Davis Cup: O Τσιτσιπάς κέρδισε με 2-0 σετ τον Χούρκας - Η μάχη θα κριθεί στο διπλό

Davis Cup: O Τσιτσιπάς κέρδισε με 2-0 σετ τον Χούρκας - Η μάχη θα κριθεί στο διπλό

Μετά τη νίκη στην πρεμιέρα επί του Λουξεμβούργου η Εθνική ομάδα τένις αντιμετωπίζει σήμερα την Πολωνία σε ένα παιχνίδι το οποίο θα κρίνει κατά πάσα πιθανότητα και την πρώτη θέση στον Α' όμιλο της τρίτης κατηγορίας της Ευρωαφρικανικής Ζώνης στο Davis Cup που φιλοξενείται στο Τατόι

tsi
Ο ηγέτης της ελληνικής αποστολής Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε με 2-0 σετ (3-6, 1-6) τον 22χρονο νούμερο 36 στην παγκόσμια κατάταξη Ούμπερ Χούρκας. Ενώ στο μονό που είχε προηγηθεί  ο Μιχάλης Περβολαράκης ηττήθηκε με 6-4, 6-3 από τον Καμίλ Μάιρζακ. Η μάχη τώρα της ελληνικής ομάδας θα κριθεί στο διπλό ανάμεσα στους Μιχάλη Περβολαράκη- Στέφανο Τσιτσιπά και  Μάρτσιν Ματκόφσκι-Λούκας Κούμποτ.

Εξαιρετικό παιχνίδι από τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα, που δεν άφησε τίποτα να πέσει κάτω και με σερί 10-1 κερδισμένων γκέιμς από το 2-3 του Χουρκάτζ και έπειτα, έφερε στα ίσια την μονομαχία της Εθνικής μας με τους Πολωνούς.

Ο Στέφανος έκανε το τέλειο παιχνίδι, επιτέθηκε στα αδύναμα σημεία του ντεφορμέ αντιπάλου του και κράτησε ζωντανή την Ελλάδα στην διεκδίκηση της νίκης.

Μόλις 72 λεπτά ήταν αρκετά για τον Τσιτσιπά, προκειμένου να πάρει τον πόντο για την χώρα μας. Τελικό αποτέλεσμα 6-3, 6-1 και πλέον η νίκη και κατ’ επέκταση η πρωτιά στο Group A, θα κριθεί στο διπλό, που ακολουθεί.

Όσον αφορά την επικράτηση του Στέφανου, σημείο κλειδί αποδείχθηκε το πρώτο σέρβις γκέιμ του στο ματς, καθώς έσωσε τρία μπρέικ πόιντς του Χουρκάτζ και στη συνέχεια ανέβασε ρυθμό, ξεπέρασε το όποιο άγχος τον περιέβαλλε και έφτασε άνετα στη νίκη.

Αφού εκμεταλλεύτηκε 4/9 ευκαιρίες για μπρέικ, τις οποίες δημιούργησε στον αγώνα, ο Τσιτσιπάς πανηγύρισε τη νίκη, χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα από τον Πολωνό, ο οποίος φάνηκε ξεκάθαρα πως ήταν σε άσχημη μέρα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Τετάρτη (11/09):

Α' ΟΜΙΛΟΣ

Ελλάδα - Λουξεμβούργο 0-3

Πολωνία - Μονακό 3-0

Β' ΟΜΙΛΟΣ

Εσθονία - Βόρεια Μακεδονία 3-0

Λετονία - Μαυροβούνιο 3-0

Πέμπτη (12/09):

Α' ΟΜΙΛΟΣ

Ελλάδα - Πολωνία

Μονακό - Λουξεμβούργο

Β' ΟΜΙΛΟΣ

Εσθονία - Λετονία

Βόρεια Μακεδονία - Μαυροβούνιο

Παρασκευή (13/09):

Α' ΟΜΙΛΟΣ

Ελλάδα - Μονακό

Λουξεμβούργο - Πολωνία

Β' ΟΜΙΛΟΣ

Εσθονία - Μαυροβούνιο

Λετονία - Βόρεια Μακεδονία


Tsitsipas v Hurkacz: Best Shots & Rallies | Dubai 2019

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης