Η Τσέλσι πέταξε έξω από το Champions League την Πόρτο, στους «16» και η Ρόμα

Η Τσέλσι πέταξε έξω από το Champions League την Πόρτο, στους «16» και η Ρόμα

Δείτε όλα τα γκολ από τους αγώνες της Τετάρτης για το Τσάμπιονς Λιγκ - Η μεγάλη έκπληξη της Γάνδης και το... πατατράκ της Βαλένθια

Η Τσέλσι πέταξε έξω από το Champions League την Πόρτο, στους «16» και η Ρόμα
Με ανατροπές, πολλά γκολ και σασπένς μέχρι και το τελευταίο λεπτό των αναμετρήσεων ολοκληρώθηκε η φάση των ομίλων του Champions League, με τα οκτώ τελευταία παιχνίδια. Η Τσέλσι επικράτησε με 2-0 της Πόρτο και σε συνδυασμό τη νίκη της Ντιναμό Κιέβου, πέταξε εκτός τους «Δράκους» της Πορτογαλίας, οι οποίοι θα συνεχίσουν την πορεία τους στο Europa League. Παράλληλα, ο Ζοσέ Μουρίνιο πήρε ο ίδιος μία μεγάλη ανάσα, καθώς έπαιζε... το κεφάλι του κόντρα στην ομάδα που αναδείχθηκε ως προπονητής.

Πιο αναλυτικά, στον 5ο όμιλο οι δύο ισοπαλίες διατήρησαν την κατάσταση ως είχε, δίνοντας το εισιτήριο της πρόκρισης στις Μπαρτσελόνα και Ρόμα, ενώ στο Europa θα συνεχίσει η Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Στον 6ο όμιλο έγινε η ανατροπή, με την Άρσεναλ να «κλέβει» την πρόκριση από τον Ολυμπιακό, ενώ η Μπάγερν Μονάχου πέρασε στο ρελαντί από το Ζάγκρεμπ και πέρασε πανηγυρικά ως πρώτη.

Κλείσιμο
Στον 7ο όμιλο, κερδισμένες βγήκαν η Τσέλσι και η Ντιναμό Κιέβου, ενώ η μεγάλη χαμένη ήταν η Πόρτο.

Στον 8ο όμιλο, η Βαλένθια δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, χάνοντας στην έδρα της από τη Λιόν, ενώ η Γάνδη νίκησε τη Ζενίτ και πέρασε δικαίως στους «16».


Πιο αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων της Τετάρτης (9/12):

Λεβερκούζεν-Μπαρτσελόνα 1-1
Η Μπαρτσελόνα έφυγε με ισοπαλία 1-1 από το Λεβερκούζεν και η Μπάγερ έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει την πρόκριση, χάνοντας πολλές ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο, για να μείνει στην 3η θέση. Το ματς ήταν ανοιχτό από το ξεκίνημα, με τον Λουίς Ενρίκε να κάνει πολλές αλλαγές στην 11άδα, τον Τσαλχάνογλου (12') να χάνει την πρώτη ευκαιρία και τον Μέσι να κάνει το 0-1 στο 20'. Εκπληκτική ασίστ του Ράκιτιτς στην πλάτη της άμυνας και ο Αργεντίνος πέρασε και τον Λένο, πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν γρήγορη, καθώς στο 23' μετά από ασίστ του Τσαλχάνογλου ο Ερντάντες με ωραίο τελείωμα έκανε το 1-1! Οι ευκαιρίες συνέχισαν να χάνονται εκατέρωθεν, με τον Μέσι να αστοχεί στο 27' και τον Τσαλχάνογλου να απειλεί στο 35', για να μείνει το 1-1 μέχρι το ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές, οι Καταλανοί δεν εμφανίστηκαν και με μεγάλη όρεξη, όμως οι παίκτες του Σμιντ παρά τις πολλές τελικές, δεν είχαν το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια. Ο Τσαλχάνογλου αποδείχθηκε ο μοιραίος για την Λεβερκούζεν, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες (49', 58'), πριν το Μπελαράμπι χάσει το τετ α τετ με τον Τερ Στέγκεν στο 60'! Η Μπαρτσελόνα άντεξε στην απίστευτη πίεση των πρώτων 15' του δευτέρου μέρους και ήταν λογικό οι ασπιρίνες να μην μπορέσουν να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό. Το ματς παρέμενε ανοιχτό, οι γηπεδούχοι ήταν την περισσότερα ώρα στην επίθεση, όμως έπρεπε να φτάσουμε στο τέλος, για να δούμε τις επόμενες καλές ευκαιρίες με τους Ερνάντες (89') και Τα (90+3'). Το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος και η Μπάγερ θα συνεχίσει στο Europa League.

Λεβερκούζεν (Ρόγκερ Σμιντ): Λένο, Γουέντελ, Τα, Τοπράκ, Χίλμπερτ, Κράμερ (90' Παπαδόπουλος), Καμπλ, Τσαλχάνογλου (79' Μπραντ), Μεχμέντι (70' Κίσλινγκ), Μπελαράμπι, Ερνάντες

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Ζόρντι Άλμπα (74' Κάμαρα), Βερμάελεν, Μπαρτρά, Αντριάνο, Ράκιτιτς, Σαμπέρ, Καπτούμ (62' Γκουμπάου), Μουνίρ, Σάντρο Ραμίρεθ, Μέσι

Τελική βαθμολογία

1. Μπαρτσελόνα   14 (15-4)
2. Ρόμα   6 (11-16)
3. Λεβερκούζεν   6 (13-12)
4. ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ   5 (5-12)



Ρόμα-ΜΠΑΤΕ 0-0
Η ατμόσφαιρα στη Ρώμη ήταν κρύα αλλά ο Ρούντι Γκαρσία και οι παίκτες του θα ζεσταθούν με την παρουσία τους στην κλήρωση για τα νοκ άουτ του Champions League. Οι Τζαλορόσι δεν πήραν τη νίκη που ήθελαν για να είναι σίγουροι αλλά βεβαιώθηκαν για την πρόκριση τους όταν ήρθαν τα νέα από το Λεβερκούζεν, όπου η Μπάγερ δεν μπόρεσε να νικήσει την Μπαρτσελόνα. Ετσι, οι Ιταλοί πήραν τη 2η θέση και οι Γερμανοί την 3η, με την φιλότιμη ΜΠΑΤΕ να μένει στο -1 και στην 4η θέση.

Η Ρόμα ήξερε ότι δεν επιτρεπόταν το παραμικρό λάθος και μέσα σε αυτό το κλίμα ήταν λογικό να είναι αρκετά... μαζεμένη από το ξεκίνημα του αγώνα, απέναντι σε μια ΜΠΑΤΕ που έπαιζε αμυντικά. Ετσι, τα λεπτά περνούσαν χωρίς να γίνεται κάτι ιδιαίτερο στο «Ολίμπικο», πέρα από κάποια σουτ των Ναϊνγκολάν και Πιάνιτς. Ο Βόσνιος ήταν και ο πιο απειλητικός παίκτης των Τζαλορόσι, έχοντας και μια καλή εκτέλεση φάουλ στο 28', για να φύγει το πρώτο 45λεπτο χωρίς κάποια μεγάλη φάση και με τους οπαδούς των Ρωμαίων να σφυρίζουν καθώς οι δύο ομάδες πήγαιναν στα αποδυτήρια...

Οι αποδοκιμασίες θα μπορούσαν να γίνουν πανηγυρισμοί στα πρώτα λεπτά της επανάληψης αλλά οι Τζέκο (47') και Φλορέντσι (51') δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες. Οι Ρωμαίοι κέρδισαν συνεχόμενα κόρνερ καθώς πίεζαν αλλά δεν αξιοποίησαν κανένα και στο 68' χρειάστηκε η απόκρουση του Σέζνι στην κοντινή προσπάθεια του Γκορντέιτσουκ για να μη γίνει το 0-1! Η Ρόμα απάντησε με το σουτ του Πιάνιτς που έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Μιλούνοβιτς (72'), για να γίνουν ξανά απειλητικοί οι Λευκορώσοι με τον Στάσεβιτς στο 78'.

Το ματς μπορεί να μην ήταν εντυπωσιακό αλλά ήταν καλύτερο σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο, με την ΜΠΑΤΕ να προσπαθεί για το γκολ που θα την έστελνε, κόντρα σε όλες τις προβλέψεις, στους «16» αλλά οι Τζαλορόσι, που είχαν δύο καλά σουτ με τους Ναϊνγκολάν και Σαλάχ στις καθυστερήσεις, ήταν αυτοί που πανηγύρισαν τελικά. Πανηγύρισαν τρόπος του λέγειν αφού αμέσως μετά το τελευταίο σφύριγμα οι οπαδοί ξέσπασαν σε νέες αποδοκιμασίες κατά πάντων...

Ρόμα (Ρούντι Γκαρσία): Σέζνι, Φλορέντσι, Ρούντιγκερ, Μανωλάς, Ντιν, Ντε Ρόσι, Ναϊνγκολάν, Πιάνιτς, Ιτούρμπε (59' Σαλάχ), Τζέκο, Φαλκέ (83' Ουτσάν).

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Αλεξάντρ Γερμακόβιτς): Τσέρνικ, Ζάνβερτσικ, Πολιάκοφ (56' Ντούμπρα), Μιλούνοβιτς, Μλαντένοβιτς, Γιαμπλόνσκι, Νίκολιτς (80' Καρνίτσκι), Στάσεβιτς, Χλεμπ, Γκορντέιτσουκ, Μοζολέφσκι (60' Βολόντκο).



Ολυμπιακός-Άρσεναλ 0-3


Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Μπάγερν Μονάχου 0-2
Ακάθεκτη και στο Ζάγκρεμπ η Μπάγερν, επικράτησε 2-0 της Ντιναμό και ολοκλήρωσε ιδανικά τις υποχρεώσεις της στον όμιλο! Οι Βαυαροί παρουσιάστηκαν με πολλές αλλαγές, όμως είχαν τον απόλυτο έλεγχο και έφτασαν στο 5ο τρίποντο σε έξι ματς! Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έφτασε τις 100 νίκες με τους Βαυαρούς, αλλά και τις 50 στο Champions League! O... killer Λεβαντόφσκι ήταν όλα τα λεφτά και με δυο γκολ οδήγησε τη Μπάγερν στην επιτυχία! Οι Βαυαροί είχαν τον έλεγχο, όχι όμως και την ουσία για να απειλήσουν τους Κροάτες, που ήταν ιδανικά στημένοι! Ο Ριμπερί, ο Λεβαντόφσκι και ο Ρόντε είχαν τρεις καλές... επισκέψεις, αλλά δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Εντουάρντο!

Η Ντιναμό μπήκε πιο ορεξάτη στο β' μέρος και στο 55' βρέθηκε κοντά στο γκολ, αλλά ο Ουλράιχ νίκησε τον Φερνάντες! Στο 61' έφτασε η ώρα του Λεβαντόφσκι, ο οποίος δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Εντουάρντο! Τρία λεπτά αργότερα ο Πολωνός καθάρισε για τη Μπάγερν, αφού με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα διαμόρφωσε το 2-0! Στο 88' οι Βαυαροί κέρδισαν πέναλτι, ωστόσο ο Μίλερ από την άσπρη βούλα σημάδεψε το δεξί δοκάρι!
 
Ντιναμό Ζ. (Ζόραν Μάμιτς): Εντουάρντο, Πίντο, Σιγκάλι, Τάραβελ, Αντολιτς, Γκονσάλο, Πίβαριτς, Κόριτς (61' Πιάτσα), Ρογκ (81' Πάβισιτς), Σουντάνι, Φερνάντες (74' Μασάντο)

Μπάγερν (Πεπ Γκουαρδιόλα): Ούλριχ, Μπενάτια (46' Μπόατενγκ), Ραφίνια, Λαμ, Ριμπερί (46' Μίλερ), Μαρτίνεθ, Αλόνσο, Ρόντε, Κίμιχ, Γκριν (62' Βιδάλ), Λεβαντόφσκι



Ντιναμό Κιέβου-Μακάμπι Τελ Αβίβ 1-0
Μετά τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής, η Ντιναμό ήταν σε θέση ισχύος καθώς της αρκούσε απλή νίκη κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ που δεν είχε ούτε βαθμό. Και έτσι έμεινε. Η ομάδα του Σεργκέι Ρεμπρόβ έχασε η αρκετές ευκαιρίες, είχε γκολ που της ακυρώθηκε και είδε τους Ισραηλινούς να έχουν και εκείνη καλές στιγμές όμως πήρε τη νίκη με 1-0 και ακολούθησε την Τσέλσι στα νοκ-άουτ της κορυφαίας διοργάνωσης. Το γκολ που έκρινε το ματς και την πρόκριση για τους Ουκρανούς πέτυχε στο 16' ο Γκαρμάς με σουτ μέσα από την περιοχή ύστερα από λάθος της άμυνας των φιλοξενούμενων.

Ντιναμό Κιέβου (Σεργκέι Ρεμπρόβ): Σοβκόβσκι, Αντούνες, Ντράγκοβιτς, Χατσερίντι, Ντανίλο, Ριμπάλκα, Σίντορτσουκ, Γκονσάλες, Γκαρμάς (64' Μιγκέλ Βελόζο), Γιαρμολένκο (18' Γκούσεβ), Ζούνιορ Μοράες (89' Τεόντορτσουκ).

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Σλάβιτσα Γιοκάνοβιτς): Ραΐκοβιτς, Ντάσα, Κάρλος Γκαρθία, Τίμπι, Μπεν Χαρούς, Ρίκαν, Ιγκιεμπόρ (72' Πέρετς), Μίτσα (72' Βερμούτ), Αλμπερμαν, Μπεν Χαΐμ (83' Ιτσάκι), Ζάχαβι.


Τσέλσι-Πόρτο 2-0
Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο μπορεί και επίσημα να κοιτάζει στο Champions League για να χαμογελά. Οι Μπλε επιβλήθηκαν της Πόρτο στο Λονδίνο και την πέταξαν έξω από τα νοκ άουτ της διοργάνωσης, εκεί όπου θα βρίσκεται η Ντιναμό Κιέβου, η οποία νίκησε την Μακάμπι Τελ Αβίβ με 1-0, πέρασε ως δεύτερη και την άφησε χωρίς βαθμό στο γκρουπ.

Αφού ο Κουρτουά έκοψε τη σέντρα-σουτ του Μπραχίμι, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 12' με τον Ντιέγο Κόστα να χάνει στο τετ-α-τετ από τον Ικερ Κασίγιας αλλά στην εξέλιξη της φάσης ο Ιβάν Μαρκάνο πήγε με φόρα στην μπάλα και πέτυχε αυτογκόλ (1-0). Στο 28' ο Οσκαρ είχε καλή στιγμή, όπως και ο Ντιέγο Κόστα στο 45'. Για τους Δράκους καλή φάση είχε στο 42' ο Μπραχίμι με μακρινό σουτ αλλά ο Κουρτουά ουσιαστικά δεν είχε πρόβλημα. Στην πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου μέρους ο Κασίγιας σταμάτησε τον Γουίλιαν αλλά δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο στο 52' όταν ο Βραζιλιάνος πήρε μπάλα από τον Αζάρ και τον εκτέλεσε στην κλειστή γωνία (2-0). Η Πόρτο έφτασε κοντά στο 64' αλλά ο Ιβάνοβιτς βρήκε τη μπάλα όσο χρειαζόταν στο σουτ του Μπραχίμι και στο 72' ο Ικερ είπε «όχι» στον Οσκαρ. Τέγιο (798) και Ντιέγο Κόστα (79') θα μπορούσαν να έχουν σκοράρει και στο 80' ο Αζάρ είχε δοκάρι για να παραμείνει το 2-0 ως το τέλος. Ηταν ο πρώτος αποκλεισμός για τον Ικερ Κασίγιας από φάση ομίλων.

Τσέλσι (Ζοσέ Μουρίνιο): Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Τέρι, Ζουμά, Ιβάνοβιτς, Μάτιτς, Ραμίρες, Αζάρ (90' Ρεμί), Οσκαρ (81' Πέδρο), Γουίλιαν, Ντιέγο Κόστα (86' Μίκελ).

Πόρτο (Χούλεν Λοπετέγκι): Κασίγιας, Μάξι Περέιρα, Μαρκάνο, Μαϊκόν, Μάρτινς Ιντι, Ιμπουλά (56' Αμπουμπακάρ), Ντανίλο Περέιρα (57' Ρούμπεν Νέβες), Ερέρα (71' Ερέρα), Λαγιούν, Κορόνα, Μπραχίμι.



Βαλένθια-Λιόν 0-2
Η εικόνα στο πάγκο ήταν περίεργη. Γκάρι και Φιλ Νέβιλ δίπλα δίπλα στη μεριά της Βαλένθια, στο κοινό ντεμπούτο τους. Μόνο που τα πρόσωπα τους ήταν αγχωμένα στο ξεκίνημα και ξενερωμένα στο φινάλε. Οι Νυχτερίδες γνώρισαν απρόσμενη εντός έδρας ήττα με 2-0 από τη Λυών που μέχρι αυτό το ματς είχε μόλις ένα βαθμό και έμειναν εκτός συνέχειας. Οι Γάλλοι έκαναν πραγματικά εκπληκτικό παιχνίδι και θα μπορούσαν να φτάσουν το σκορ σε μεγαλύτερα επίπεδα. Ας είναι καλά ο Ντομενέκ που έκανε δύο εκπληκτικές επεμβάσεις και ειδικά στην κεφαλιά του Ράφαελ.

Ωστόσο, στην γκολάρα του Κορνέ, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι (37'), δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Στο 76' ακολούθησε και το τελείωμα του Λακαζέτ να στείλει τη Βλαένθια οριστικά στην 3η θέση και το Europa League, με τη Λυών να τερματίζει ουραγός, αλλά με το κεφάλι ψηλά.

Βαλένθια (Γκάρι Νέβιλ): Ντομενέκ, Μουστάφι, Αμπντενούρ, Γκαγιά, Ζοάο Κανσέλο, Ντανίλο (51' Νεγρέδο), Παρέχο, Ενσο Πέρες (68' Χάβι Φουέγο), Ντε Πάουλ (79' Πιάτι), Μίνα, Αλκάθερ

Λυών (Ουμπέρ Φουρνιέ): Αντονι Λόπες, Μορέλ, Γιανγκά-Μπιβά, Μορέλ, Γκρενιέ (69' Γκιζάλ), Ράφαελ, Τολίσο, Νταρντέρ (76' Κονέ), Γκοναλόν, Κορνέ, Λακαζέτ (76' Μποβιού)

Βαθμολογία 8ος όμιλος
1. Ζενίτ 15 (13-6)
2. Γάνδη 10 (8-7)
3. Βαλένθια 6 (5-9)
4. Λυών 4 (5-9)


Γάνδη-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 2-1
Tα 15 χρόνια χωρίς εκπροσώπηση στα νοκ άουτ ματς του Champions League ήταν πολλά για τους Βέλγους και η Γάνδη φρόντισε να βάλει τέλος στην... κατάρα! Η ομάδα του Χάιν Βανχάιζμπρουκ φρόντισε να ολοκληρώσει το θαύμα, επικράτησε 2-1 στην τελευταία στροφή της Ζενίτ και πέταξε εκτός διοργάνωσης και τη Βαλένθια! Οι γηπεδούχοι είχαν τα ψυχικά αποθέματα, έπαιξαν πολύ σωστά απέναντι στους Ρώσους (είχαν εξασφαλίσει την πρωτιά) και πήραν το πιο ιστορικό ευρωπαϊκό τους τρίποντο!
 
Μόλις στο 18' ήρθε το γκολ για τη Γάνδη, αφού πάσα του Σιμόν, ο Ντεπουάτρ έστειλε την ομάδα του ακόμα πιο κοντά στο όνειρο! Οι Βέλγοι είχαν τον έλεγχο, κυνήγησαν το δεύτερο τέρμα, αλλά ο Νέτο βρέθηκε δυο φορές σε θέση βολής, αλλά νικήθηκε από τον Λοντίγκιν! Στο 31' η Γάνδη έχασε τεράστια ευκαιρία να καθαρίσει το ματς, αλλά ο Λοντίγκιν έσωσε την ομάδα του στο πλασέ του Ντεπουάτρ! Ο γκολκίπερ της Ζενίτ ήταν ό,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει η ομάδα του, αφού στο 41' με εντυπωσιακή επέμβαση νίκησε τον Ασάρε. Διαφορετική εικόνα για τη Ζενίτ στην επανάληψη, πίεσε και στο 65' ο Ντζούμπα κατάφερε να ισοφαρίσει! Η Γάνδη δεν πτοήθηκε, ανέβασε ρυθμό και στο 78' ήρθε το χρυσό γκολ! Από την προσπάθεια του Σιμόν, ο Μιλίσεβιτς κατάφερε με ιδανικό τελείωμα να στείλει την ομάδα του στα αστέρια!!!

Γάνδη: Σελς, Ραφίνια, Μίτροβιτς, Ασάρε, Νίλσεν, Νέτο, Κουμς, Φόκετ, Μίλίσεβιτς (82' Ντεζάγκ), Ντεπότρ (90' Κουλιμπαλί), Σίμον (90' Σαίγιεφ)

Ζενίτ: Λοντίγκιν, Ανιουκόβ (93' Μπογκάεβ), Κρισίτο, Λόμπαρτς, Νέτο, Γκαράι, Ριαζάντσεβ (61' Ντολγκόβ), Ντάνι, Γιουσούποβ, Γκαρθία (86' Τροϊάνοβ), Ντζιούμπα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης