Champions League: Αυτά είναι τα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τους τελικούς μέχρι το 2023

Champions League: Αυτά είναι τα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τους τελικούς μέχρι το 2023

Η εκτελεστική επιτροπή της UEFA συνεδρίασε σήμερα στην πρωτεύουσα της Σλοβενίας, Λουμπλιάνα και ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα τα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τους τελικούς του Champions League μέχρι το 2023

WEMBLEY
Εδώ και μία εβδομάδα έχει ξεκινήσει το ταξίδι του Champions League που φέτος έχει κατάληξη το «Κεμάλ Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης όπου στις 30 Μαίου 2019 θα διεξαχθεί ο τελικός της διοργάνωσης.

Η UEFA ανακοίνωσε σήμερα ότι τη σεζόν 2020-21 ο τελικός θα λάβει χώρα στο «Στάδιο της Αγίας Πετρούπολης» στη Ρωσία, που αποτελεί έδρα της Ζενίτ.

Το 2022 ο τελικός θα επιστρέψει στο «Allianz Arena»,  εκεί όπου το 2012 η Τσέλσι θριάμβευσε στα πέναλτι επί της γηπεδούχου Μπάγερν Μονάχου που είχε ευτυχήσει να φτάσει ως εκεί ενώ το 2023 είναι ξανά η σειρά του «Γουέμπλεϊ». Στο θρυλικό αγγλικό γήπεδο έχουν διεξαχθεί οι τελικοί το 2011 και το 2013, με αποτέλεσμα ο θεσμός να επιστρέφει για τρίτη φορά μέσα σε μία δεκαετία στο ίδιο μέρος.

Όσον αφορά το Europa League, ο τελικός το 2021 θα διεξαχθεί στο «Ραμόν Σάντσεθ - Πιθχουάν», την έδρα δηλαδή της πολυνίκη της διοργάνωσης, Σεβίλλης ενώ το UEFA Super Cup, όπου αναμετρώνται οι νικητές των δύο διασυλλογικών διοργανώσεων της UEFA, το 2021 θα κριθεί στο «Γουίντσορ Παρκ» του Μπέλφαστ. 

Υπενθυμίζεται ότι ο τελικός του Europa League φέτος θα λάβει χώρα στο «Στάντιον Ενέργκα» στο Γκντανσκ της Πολωνίας, στις 27 Μαίου 2019 ενώ το UEFA Super Cup στο «Ντραγκάο», έδρα της Πόρτο, τον Αύγουστο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης