Ολυμπιακός-Κέρκυρα 5-1: Μετά το καμπανάκι ο... περίπατος

Ολυμπιακός-Κέρκυρα 5-1: Μετά το καμπανάκι ο... περίπατος

Το γκολ της (προσωρινής) ισοφάρισης από τον Επστάιν λειτούργησε ως... ξυπνητήρι για τους παίκτες του Ολυμπιακού που στη συνέχεια έφτασαν στο εύκολο 5-1 κόντρα στην Κέρκυρα! Γκολάρα από Μιραλάς, σκόραραν και οι Ανσαριφάρντ, Φορτούνης, Ένγκελς, Βρουσάι

4433338

Ο Ολυμπιακός παίζοντας για πρώτη φορά με τον κόσμο του στο πρωτάθλημα μετά τις 4 Φλεβάρη 'ξέσπασε' πάνω στην Κέρκυρα με το εμφατικό 5-1. Γκολάρα ο Μιραλάς - που αποθεώθηκε - και ματσάρα ο Ανσαριφάρντ αλλά και πρώτη συμμετοχή στο πρωτάθλημα με γκολ ο μικρός Βρουσάϊ. Ορεξάτος και με καλό πρόσημο και ο Φορτούνης.

ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΝΤΗ, ΜΕ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΑΧΤΣΙΔΗ

Ο Κόντης δεν είχε εκπλήξεις για το αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού: Κίπερ ο Προτό, τετράδα άμυνας με τον Βέλγο Ένγκελς, τον Νικολάου, τον Κούτρη και τον Ομάρ, εξάρι ο Ρομαό, μπροστά του ο Ταχτσίδης και επιτελικός ο Φορτούνης, εξτρέμ οι Μάριν και Μιραλάς και φορ ο Ιρανός Ανσαριφάρντ.

ΣΕ 4-2-3-1 ΚΑΙ Η ΚΕΡΚΥΡΑ

Κλείσιμο
Η Κέρκυρα του πρώην ερυθρόλευκου τεχνικού Γιάννη Μαντζουράκη κατέβασε και εκείνη σχήμα σε 4-2-3-1: Γιαννακόπουλος ο κίπερ, στην άμυνα οι Αντέτζο, Λέκοβιτς, Σπίνουλας και Γρομητσάρης και άξονας με Σιόντη και Μπαλάφα και τριάδα με Ρόλε, Γεωργίου και Επστάιν πίσω από τον φορ Μυτίδη.

ΠΙΕΣΗ ΑΠΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΟ ΣΟΥΤ Η ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με πρέσινγκ το ματς αλλά το πρώτο σουτ του αγώνα ήταν της Κέρκυρας άουτ με τον Μυτίδη. Στο 4ο λεπτό είχε και ο Επστάιν φάση με σουτ άουτ. Στο 5' ο Γιαννακόπουλος ήταν που πρόλαβε τον Ανσαριφάρντ ο οποίος έβγαινε μόνος του για σουτ. Το ίδιο έγινε με τον Φορτούνη λίγο μετά. Στο 9ο λεπτό ο Ανσαριφάρντ είχε μία κεφαλιά που πέρασε λίγο έξω.

Ο ΣΥΝΗΘΗΣ... ΥΠΟΠΤΟΣ ΑΝΣΑΡΙΦΑΡΝΤ ΤΟ 1-0

Στο 12ο λεπτό ο Φορτούνης έβγαλε ωραία κάθετη για τον Ανσαριφάρντ που με εξαιρετικό τελείωμα έγραψε το 1-0 και έφτασε έτσι τα 15 γκολ. Στο 18ο λεπτό ακυρώθηκε γκολ του Ιρανού για οφσάιντ σε μία φάση όπου φάνηκε ότι ήταν εκτεθειμένος.

ΛΑΘΟΣ Ο ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ 1-1 Η ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο 28ο λεπτό η Κέρκυρα έφερε το ματς στα ίσα. Μετά από λάθος του Νικολάου η μπάλα βγήκε στον Επστάιν ο οποίος 'νίκησε' Ένγκελς και Προτό για το 1-1. Ο Γερμανός πρώην παίκτης του Ολυμπιακού έστειλε με ωραίο τρόπο την μπάλα στα δίχτυα παρά την προσπάθεια του Βέλγου κίπερ να αποκρούσει και ενώ βρήκε και στο σώμα του η μπάλα. Ο Ρόλε ήταν ο παίκτης που έκλεψε την μπάλα και την έβγαλε στον Επστάιν. Στην φάση έχουν ευθύνη πάντως εκτός από τον Νικολάου και οι Ένγκελς - Προτό. Στο 38ο λεπτό ο Ανσαριφάρντ έκανε ωραία ατομική ενέργεια αλλά κόπηκε στο... τσακ προτού κάνει την τελική προς την εστία για το 2-1. Στο 41' ο Μιραλάς είχε χαμένο τετ α τετ μετά από συνεργασία με τον Ανσαριφάρντ. Στο 44' ένα σουτ από τον Μάριν πέρασε έξω.

ΜΕΓΑΛΗ ΦΑΣΗ Ο ΜΑΡΙΝ ΓΙΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ 2-1 ΑΛΛΑ...

Στις καθυστερήσεις ο Μάριν κατάφερε να περάσει τον Γιαννακόπουλο και έκανε ένα σουτ μπροστά σε πολλά σώματα για να κοπεί σε κόρνερ. Ο Γερμανός έφτασε κοντά στο 2-1 αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο ΜΙΡΑΛΑΣ ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΜΕ ΓΚΟΛΑΡΑ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΛΥΣΗ

Στις καθυστερήσεις του α' μέρους ο Μιραλάς με μία προσωπική και εξαιρετική ενέργεια πέρασε δύο αντιπάλους του και με ένα σούπερ σουτ έστειλε την μπάλα στην γωνία του Γιαννακόπουλου για το 2-1 και το 2ο του τέρμα φέτος στο πρωτάθλημα. Τρομερή φάση από τον Βέλγο στην πρώτη μεγάλη έμπνευσή του από τότε που επέστρεψε στο Λιμάνι.

ΜΕΓΑΛΗ ΦΑΣΗ Ο ΜΑΡΙΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΜΥΤΙΔΗΣ

Στο 48' ο Μάριν βρήκε τον τρόπο να μπει στην περιοχή για να κάνει μία μεγάλη επέμβαση ο Γιαννακόπουλος. Στο 50' και ο Μυτίδης είχε πολύ καλή στιγμή για γκολ με τον Προτό να του λέει 'όχι' σε κεφαλιά του.

ΚΑΡΙΜ ΚΑΙ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ... ΜΑΖΙ ΤΟ 3-1

Στο 51ο λεπτό ο Ανσαριφάρντ συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Φορτούνη για το 3-1. Ο Ιρανός γύρισε πολύ ωραία την μπάλα στον 'Φόρτου' που ερχόμενος από πίσω με πολύ καλό τελείωμα σκόραρε. Η φάση ξεκίνησε από προσπάθεια του Μιραλάς που έσωσε μία 'σκοτωμένη' μπαλιά κοντά στο πλάγιο και απέφυγε έναν αντίπαλο για να τροφοδοτήσει τον Ιρανό φορ. Ο Ταχτσίδης ήταν εκείνος πάντως που ξεκίνησε την όλη επίθεση.

Στο 55' ο Φορτούνης είχε ένα σουτ άουτ. Στην συνέχεια η Κέρκυρα έκανε κάποιες ακόμα επιθετικές ενέργειες αλλά δίχως αντίκρισμα. Στο 69' ο Μιραλάς έκανε ξανά μία ενέργεια ανάλογη του γκολ αλλά με σουτ που μπλόκαρε ο Γιαννακόπουλος.

ΤΟ... ΣΥΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟΥ ΦΟΡΤΟΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΕΝΓΚΕΛΣ

Στο 71ο λεπτό από λάθος διώξιμο πάνω στον Φορτούνη ο Έλληνας διεθνής 'τιμώρησε' την άμυνα της Κέρκυρας. Με ωραία σκαφτή μπαλιά βρήκε τον Ένγκελς που έκανε με κεφαλιά το σκορ 4-1.

ΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΟΜΑΡ ΚΑΙ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟ ΚΑΙ ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ Ο ΜΙΚΡΟΣ

Ο νεαρός Ανδρούτσος ήταν μία εκ των αλλαγών του Κόντη λίγο μετά το 70'. Ο μικρός που έχει δοκιμαστεί σε αρκετές θέσεις αυτήν την φορά πήγε ως δεξί μπακ αντί του Ομάρ.

ΠΡΩΤΟ ΜΑΤΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΙΑ ΒΡΟΥΣΑΪ

Στο 77' ο Κόντης έριξε και τον νεαρό Βρουσάϊ στο παιχνίδι. Ο πιτσιρικάς και διεθνής με την Ελλάδα U21 αντικατέστησε τον Μιραλάς, με τον Βέλγο αλλά και τον μικρό να αποθεώνονται. Ήταν το πρώτο φετινό παιχνίδι του Βρουσάϊ στο πρωτάθλημα. Στο 83' ο Νικολάου έβγαλε ένα πολύ δύσκολο σουτ προς την εστία του Προτό με υπερπροσπάθεια. Ήταν ένα σουτ από τον Τουράμ.

ΣΚΟΡΕΡ ΚΑΙ Ο ΒΡΟΥΣΑΪ ΚΑΙ 5-1!

Στο 87' ο Ανσαριφάρντ έβγαλε ξανά ασίστ για να σκοράρει με ωραίο πλασέ ο μικρός Βρουσάϊ. Ήταν και το παρθενικό του τέρμα στο πρωτάθλημα και ενώ είχε μία ασίστ στο Κύπελλο. Το ματς τελείωσε έτσι στο 5-1.

MVP: Μιραλάς μαζί με Ανσαριφάρντ. Ο Βέλγος έκανε το καλύτερό του ματς με την φανέλα του Ολυμπιακού. Γκολάρα για το 2-1 και συμμετοχή και στο 3-1 για την ομάδα του. Πολύ καλή εμφάνιση σε ένα καθοριστικό μέρος του αγώνα. Ο Ιρανός από την άλλη είχε συμμετοχή σε 3 από τα 5 γκολ της ομάδας του (σ.σ. 2 ασίστ και 1 γκολ) και είναι ίσως ο MVP φέτος του Ολυμπιακού σε όλη την χρονιά.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Οι Μάριν και Φορτούνης είχαν θετικό πρόσημο. Ειδικά ο 'Φορτού' που ήταν μέσα στα 3 από τα 4 γκολ της ομάδας του. Από την Κέρκυρα ο πρώην ερυθρόλευκος Επστάιν και σκόραρε και προσπάθησε αισθητά.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η αμυντική τετράδα της Κέρκυρας. Καίρια ευθύνη στα γκολ των Πειραιωτών, χάνοντας θέσεις και παίκτες.

Η ΓΚΑΦΑ: Η φάση με το λάθος του Νικολάου στο 1-1 από την Κέρκυρα. Ευθύνη έχουν και οι Ένγκελς - Προτό αλλά περισσότερο ο Νικολάου.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Δεν είχε σοβαρά προβλήματα η διαιτησία. Στο ακυρωθέν γκολ του Ολυμπιακού ο Ανσαριφάρντ φάνηκε εκτεθειμένος. Στο 59' ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι σε φάση με τον Μιραλάς ενώ και η Κέρκυρα είχε κάποια παράπονα για κάρτες. Στην φάση του 90' με τον Τουράμ που μπορεί να μην ήταν εκτεθειμένος ήταν σε ένα σημείο που δεν γινόταν να αλλάξει κάτι. Συνολικά όμως η διαιτησία δεν επηρέασε το ματς.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ολυμπιακός στο α' μέρος ήταν αρκετά κακός και τα βρήκε... σκούρα όμως ο Μιραλάς ήταν εκεί για το χάιλαιτ της βραδιάς, την κορυφαία φάση του αγώνα και το 2-1. Από εκεί και μετά όλα έγιναν πιο εύκολα με τους Πειραιώτες να φτάνουν σε μία δίκαιη και άνετη επικράτηση στο β' μέρος. Ο Κόντης έκανε μάλιστα μετά το 4-1 και τις αλλαγές και τους... πειραματισμούς του με τον Ανδρούτσο δεξί μπακ για παράδειγμα. Το τελικό 5-1 έδωσε διαστάσεις θριάμβου για τον Ολυμπιακό.

Οι ενδεκάδες:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Προτό, Ρομαό, Ταχτσίδης (70' Μάρτινς), Φορτούνης, Μάριν, Μιραλάς (78' Βρουσάι), Ομάρ (73' Ανδρούτσος), Ανσαριφάρντ, Κούτρης, Ένγκελς και Νικολάου.
ΚΕΡΚΥΡΑ: Γιαννακόπουλος, Αντέτζο, Λέκοβιτς, Γεωργίου (73' Τουράμ), Σπίνουλας, Μυτίδης, Σιόντης (55' Ιωάννου), Ρόλε, Μπαλάφας, Επστάιν (79' Αρτυματάς) και Γρομητσάρης.
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης