Οδυνηρό και άδοξο ήταν το τελευταίο παιχνίδι της Αμερικανίδας ποδοσφαιρίστριας Μέγακν Ράπινο, η αποχώρισε μέσα σε μόλις τρία λεπτά έπειτα από τραυματισμό στον αχίλλειο τένοντα.
Η Ράπινο ήταν μία από τις κορυφαίες στο ποδόσφαιρο γυναικών, οδηγώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες σε δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα.
Ένα πέναλτι που έχασε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το περασμένο καλοκαίρι οδήγησε στον αποκλεισμό της Εθνικής και έκανε την Ράπινo «κόκκινο πανί» για την αμερικανική Δεξιά. Ακόμη και ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τα έβαλε μαζί της. Δεν περίμεναν όμως έναν αγώνα: η Ράπινοου -ανοιχτά λεσβία και ακτιβίστρια- ήταν από καιρό πρόσωπο που γινόταν στόχος της κριτικής τους.
Ο χθεσινός τελικός ανάμεσα στην OL Reign και την NJ/NY Gotham FC θα ήταν το τελευταίο παιχνίδι στην καριέρα της 39χρονης ποδοσφαιρίστριας.
Μετά τον τραυματισμό της, για τον οποίον δεν ευθυνόταν άλλη παίκτρια, και αφού αποχώρησε από το γήπεδο υποβασταζόμενη, η Ράπινο είπε ότι «σίγουρα δεν το είχα οραματιστεί έτσι το τελευταίο παιχνίδι».
Για την ιστορία η Gotham κέρδισε με 2-1 και έτσι η καριέρα της Ράπινοου τέλειωσε με ένα παράδοξο: κέρδισε δύο μουντιάλ και ένα χρυσό σε Ολυμπιακούς το 2012, αλλά κανένα πρωτάθλημα ΗΠΑ παρά τα 11 χρόνια της παρουσίας της στην Reign. Έχει κερδίσει πάντως ένα πρωτάθλημα Γαλλίας με τη Λυών το 2013.
Ανεξήγητη απώλεια βάρους, εξάντληση, μειωμένη όρεξη ή δυσκολία στην κίνηση αποτελούν κάποια από τα «σημάδια» της δυσθρεψίας που συνήθως περνάνε απαρατήρητα
Αναδείχθηκε η επιτυχημένη μετάβαση της χώρας από τις αρνητικές ευρωπαϊκές πρωτιές σε μια νέα εθνική προσέγγιση πρόληψης και προαγωγής υγείας για τα παιδιά.