίνηση.

Παρακολουθεί τον καρδιακό ρυθμό. Η ενσωματωμένη εφαρμογή «Καρδιακοί Παλμοί» έχει βελτιωθεί, ώστε να είναι πιο ακριβής και καλύτερη παρά ποτέ. Το Apple Watch ειδοποιεί αν αναπτυχθούν ακανόνιστοι καρδιακοί παλμοί, ενώ μετρά τους παλμούς και μετά την προπόνηση.
Κρατάει συντροφιά και δίνει κίνητρο να μην τα παρατήσει κανείς με την υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες να μεταδίδουν μουσική από τον καρπό τους μέσω ακουστικών Bluetooth, όπως τα ασύρματα AirPods της Apple. Μάλιστα υπάρχουν playlists ειδικά διαμορφωμένες για Μαραθώνιο!


Επιπλέον:

Το Apple Watch Series 5 είναι το πρώτο smartwatch της Apple το οποίο διαθέτει  Always-On Retina οθόνη που δεν κλείνει ποτέ. Η Always On οθόνη κάνει ευκολότερη την εμφάνιση της ώρας και των ειδοποιήσεων αφού η οθόνη είναι ορατή καθ’ όλη την διάρκεια της μέρας χωρίς να χρειάζεται να το ακουμπήσετε.  Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Apple Watch σε συνδυασμό με το εκπληκτικό του λειτουργικό watchOS επιτρέπουν στο Apple Watch Series 5 έως και 18 ώρες ανεξαρτησίας χωρίς να χρειάζεται επιπλέον φόρτιση.

Διαθέτει ενημερωμένες λειτουργίες τοποθεσίας ώστε να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης. Η νέα ενσωματωμένη πυξίδα και η αναβαθμισμένη εφαρμογή χαρτών προσφέρουν γρήγορη και ακριβή εμπειρία πλοήγησης. Υπάρχει επίσης συντόμευση της εφαρμογής, η οποία μπορεί να προστεθεί στην αρχική οθόνη του ρολογιού.

Παράλληλα, το μοντέλο Apple Watch Nike διαθέτει την εφαρμογή App Nike Run Club, η οποία είναι ειδικά σχεδιασμένη για προπόνηση τρεξίματος, υψηλής έντασης. Οι δρομείς μπορούν να δουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται κατά τη διάρκεια της προπόνησής τους, με στατιστικά και μετρήσεις. Αξιοσημείωτο είναι, πως η προηγμένη εφαρμογή με την υπογραφή της Nike, εστιάζει στο να βοηθήσει τον δρομέα να διατηρήσει το κίνητρό του σε κάθε βήμα, με μελετημένες λειτουργίες ενθάρρυνσης που προσαρμόζει ο ίδιος.

Ένα ακόμα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό του νέου Apple Watch είναι η δυνατότητα ανίχνευσης πτώσης. Σε περίπτωση που το ρολόι αισθανθεί την πτώση του χρήστη και εντοπίσει ακινησία για τουλάχιστον ένα λεπτό, καλεί τον αριθμό που ο τελευταίος έχει ορίσει ως επαφή έκτακτης ανάγκης. Τον ίδιο σκοπό εξυπηρετεί και η λειτουργία Επείγον SOS, μέσω της οποίας ο χρήστης μπορεί εύκολα και γρήγορα να ζητήσει βοήθεια και να ειδοποιήσει τις εν λόγω επαφές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης