Ντόναλντ Τραμπ: «Ξεσπάθωσε» για το χαμένο πέναλτι της ομοφυλόφιλης Ραπίνο - «Woke κουλτούρα σημαίνει αποτυχία, διεφθαρμένος ο Μπάιντεν»

Ντόναλντ Τραμπ: «Ξεσπάθωσε» για το χαμένο πέναλτι της ομοφυλόφιλης Ραπίνο - «Woke κουλτούρα σημαίνει αποτυχία, διεφθαρμένος ο Μπάιντεν»

Πίσω από ένα χαμένο πέναλτι της Ραπίνο, που στέρησε από τη γυναικεία ομάδα των ΗΠΑ την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ, ο πρώην πρόεδρος «είδε» την αποτυχία της Αμερικής του Μπάιντεν και της «woke» κουλτούρας

trumpMAKETA
Η ιστορία έχει επαναληφθεί άπειρες φορές στο ποδόσφαιρο: Ο αγώνας φτάνει στα πέναλτι, ένα από αυτά είναι χαμένο και προκρίνεται ο αντίπαλος. Αυτό συνέβη με την εθνική ποδοσφαίρου γυναικών των ΗΠΑ, που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Μουντιάλ από τους «16», έπειτα από ένα πέναλτι που έχασε η Μέγκαν Ραπίνο, με τις Σουηδέζες να πανηγυρίζουν την πρόκρισή τους.

Αυτό όμως το χαμένο πέναλτι της Ραπίνο (και αυτό της Σόφια Σμιθ αμέσως μετά) «άναψε φωτιές» στις ΗΠΑ και έφτασε να το σχολιάσει ακόμα και ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-culfs3dbs6gx)


Κλείσιμο
Η Ραπίνο είναι «κόκκινο πανί» για την αμερικάνική Δεξιά: Ομοφυλόφιλη, ακτιβίστρια υπέρ των ίσων αμοιβών μεταξύ ανδρών και γυναικών στην εθνική ποδοσφαίρου και, πλέον, υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πλέον «αποτυχημένη», γιατί δεν κατάφερε να στείλει τις πρωταθλήτριες κόσμου Αμερικανίδες στην επόμενη φάση.



Σε ανάρτησή του στο Truth Social, το δικό του κοινωνικό δίκτυο, ο Τραμπ είπε ότι η Ραπίνο και η όλη η γυναικεία ομάδα είναι «εχθρικές προς την Αμερική».

Ο Τραμπ, που δεν γνωρίζαμε ότι έχει γνώσεις και για το ποδόσφαιρο, είπε ότι η ήττα «ήταν σοκ και εντελώς αναπάντεχη» και «εμβληματική για ό,τι συμβαίνει στο κάποτε μεγάλο έθνος μας υπό την προεδρία του διεφθαρμένου Τζο Μπάιντεν».

Ο πρόωρος αποκλεισμός στέρησε από τη γυναικεία ομάδα των ΗΠΑ τη δυνατότητα να διεκδικήσει ένα σερί τριών συνεχόμενων παγκόσμιων πρωταθλημάτων (2015, 2019, 2023).

Αυτό γιατί, πάντα κατά τον Τραμπ, «πολλές παίκτριες είναι ανοιχτά εχθρικές προς την Αμερική. Καμία άλλη χώρα δεν συμπεριφέρθηκε έτσι, ούτε καν». Και κλείνει την ανάρτησή του, γράφοντας με κεφαλαία γράμματα: «Woke κουλτούρα ίσον αποτυχία», για ν' αναφερθεί ξανά στη Ραπίνο: «Ωραίο σουτ, Μέγκαν, η Αμερική πάει στον διάβολο. MAGA!».

Ο Τραμπ σχεδόν έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα σε φιγούρες της αμερικανικής Δεξιάς να ξεσπαθώσουν κατά της κουλτούρας woke (περίπου σαν αυτό που λέμε στα ελληνικά «δικαιωματιστές»).



«Ταπείνωση» έγραψε ο Μπένι Τζόνσον, επικεφαλής συντηρητικής οργάνωσης. Μπορεί να μην ξέρει τη διαφορά ανάμεσα σε φάουλ και πέναλτι, αλλά κρίνει ότι «η αποτυχία της ομάδας οφείλεται στο πέναλτι της αντιαμερικανής "αντιγυναίκας" Ραπίνο».


Άλλος λέει ότι χειροκροτεί τις εθνικές ομάδες των ΗΠΑ σε όλα τα σπορ εκτός από το γυναικείο ποδόσφαιρο και ότι φταίει το «αυτό το woke σκουπίδι, η Ραπίνο».

Η βεντέτα Τραμπ και Ραπίνο κρατά από παλαιότερα.

Το 2019, όταν με την ομάδα της κέρδιζε το δεύτερο συνεχόμενο Μουντιάλ, η Ραπίνο είχε πει ότι δεν θα επισκεφτεί τον Λευκό Οίκο και τον τότε πρόεδρο Τραμπ. «Πρέπει να δείχνει σεβασμό στη χώρα, τον Λευκό Οίκο, τη σημαία» είχε πει τότε ο Τραμπ.

Και, πράγματι, το 2021, ο Τραμπ μιλούσε για τις «μανιακές αριστερίστριες» στο γυναικείο ποδόσφαιρο, που θα κέρδιζαν και το Ολυμπιακό χρυσό μετάλλιο στο Τόκιο, «αν δεν ήταν τόσο woke». Έφταιξε κατά τον Τραμπ «η γυναίκα με τα μωβ μαλλιά», δηλαδή η Ραπίνο, γιατί η ομάδα περιορίστηκε στο χάλκινο.



Ειδήσεις σήμερα:

Εκρήξεις στην Αγχίαλο: 100 μέτρα πριν θα είχε σταματήσει η πυρκαγιά, αν... - Σε ποια ερωτήματα δεν απαντά το πόρισμα

Κίνημα της Πετσέτας - Κέρκυρα: 5 μαγαζιά είχαν κάνει παράνομη κατάληψη με ομπρελοκαθίσματα σε παραλίες - Δείτε βίντεο

«Πονάω στον αυχένα, πονάω στην πλάτη»... - Υποχώρηση Μασκ για τον αγώνα πάλης με τον Ζούκερμπεργκ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης