Ρεάλ Μαδρίτης: Ο τεχνικός της Εθνικής Ισπανίας, Χούλεν Λοπετέγκι, είναι ο διάδοχος του Ζιντάν!

Ρεάλ Μαδρίτης: Ο τεχνικός της Εθνικής Ισπανίας, Χούλεν Λοπετέγκι, είναι ο διάδοχος του Ζιντάν!

Σε μια κίνηση που κανείς δεν περίμενε, η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε ότι ο τεχνικός της Εθνικής Ισπανίας, Χούλεν Λοπετέγκι, θα είναι ο νέος προπονητής της!

lopetegui
Τουλάχιστον έκπληξη αποτελεί η εξέλιξη στην υπόθεση προπονητής για τους τρεις σερί φορές πρωταθλητές Ευρώπης, καθώς εκείνος που επιλέχθηκε για να αντικαταστήσει τον Ζινεντίν Ζιντάν, είναι ένα όνομα που δεν είχε «παίξει».

Ο πρώην keeper των Ρεάλ, Λογρονιές, Μπαρτσελόνα, Ράγιο Βεγιεκάνοκαι νυν τεχνικός της Εθνικής Ισπανίας, Χούλεν Λοπετέγκι, θα αναλάβει μετά το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου και, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα είναι στο Santiago Bernabeu για τρία χρόνια.

O 51χρονος Βάσκος είχε φορέσει μόνο για μία φορά τη φανέλα της Ρεάλ σε αγώνα πρωταθλήματος (σε δύο σεζόν) και 5 αυτή της Μπαρτσελόνα (σε τρείς σεζόν), ενώ  ξεκίνησε την προπονητική καριέρα του από τη Ράγιο Βαγιεκάνο (2003) αποχωρώντας μετά από 10 αγωνιστικές, για να περάσει από τη Β' ομάδα των Blancos (2008-09) και να συνεχίσει με όλα τα μικρά εθνικά κλιμάκια της Ισπανίας, κατακτώντας το EURO U-19 (2012) και το EURO U-21 (2013).

Στη συνέχεια της καριέρας του βρέθηκε για δύο χρόνια στο τιμόνι της Πόρτο, όπου όμως απέτυχε να κατακτήσει τον τίτλο στην Πορτογαλία για να απομακρυνθεί κι ενώ ήταν σχεδόν βέβαιο ότι θα αναλάμβανε την αγγλική Γουλβς, αναπάντεχα βρέθηκε το καλοκαίρι του 2016 να διαδέχεται τον Βιθέντε Ντελ Μπόσκε στο τιμόνι της La Roja. Η ισπανική Ομοσπονδία εκτίμησε προφανώς το ότι γνώριζε όλους τους διεθνείς από τη θητεία του στις μικρές εθνικές ομάδες και τα αποτελέσματα τη δικαίωσαν καθώς ο Βάσκος έχει πραγματικά εξαιρετική παρουσία σ' αυτή τη διετία.

Μόνο που όσο καλά τα πάει στους πάγκους εθνικών ομάδων, τόσο άσχημες επιδόσεις (και ακόμη χειρότερες) έχει να παρουσιάσει στους διάφορους συλλόγους που εργάστηκε. Κι η αλήθεια είναι ότι οι εταιρίες στοιχημάτων ετοιμάζουν ήδη τις αποδόσεις για την αποχώρηση του αλλά και τους πιθανούς αντικαταστάτες του...

Κλείσιμο
Πηγή: gazzetta.gr


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης