Σούπερ Καπ Ισπανίας, Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 4-1: Κούπα με χατ τρικ Βινίσιους - Δείτε τα γκολ

Σούπερ Καπ Ισπανίας, Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 4-1: Κούπα με χατ τρικ Βινίσιους - Δείτε τα γκολ

Τρία γκολ στο 1ο ημίχρονο ο Βραζιλιάνος -  Έμεινε με 10 παίκτες στο 71' η Μπαρτσελόνα - Η Ρεάλ κατέκτησε το 14ο Σούπερ Καπ της ιστορίας της στη Σαουδική Αραβία

vinisious_1
Σούπερ Καπ για την Σούπερ Βασίλισσα! Η Ρεάλ Μαδρίτης, σε μια μοναδική παράσταση του Βινίσιους Ζούνιορ (χατ – τρικ εξπρές), αλλά και όλης της ομάδας, «κατάπιε» την Μπαρτσελόνα στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, θριάμβευσε με 4-1 και κατέκτησε πανηγυρικά το 13ο Σούπερ Καπ Ισπανίας της ιστορίας της, ένα λιγότερο από την αντίπαλό της.

Με δύο αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με τον ημιτελικό – έπος κόντρα στην Ατλέτικο ο Κάρλο Αντσελότι, επιλέγοντας Αντρέι Λούνιν και Τόνι Κρόος αντί Κέπα στην εστία και Λούκα Μόντριτς στην μεσαία γραμμή αντίστοιχα.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyeq2lkugvg9)


Ο τραυματίας Ραφίνια έδωσε την θέση του στον Πέδρι, στην μοναδική αλλαγή στην ενδεκάδα σε σχέση με τον ημιτελικό κόντρα στην Οσασούνα από τον Τσάβι, παίζοντας επί της ουσίας με τέσσερις μέσους.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyeq9rj7e5yp)


Σόου Βινίσιους και 3-1 στο πρώτο ημίχρονο!
Το πρώτο μέρος εξελίχθηκε ονειρικά για τους Μαδριλένους και εφιαλτικά για τους Καταλανούς, εξαιτίας ενός ποδοσφαιριστή που είχε παράδοση μέτριων (έως κακών) εμφανίσεων στα «Clasico», λόγω του αποτελεσματικού μαρκαρίσματος του Ρόναλντ Αραούχο.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyepx4e37w21)
Κλείσιμο


Ο Βινίσιους Ζούνιορ, περί ου ο λόγος, πήρε την ρεβάνς με τον πλέον εμφατικό τρόπο, τρελαίνοντας την άμυνα της Μπάρτσα και εκμεταλλευόμενος τα τεράστια κενά που υπήρχαν στην πλάτη της οπισθοφυλακής της ομάδας του Τσάβι.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyep3m7k54z5)


Μόλις στο έβδομο λεπτό και αφού ο Φεράν Τόρες είχε χάσει μια καλή ευκαιρία για να βάλει μπροστά τους Μπλαουγκράνα, ο Βραζιλιάνος άνοιξε το σκορ ξεπερνώντας τον Ινιάκι Πένια στην έξοδό του για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ύστερα από ασύλληπτη πάσα του Τζουντ Μπέλινγκχαμ.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyeqj1ogs4jt)


Προτού προλάβει καλά καλά να συνέλθει η αντίπαλός της, η Ρεάλ άγγιξε το 2-0 με τον Ροντρίγκο και το πέτυχε με την συμπλήρωση το πρώτου δεκαλέπτου (!), πάλι με τον «Βίνι», ο οποίος συνδυάστηκε με τον συμπατριώτη του και από κοντά έδωσε τεράστιο προβάδισμα στους Μερένγκες, πανηγυρίζοντας όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο, αφού άλλωστε ο τελικός έλαβε χώρα στο «σπίτι» του Πορτογάλου σούπερ σταρ, το «Al-Awwal Park», έδρα της Αλ Νασρ.

Ο Τσάβι, ο οποίος ρίσκαρε (και έχασε) ξεκινώντας με την άμυνα πολύ ψηλά, είδε την ομάδα του να αντιδράει στην συνέχεια, αφού έχασε διπλή ευκαιρία με σουτ στο οριζόντιο δοκάρι του Φεράν και τετ – α – τετ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι που έβγαλε ο Λούνιν.

Η Ρεάλ, με το 2-0 υπέρ της, έδωσε ξεκάθαρα την μπάλα στην Μπάρτσα για να «χτυπήσει» στις κόντρες, δίνοντας αίσθηση κινδύνου σε κάθε επιθετική της προσπάθεια. Ο Φεράν ολοκλήρωσε… χατ – τρικ σε χαμένες ευκαιρίες, με τον Λούνιν να βγάζει την μπάλα με το πόδι, με τον Ουκρανό να μην μπορεί να κάνει τίποτα στο 33’, στο άπιαστο σουτ του Λεβαντόφσκι από το ύψος της μεγάλης περιοχής για το 2-1.

Σε ηλικία 35 ετών και 146 ημερών, ο Πολωνός έγινε ο πιο βετεράνος σκόρερ της Μπάρτσα στην ιστορία των «Clasico», αλλά και ο γηραιότερος από τον Σεπτέμβριο του 1969, όταν ο αείμνηστος Πάκο Χέντο είχε σκοράρει για λογαριασμό της Ρεάλ, στα 36 του χρόνια.

Το ματς έδειχνε, με την μείωση του σκορ, να αποκτά και πάλι μια άγρια ομορφιά. Μόλις τρία λεπτά αργότερα, όμως, ο Αραούχο έκανε ένα ανόητο (όσο και καθαρό) πέναλτι, τραβώντας τον Βινίσιους μέσα στην περιοχή. Ο… παθών ανέλαβε την εκτέλεση, νίκησε ξανά τον Πένια και έγινε μόλις ο πέμπτος παίκτης στην ιστορία των «Clasico» που πετυχαίνει χατ – τρικ στο πρώτο ημίχρονο. Είχαν προηγηθεί οι Τζουσέπ Σαμιτιέρ (Μπαρτσελόνα) το 1926, Σαμπίνο Μπαρινάγκα (Ρεάλ Μαδρίτης) το 1943, Χεσούς Νάρο (Ρεάλ) το 1951 και Ιβάν Ζαμοράνο (Ρεάλ) το 1995.

Η απογοητευμένη Μπαρτσελόνα προσπάθησε να μειώσει και πάλι πριν από την ανάπαυλα, με το σουτ του Πέδρι να φεύγει ελάχιστα άουτ, σε ένα πρώτο ημίχρονο που σημαδεύτηκε αναμφίβολα από την λανθασμένη τακτική προσέγγιση του Τσάβι.

Το κερασάκι ο Ροντρίγκο, αποβλήθηκε ο Αραούχο
Η Ρεάλ έδωσε και πάλι την μπάλα στην Μπάρτσα, αλλά ήταν κίνδυνος – θάνατος σε ανοιχτό γήπεδο, με τον Βινίσιους να «χαλάει» με μια κακή πάσα του μια ιδανική ευκαιρία για τον (πολύ δραστήριο) Μπέλινγκχαμ.

Με την συμπλήρωση μιας ώρας, ο Τσάβι έκανε τριπλή αλλαγή με την είσοδο των Φερμίν Λόπεθ, Λαμίν Γιαμάλ και Ζοάο Φέλιξ, αλλά λίγο αργότερα (64’) ο Ροντρίγκο έβαλε οριστικό τέλος στην… σεμνή τελετή, όταν εκμεταλλεύτηκε ασθενές διώξιμο του Ζιλ Κουντέ ύστερα από συνδυασμό Καρβαχάλ – Φεδερίκο Βαλβέρδε – Βινίσιους, για να νικήσει τον Πένια με πλασέ μέσα από την περιοχή.

Και, επειδή ενός κακού μύρια έπονται για τον Αραούχο, ο Ουρουγουανός ολοκλήρωσε την καταστροφική του βραδιά αντικρίζοντας δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ από πίσω στον Βινίσιους, με αποτέλεσμα να αποβληθεί (71’).

Το τελευταίο εικοσάλεπτο… περίσσευε, παρ’ ότι οι δύο ομάδες κυνήγησαν το γκολ. Το τελικό σφύριγμα του Χουάν Μουνουέρα Μαρτίνεθ βρήκε την Ρεάλ να πανηγυρίζει έναν ακόμα τίτλο και την Μπάρτσα να αναρωτιέται τι έκανε λάθος και μέσα σε έναν χρόνο η εικόνα της άλλαξε τόσο πολύ προς το χειρότερο...

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Λούνιν – Καρβαχάλ, Ρούντιγκερ, Νάτσο, Μεντί – Κρόος (81’ Μόντριτς), Τσουαμενί, Βαλβέρδε (86’ Χοσέλου) – Μπέλινγκχαμ (86’ Ντάνι Θεμπάγιος) – Ροντρίγκο (77’ Μπραΐμ Ντίαθ), Βινίσιους Ζούνιορ (82’ Καμαβινγκά).

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Ινιάκι Πένια – Αραούχο, Κουντέ, Κρίστενσεν, Μπάλντε – Σέρτζι Ρομπέρτο (61’ Γιαμάλ), Γκιντογκάν, Ντε Γιονγκ, Πέδρι (61’ Φερμίν Λόπεθ) – Λεβαντόφσκι, Φεράν Τόρες (62’ Ζοάο Φέλιξ).

Πηγή: www.gazzetta.gr 


Ειδήσεις σήμερα:

Νέος Κόσμος: Και δεύτερο βίντεο από κάμερα ασφαλείας που δείχνει τη δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη

Αγέλη λύκων περνά έξω από σπίτι στον οικισμό της Βαρυμπόμπης - Δείτε βίντεο

Κύκλωμα μαστροπείας: Είναι πολλά κορίτσια στη μέση, όλα ανήλικα, λέει η μητέρα που έκανε την καταγγελία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης