Κάλεσμα σωτηρίας για την ΑΕΚ

Κάλεσμα σωτηρίας για την ΑΕΚ

Διαφορετική προσέγγιση στο πρόβλημα από τους μετόχους – Ο «Τσάκας» της ΑΕΚ και οι διαφωνίες για το κατά πόσο μόνον ο κόσμος της  μπορεί να σώσει την ομάδα – Ενωσίτες οπαδοί και διμοιρία των ΜΑΤ έξω από το ξενοδοχείο

Κάλεσμα σωτηρίας για την ΑΕΚ
Η πιο μεγάλη ώρα, η πιο κρίσιμη της ιστορίας της, σήμανε για την ΑΕΚ.

Η ευρισκόμενη σε δεινή οικονομική θέση ομάδα και  οι οπαδοί της αγωνιούν για το αποτέλεσμα που θα έχει η σημερινή προσπάθεια του πρώην προέδρου Μιχάλη Τροχανά να συγκεντρώσει στο ίδιο τραπέζι όλους τους εν δυνάμει «σωτήρες» της ΑΕΚ. Όλους όσοι άσκησαν διοίκηση τα προηγούμενα χρόνια και όλους όσοι έχουν διαδραματίσει, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, ρόλο στην ιστορία της ομάδας.

Το κάλεσμα σωτηρίας της ΑΕΚ βρήκε ανταπόκριση σε ικανοποιητικό βαθμό και πλέον μένει να φανεί αν οι όποιες αποφάσεις των «δυνάμεων» που θα παρευρεθούν στην συνάντηση θα φωτίσουν το μέλλον του συλλόγου.
Κλείσιμο

Η πρωτοβουλία του  Μιχάλη Τροχανά φαίνεται πως καταφέρνει τελικά να συγκεντρώσει στο ίδιο τραπέζι τον Πέτρο Παππά, τον Ντέμη Νικολαΐδη, τον Τάκη Κανελλόπουλο, τον Νίκο Κούλη, τον Παντελή Αθηνή, τους Supporters, την Ερασιτεχνική…

Σημαντικές παρουσίες, που καλούνται όχι να αναλύσουν  τι έφταιξε και η «Ένωση» οδηγήθηκε  σε αδιέξοδο, ποιος έφταιγε περισσότερο ή λιγότερο, αλλά να βρουν λύσεις για την επιβίωση της ομάδας τώρα και τη σταδιακή επιστροφή της εκεί που επιτάσσει η ιστορία της. (
Δείτε Live περισσότερο ρεπορτάζ ).

Ολοκληρώθηκε λοιπόν η μαραθώνια συνάντηση στο κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας για το «αύριο» της ΑΕΚ, και πλέον αναμένεται η επίσημη ενημέρωση για τα όσα ειπώθηκαν. 

«Υπάρχουν τέσσερα άτομα που θέλουν να πάρουν την ΠΑΕ», αποκάλυψε ο Μιχάλης Τροχανάς, που έκανε πρόταση για σύσταση σώματος με πρόεδρο τον Γιάννη Βούρο. «Δεσμεύομαι να καλύψω μέρος του ταμειακού προβλήματος αρκεί να το πράξουν και οι άλλοι», είπε μεταξύ άλλων ο Πέτρος Παππάς. 

«Υπάρχουν λύσεις», τόνισε κατά την αποχώρησή του από την αίθουσα ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. (Διαβάστε περισσότερα εδώ)

Συνάντηση της διοικητικής ομάδας της ΑΕΚ του 2004, αναμένεται μέχρι την Τρίτη καθώς η πρόταση του Ντέμη Νικολαΐδη βρήκε ανταπόκριση. Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει έλεγχος ορκωτών λογιστών και από το πόρισμά τους, κάθε μέτοχος θα κληθεί να βάλει τα χρήματα που αντιστοιχούν από τα χρέη. 

Οι τέσσερις από την ομάδα του 2004 που έδωσαν στην σημερινή συνάντηση το «παρών», δηλαδή οι Νικολαΐδης, Παππάς, Κανελόπουλος, Κούλης δεσμεύτηκαν ότι αν από τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών βγει πόρισμα το οποίο θα αποδεικνύει ότι υπάρχουν χρέη που αναλογούν στον καθένα τους, θα σπεύσουν να καταβάλλουν το ποσό αυτό. (Διαβάστε περισσότερα εδώ)

Αργά το βράδυ  του Σαββάτου έγινε γνωστό πως  η καθοριστική συνάντηση για το «Θεμέλιο 21», την πρόταση Τροχανά που συγκεντρώνει σήμερα τους ΑΕΚτζήδες στο κεντρικό ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, τελικά και όχι στα Σπάτα, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, θα διεξαχθεί εν τέλει χωρίς τον Νίκο Νοτιά. Σε επικοινωνία που είχε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ με τον Πέτρο Παππά του ανακοίνωσε πως δεν προλαβαίνει να παραστεί. Ωστόσο, παρότι θα απουσιάσει τελικά, ξεκαθάρισε στον Παππά ότι θα είναι... σύμμαχος σε όποιες αποφάσεις ληφθούν από κοινού και θα βοηθήσει στην όποια προσπάθεια γίνει.

Από την πλευρά του, ο Πέτρος Παππάς δήλωσε, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με δημοσιογράφους το απόγευμα του Σαββάτου, πως είναι  έτοιμος να συμβάλλει στην προσπάθεια για να μην οδηγηθεί η ΑΕΚ στην πτώχευση.

Ξεκαθάρισε πως  αν και δεν είναι καν μέτοχος της ΠΑΕ, θεωρεί πως υπάρχουν ηθικές ευθύνες από όλους, ενώ πρόσθεσε πως δεν έχει τη δυνατότητα να δράσει μόνος του, αλλά συμφωνεί με την πρόταση του Ντέμη Νικολαΐδη να πληρώσουν όλοι βάσει των ποσοστών τους κάθε χρονιά.

Παράλληλα ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στα χρήματα που ο ίδιος έχει καταβάλλει στο σύλλογο κατά τη διάρκεια της ενεργούς ενασχόλησής του, ενώ τόνισε πως στη σημερινή συνάντηση θέλει να ακούσει τις θέσεις των υπολοίπων μιας και η προσπάθεια σωτηρίας της ομάδας πρέπει να είναι κοινή.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης