Δύο ημέρες άντεξε η απόφαση για το λουκέτο στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα Τουρκίας - Πήρε εξιτήριο ο διαιτητής

Δύο ημέρες άντεξε η απόφαση για το λουκέτο στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα Τουρκίας - Πήρε εξιτήριο ο διαιτητής

Η δράση στα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Τουρκίας επιστρέφει στις 19 Δεκεμβρίου - Παραιτήθηκε ο πρόεδρος που χτύπησε τον διαιτητή

heler

Δύο ημέρες άντεξε η απόφαση για λουκέτο στο τουρκικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου λόγω του ξυλοδαρμού του διαιτητή Ουμούτ Μελέρ.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ανακοίνωσε την επ' αόριστον αναστολή της δράσης στην ποδοσφαιρική Τουρκία αλλά το μεσημέρι της Τετάρτης πήρε πίσω την απόφαση! 

Αυτό το Σαββατοκύριακο (16-7/12) δεν θα διεξαχθεί πρωτάθλημα αλλά θα έχουμε δράση στις 19/12. Παράλληλα, ο διαιτητής που ξυλοκοπήθηκε από τον πρόεδρο της Ανκαραγκιουτσού πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και μένει να δούμε, εάν θα σφυρίξει ξανά ή θα αποσυρθεί όπως δήλωσε. 

Κλείσιμο
Μετά από το περιστατικό αποχώρησε πάντως από τον προεδρικό θώκο της  Ανκαραγκιουτσού, Φαρούκ Κοτσά. Ο συγκεκριμένος παράγοντας έριξε γροθιά στον διαιτητή με τον τελευταίο να καταγγέλει ότι του είπε ότι θα τον σκοτώσει. 

Ο πρόεδρος με ανακοίνωση του ζήτησε συγγνώμη και ανακοίνωσε την παραίτησή του: 

«Ζητώ συγνώμη από την τουρκική κοινότητα διαιτητών, το αθλητικό κοινό και το έθνος μας. Το και γιατί η κατάσταση έφτασε σε αυτό το σημείο είναι ανεξάρτητο από το τι συνέβη.

Ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη είναι μια αδικία ή ένα λάθος, τίποτα δεν μπορεί να νομιμοποιήσει ή να εξηγήσει τη βία που διέπραξα, την οποία σίγουρα δεν επιθυμούσα.

Τα αθλητικά γήπεδα θα πρέπει να είναι ο χώρος που κυριαρχεί η ευγενής άμιλλα. Οποιαδήποτε στάση που ρίχνει μια σκιά στο Fairplay, συμπεριλαμβανομένης της δικής μου, δεν πρέπει να υπάρχει σε γήπεδα ή αίθουσες.

Θα ήθελα να ανακοινώσω ότι παραιτήθηκα από της Ανκαραγκιουτσού για να αποτρέψω οποιαδήποτε περαιτέρω ζημιά στον σύλλογο, στους οπαδούς, στην κοινότητα στην οποία βρίσκομαι και στην οικογένειά μου.

Ελπίζω ότι αυτό το περιστατικό, το οποίο, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, δεν μπορώ να δεχθώ, θα είναι ένας λόγος για την αθλητική μας ζωή, ειδικά την ποδοσφαιρική μας κοινότητα, να απαλλαχθεί από λάθη, ελλείψεις και την κουλτούρα της βίας.

Ταυτόχρονα, ελπίζω ότι τα προβλήματα του τουρκικού ποδοσφαίρου θα συζητηθούν πιο ρεαλιστικά λόγω αυτού του σοβαρού περιστατικού που προκάλεσα.

Θα ήθελα να εκμεταλλευτώ αυτή την ευκαιρία για να ζητήσω συγγνώμη ξανά σε όλους όσους έχω αναστατωθεί, ειδικά στους οπαδούς της Ανκαραγκιουτσού». 




Ειδήσεις σήμερα:

Με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών η βόμβα στον Πειραιά - Ψάχνουν τον στόχο

Taste Atlas: Διέπρεψε η ελληνική κουζίνα - Δεύτερη θέση σε όλο τον κόσμο


«Έκανα μ... πρέπει να χτύπησα αστυνομικό» είπε ο 18χρονος στον αδελφό του αφού έριξε τη φωτοβολίδα στου Ρέντη

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης