Παναθηναϊκός-Χίμκι 93-65: Κοντσέρτο για πράσινα... πολυβόλα!

Παναθηναϊκός-Χίμκι 93-65: Κοντσέρτο για πράσινα... πολυβόλα!

Ο καλύτερος φετινός Παναθηναϊκός διέλυσε την μέχρι σήμερα πρωτοπόρο της βαθμολογίας Χίμκι - Απίστευτος ο Καλάθης που τελείωσε το ματς με 11 πόντους, 11 ασίστ, πραγματικός δαίμονας ο Ντένμον με 24 πόντους και στατιστική για... Όσκαρ

Παναθηναϊκός-Χίμκι 93-65: Κοντσέρτο για πράσινα... πολυβόλα!
Ο Παναθηναϊκός έγραψε «ραψωδία» έξω από τα 6.75 μέτρα με 17/27 τρίποντα, είχε τον Ντένμον σε φοβερό βράδυ, έπαιξε «σκυλίσια» άμυνα στον Σβεντ και στην παρέα του και κάπως έτσι έφτασε δια περιπάτου στην εύκολη νίκη με 93-65 και στο 4-3 στην EuroLeague ύστερα από την 7η αγωνιστική.

Όπως αποδείχθηκε η νίκη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ήταν πραγματικό... γιατρικό στις «πράσινες» πληγές που είχαν ανοίξει πριν από εκείνο το ματς! Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ μπήκαν με άλλη ψυχολογία στο παρκέ με αποτέλεσμα να δώσουν ρεσιτάλ στα τρίποντα και με τα 17 εύστοχα σουτ έξω από τα 6.75 μέτρα να σημειώσουν ρεκόρ στην EuroLeague, αφού κατάφεραν να «σπάσουν» τα 16 εύστοχα που είχαν από το ματς με τη Γαλατά τη περσινή σεζόν.

Ο Μαρκους Ντένμον τελείωσε το ματς με 24 πόντους και 7/9 τρίποντα, αποδεικνύοντας ότι έχει όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει και στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Το +28 δείχνει ξεκάθαρα τη διαφορά των δύο ομάδων στο παρκέ ή αν προτιμάτε την απόλυτη κυριαρχία των «πρασίνων» από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό του αγώνα. Ουσιαστικά το ματς κρίθηκε στα τρίποντα των παικτών του Παναθηναϊκού και όλα αυτά σε συνδυασμό με την εξαιρετική άμυνα καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, την ώρα που ο Πασκουάλ έδειξε ότι έχει μοιράσει τους ρόλους στην ομάδα και όλοι προσπαθούν να ανταποκριθούν με τον καλύτερο τρόπο.

Κλείσιμο
Ο Παναθηναϊκός ήταν... σεληνιασμένος από το ξεκίνημα του αγώνα αφού οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ έβλεπαν το καλάθι των Ρώσων σαν βαρέλι! Το ένα τρίποντο διαδέχονταν το άλλο, ενώ ο Θανάσης Αντετοκούνμπο είχε σαφή οδηγία να... βγάλει τα συκώτια του Σβεντ και να τον κυνηγάει σε όλα τα μήκη και πλάτη του παρκέ. Με την άμυνά του δεν τον άφηνε να πάρει... ανάσα ενώ όταν χρεώθηκε από νωρίς με δύο φάουλ έπρεπε να αποχωρήσει από το ματς και να δώσει τη θέση του στον Ντένμον.

Όπως αποδείχθηκε η είσοδος του Αμερικανού ήταν και το κλειδί για να ανοίξει η ψαλίδα της διαφοράς και τον ίδιο να παρουσιάζεται εξίσου Denmon...ισμένος όπως και στο ματς πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο! Είναι χαρακτηριστικό ότι ευστοχούσε όπως ήθελε και απ' όπου ήθελε, με αποτέλεσμα να κλείσει το πρώτο ημίχρονο με 17 πόντους έχοντας 1/2 δίποντα και 5/6 τρίποντα! Από τη πλευρά του Θανάσης Αντετοκούνμπο έδωσε τρομερή ενέργεια στους «πράσινους», τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση αφού τελείωσε το πρώτο μισό του αγώνα με 9 πόντους (3/3 δίποντα, 1/2 τρίποντα)!

Στον αντίποδα η Χίμκι τα είχε εντελώς χαμένα από την ευστοχία του Παναθηναϊκού και την εξαιρετική του άμυνα, με αποτέλεσμα να είναι πολύ άστοχη στις βολές έχοντας μόλις 3/11 και 11/28 σουτ εντός παιδιάς! Αντίθετα τα ποσοστά του Παναθηναϊκού ήταν εξαιρετικά με 9/14 δίποντα, 8/14 τρίποντα, 4/6 βολές, 4 κλεψίματα! 

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η ευστοχία του στα τρίποντα ήταν απίστευτη σε αυτό το ματς και με 17/27 σουτ έξω από τα 6.75 μέτρα ήταν... αδύνατον, όχι μόνο να χάσει αλλά και να κινδυνεύσει από τη Χίμκι. Τα ποσοστά ήταν υψηλά και στα δίποντα με 15/29, όπερ και σημαίνει 32/56 εντός παιδιάς! Επιπλέον μέτρησε ο Παναθηναϊκός 22 ασίστ, ήτοι εννέα περισσότερες από την Χίμκι.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Μάρκους Ντένμον ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού και εκείνος που έκανε τα πάντα για να ανοίξει η «ψαλίδα» της διαφοράς στο πρώτο ημίχρονο με 17 πόντους και 5/6 τρίποντα. Συνολικά μέτρησε 24 πόντους με 1/3 δίποντα, 7/9 τρίποντα, 1/2 βολές και 3 ασίστ σε 21 λεπτά συμμετοχής. Εξαιρετικός και ο Καλάθης που πρόσθεσε ένα ακόμα double double με 11 πόντους και 11 ασίστ.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Μάλκολμ Τόμας δεν βοήθησε καθόλου την Χίμκι έχοντας 2 πόντους με 1/4 σουτ σε 22 λεπτά.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το πρώτο δεκάλεπτο, όταν ο Παναθηναϊκός πήρε νωρίς διαφορά 10 πόντων (26-16) και φρόντισε να εκμεταλλευτεί τη μνημειώδη ευστοχία του έξω από τα 6.75 μέτρα.

ΑΦΑΝΗΣ «ΗΡΩΑΣ»: Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ήταν ο key factor των «πρασίνων» προκειμένου να «χαλάσει» το μυαλό του Σβεντ χάρη στην πιεστική του άμυνα και ουσιαστικά να... αφοπλίσει το μεγαλύτερο όπλο της Χίμκι. Επιπλέον έβγαλε τρομερή ενέργεια και βοήθησε και στην επίθεση στο πρώτο ημίχρονο με 9 πόντους.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το εντυπωσιακό alley oop κάρφωμα του Θανάση Αντετοκούνμπο, ο οποίος πήρε την baseline και... πέταξε στο καλάθι της Χίμκι από την ασίστ του Νικ Καλάθη στη διάρκεια του δευτέρου δεκαλέπτου.

TI ΠΕΤΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός μόνο την χαλάρωση στο τέταρτο δεκάλεπτο, όταν βρέθηκε στο +27 (76-49 στο 32') και στη συνέχεια δέχθηκε ένα σερί 9-0 από την Χίμκι. Η ρωσική ομάδα τις βολές και γενικά... ΟΛΟ το παιχνίδι!  

Τα δεκάλεπτα: 26-16, 46-27, 72-49, 93-65
Πηγή:www.gazzetta.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης