Στίβος: Απίθανη Εμμανουηλίδου και 3η θέση στα 200μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων - Δείτε βίντεο

Στίβος: Απίθανη Εμμανουηλίδου και 3η θέση στα 200μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων - Δείτε βίντεο

Η Πολυνίκη Εμμμανουηλίδου με 22.85 έγινε η 3η ταχύτερη επίδοση όλων των εποχών στα 200μ., προσφέροντας και 14 πολύτιμους βαθμούς στην Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στη Σιλεσία - Στην 5η θέση στον ακοντισμό η Τζένγκο

Emmanouilidou
Η Πολυνίκη Εμμμανουηλίδου συνεχίζει να εκπλήσσει με τις εμφανίσεις της. Η 20χρονη σπρίντερ έτρεξε τα 200μ. σε 22.85 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, που την έφεραν στην 3η θέση της γενικής κατάταξης.

Η Εμμανουηλίδου σημείωσε την 3η κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα, πίσω από το πανελλήνιο ρεκόρ της Κατερίνας Κόφφα (22.67 από το 1996) και τα 22.60 της Μαρίας Μπελιμπασάκη, από το 2017), ενώ έριξε στην 4η θέση την Όλγα Καϊδαντζή (22.88 από το 2004).

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ctlscx5xbq5l)


Παράλληλα η Εμμανουηλίδου βελτίωσε το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ Κ23 (νέων γυναικών), που είχε με 22.94 από τις 11 Ιουνίου στους Εαρινούς Αγώνες στις Σέρρες.

Κλείσιμο
Αγωνιζόμενη στη Β' σειρά των 200μ. στο στάδιο του Χορζόφ, η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου πήρε την 3η θέση με τα 22.85, πίσω από την Ολλανδή, Λίκε Κλαβέρ που σημείωσε ατομικό ρεκόρ με 22.46 και τη Βρετανίδα, Μπιάνκα Γουίλιαμς, που τερμάτισε σε ρεκόρ περιόδου στα 22.75. Με την 3η θέση στη γενική κατάταξη η Εμμανουηλίδου χάρισε 14 πολύτιμους βαθμούς στην εθνική ομάδα, στην προσπάθεια παραμονής στην 1η κατηγορία.

«Είμαι πολύ χαρούμενη με τη σημερινή μου εμφάνιση. Όχι μόνο γιατί πέτυχα νέο ρεκόρ, αλλά γιατί χάρισα πολλούς βαθμούς στην ομάδα. Έκανα μία από τις καλύτερες κούρσες της ζωής μου, σε έναν αγώνα με τις κορυφαίες της Ευρώπης. Αυτές οι κούρσες θα με βοηθήσουν πάρα πολύ για το Έσπο, εκεί όπου πιστεύω θα έχω μια καλή παρουσία. Έπειτα υπάρχει και το παγκόσμιο της Βουδαπέστης. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό και αυτό μας βοηθάει όλους», σχολίασε πανευτυχής η Εμμανουηλίδου.

Στην 5η θέση η Τζένγκο
Την 5η θέση ανάμεσα σε 16 αθλήτριες, με 59.40μ. κατέλαβε η Ελίνα Τζένγκο στον ακοντισμό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομάδων.

Η Ελληνίδα ακοντίστρια ξεκίνησε με βολή στα 51,01μ., είχε επίδοση 58,19 μ. στη δεύτερη βολή της, ενώ άκυρη ήταν η 3η βολή της. Με την 4η προσπάθεια πέτυχε την καλύτερη βολή της, στα 59,40μ., ενώ στην 5η και τελευταία βολή της η Ελίνα Τζένγκο έριξε 58,25μ. Η Τζένγκο θα κάνει τον επόμενο αγώνα της την Τετάρτη στην Οστράβα κι έπειτα θα συμμετάσχει στο Diamond League της Λοζάνης.

Πρώτη αναδείχτηκε η Τσέχα Νίκολα Ογκροντνίκοβα με 61.75. Δεύτερη ήταν η Γερμανίδα Κριστίν Χούσονγκ με 60.05 και τρίτη η Βρετανίδα Μπέκαχ Γουόλτον με 59.76, που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ. Ατομική επίδοση σημείωσε και η 4η της κατάταξης, Ανι Λίνεα Αλανεν από τη Φινλανδία (59.96).

H πρωταθλήτρια Ευρώπης Ελίνα Τζένγκο δήλωσε μετά την κατάληψη της 5ης θέσης: «Ο αγώνας δεν πήγε έτσι όπως το περιμέναμε. Για τον εαυτό μου δε στεναχωριέμαι πάρα πολύ, γιατί οι βολές σήμερα είχαν πάρα πολύ δύναμη ήξερα πως τα λάθη είναι τεχνικά, οπότε ξέρω πως μέσα από τους αγώνες θα το βρω το επόμενο διάστημα. Περισσότερα στεναχωρήθηκε γιατί δεν έδωσα τους πόντους που μπορούσα στην ομάδα. Ελπίζω τα παραμείνουμε στην μεγάλη κατηγορία. Έχω ακόμη αγώνες μέχρι τη Βουδαπέστη, αυτό που χρειάζομαι ως αθλήτρια είναι οι αγώνες. Ελπίζω αυτή τη φορά να απολαύσω τη συμμετοχή μου στο Παγκόσμιο και να πάει ο αγώνας όπως πρέπει».

Ενδέκατος ο Μουζενίδης στη σφαιροβολία, δέκατος ο Μέρλος στο άλμα εις ύψος
Ο Οδυσσέας Μουζενίδης δεν έμεινε ικανοποιημένος από την παρουσία του στη σφαιροβολία, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων , καθώς δεν πέτυχε μια βολή ανάλογη των δυνατοτήτων του. Ο αθλητής του Γιώργου Μποτσκαριώβ ήταν 11ος με 18,98 μέτρα.

«Νομίζω πως μου λείπει η εμπειρία σε αυτούς τους αγώνες. Στρεσαρίστηκα και έσφιξα. Σίγουρα είμαι για πολύ καλύτερες επιδόσεις από τη σημερινή. Δεν υπάρχει δικαιολογία για τον αποτέλεσμα,» είπε ο αθλητής του Γιώργου Μποτσκαριώβ.

Ο Αντώνης Μέρλος κατέλαβε την 10η θέση στο άλμα εις ύψος στα 2,13 μέτρα. Ο αθλητής έκανε δύο άκυρα στα 2,09 μ., τα οποία τον επηρέασαν, ενώ στη συνέχεια δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 2,17 μέτρα. Ο αθλητής είχε δικαίωμα για συνολικά τέσσερις άκυρες σε όλα ύψη.

«Με επηρέασε αρκετά το θέμα με τις άκυρες, καθώς το είχα στο μυαλό μου διαρκώς. Στο ζέσταμα είχα καλά άλματα, δυστυχώς δεν πήγε το ίδιο καλά και στον αγώνα. Φέτος δεν έχει βγει ακόμη αυτό που πρέπει στους αγώνες,» είπε ο αθλητής του Γιώργου Τσούγκου.

Ειδήσεις σήμερα:

Σήμερα ξαναψηφίζουμε: Στις κάλπες για σταθερή κυβέρνηση τετραετίας

Ενημέρωση υπουργείου Εσωτερικών: Στο 11,29% το ποσοστό συμμετοχής μέχρι τις 10:30


Ανάλυση CNN: Ο Πριγκόζιν υποχώρησε αλλά ο κίνδυνος για τη Μόσχα δεν πέρασε

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης