Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με δεύτερη ανακοίνωση της μέσα σε λίγες ημέρες έδωσε στη δημοσιότητα νέες μακέτες από τα σχέδια της Νέας Τούμπας, κι αφού παραδέχεται ότι υπήρξαν καθυστερήσεις (για λόγους ανωτέρας βίας) τονίζει ότι η κινητικότητα στο θέμα του νέου γηπέδου δεν οφείλεται στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών
Η αλλαγή τακτικής από την πλευρά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο θέμα της Νέας Τούμπας είναι κάτι παραπάνω από φανερή.
Με μια δεύτερη ανακοίνωση σε διάστημα τεσσάρων ημερών ο Δικέφαλος στέλνει το ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι διαδικασίες προχωρούν δίνοντας στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες από τη διαμόρφωση των χώρων του γηπέδου, ενώ απαντά και σε μια σειρά από νέα ερωτήματα που απασχολούν τον κόσμο.
Αναλυτικά η ενημέρωση του ΠΑΟΚ:
Στο πλαίσιο της δέσμευσής μας για συνεχή ενημέρωση, παραθέτουμε επιπρόσθετο υλικό, καθώς και επεξηγηματικές πληροφορίες, σχετικά με το πρότζεκτ της Νέας Τούμπας.
Εύλογα ερωτήματα σε συνέχεια της προηγούμενής μας ανακοίνωσης: Ερώτηση: Τι σημαίνει ότι τα επόμενα βήματα για τη Νέα Τούμπα ξεκινούν άμεσα; Απάντηση: Ήδη, έχουν ενεργοποιηθεί οι ομάδες εργασίας (στελέχη ΠΑΕ – εταιριών), που συνεργάζονται για την ωρίμανση των μελετών.
Ερώτηση: Τι σημαίνει ωρίμανση των μελετών; Απάντηση: Ανάπτυξη και συντονισμός των επιμέρους μελετών (αρχιτεκτονικές, στατικές, ηλεκτρομηχανολογικές κ.α.), όλων των στοιχείων του έργου. Ειδικότερα, σημεία προσέλευσης, χώροι στάθμευσης, στέγαστρα, όψεις, κερκίδες, σε συνδυασμό με τις απαιτούμενες ειδικές μελέτες (εκκένωση χώρων, συστημάτων επικοινωνίας κ.α.), προκειμένου να καλύπτουν τους στόχους για μια υπερσύγχρονη εγκατάσταση. Η επίτευξη των ανωτέρω στόχων απαιτεί συνολικά, σύνταξη ειδικών και γενικών τεχνικών προδιαγραφών για την εφαρμογή των λύσεων της κατασκευής, που είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, τόσο κατά τη φάση της ανέγερσης όσο και κατά την φάση της λειτουργίας. Τα παραπάνω είναι σε άμεση συνάρτηση με τις αποφάσεις-εγκρίσεις των επιτροπών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμου Θεσσαλονίκης και συναρμόδιων Υπουργείων.
Ερώτηση: Έχουν καθυστερήσει μέχρι τώρα οι διαδικασίες; Απάντηση: ΝΑΙ, είναι αλήθεια ότι είχαν καθυστερήσει, για λόγους ανωτέρας βίας.
Ερώτηση: Πιέστηκε από τις τελευταίες εξελίξεις ο Ιβάν Σαββίδης και ξεκίνησε τις διαδικασίες; Απάντηση: ΌΧΙ, ο Ιβάν Σαββίδης έχει αποδείξει ότι δεν λειτουργεί υπό την πίεση γεγονότων και καταστάσεων. Η ενεργοποίηση είναι συνεχής, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει καταστήσει σαφές πως υλοποιεί κάθε δέσμευσή του. Οι διαδικασίες είναι σε εξέλιξη εδώ και καιρό, κι αυτό φαίνεται και από την τοποθέτηση του Μάριου Τσάκα στο διοικητικό συμβούλιο προ τριών μηνών, με αρμοδιότητα σχετική με τα έργα υποδομής, τη Νέα Τούμπα και το αθλητικό κέντρο.
Ο Ιβάν Σαββίδης, ως εγγυητής της ανάπτυξης και της ενότητας της οικογένειας του ΠΑΟΚ, και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, συνεχίζουν αταλάντευτα στον δρόμο που έχουν χαράξει, με στόχο να στεγαστούν τα όνειρα της μεγάλης οικογένειας του Συλλόγου σε ένα νέο, υπερσύγχρονο γήπεδο.
Τρισδιάστατη εσωτερική εικόνα VIP Lounge.
Τρισδιάστατος σχεδιασμός των κερκίδων του γηπέδου.
Ο αετός ως πρόταση της εξωτερικής όψης του γηπέδου.
Εγκάρσιες αρχιτεκτονικές τομές του γηπέδου, κατά μήκος και κατά πλάτος.
Σχηματικές αναλύσεις – τεχνικά στοιχεία ακουστικής μελέτης.
Σχηματική απεικόνιση αντανάκλασης του ήχου – τεχνικά στοιχεία της ακουστικής μελέτης.
Tρισδιάστατη τομή δυτικής κερκίδας (η πλατεία, που αγκαλιάζει όλο το γήπεδο, η μπουτίκ, το υπόγειο πάρκινγκ, τα επίπεδα φιλοξενίας).
Η εταιρεία υλοποιεί μακροχρόνια και πολυβραβευμένα προγράμματα κοινωνικής συνεισφοράς, με μετρήσιμα αποτελέσματα που συμβάλλουν ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών