Roland Garros, Τσιτσιπάς-Όφνερ 3-0: Με περίπατο στους 8 και τώρα Αλκαράθ

Roland Garros, Τσιτσιπάς-Όφνερ 3-0: Με περίπατο στους 8 και τώρα Αλκαράθ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς χρειάστηκε 1 ώρα και 48 λεπτά για να νικήσει με 3-0 (7-5, 6-3, 6-0) τον Αυστριακό και την Τρίτη αντιμετωπίζει το Νο1 του ταμπλό Κάρλος Αλκαράθ στα προημιτελικά του Roland Garros

tsitsipas_mak3235
Στους 8 καλύτερους του Roland Garros βρίσκεται για μία ακόμη χρονιά ο Στέφανος Τσιτσιπάς ο οποίος με εξαίρεση το πρώτο σετ δεν συνάντησε ιδιαίτερες δυσκολίες στον αγώνα του με τον Αυστριακό.



Ο Όφνερ (Νο118) ήρθε από τα προκριματικά μέχρι τους 16 του γαλλικού Open, αιφνιδίασε στην αρχή του αγώνα, αλλά όταν ο Στέφανος ηρέμησε και άρχισε να παίζει στο δικό του επίπεδο η διαφορά ήταν τεράστια...

Και τώρα στους 8 έχει το πιο δύσκολο έργο απ' όλους, έναν τελικό πριν τον τελικό αφού αντιμετωπίζει τον τρομακτικό Κάρλος Αλκαράθ.

Κλείσιμο


Το ματς
Ο αγώνας ξεκίνησε με το χειρότερο δυνατό τρόπο για τον Στέφανο καθώς μόλις στο πρώτο γκέιμ του αγώνα ο Αυστριακός του έκανε μπρέικ. Σερβίροντας μέτρια έδωσε δικαίωμα στον Όφνερ που δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και μέχρι το 1-3 ο Αυστριακός ήταν καλύτερος.

Από το 5ο γκέιμ ο Στέφανος άρχισε να σερβίρει καλύτερα κι αφού μείωσε σε 2-3, απάντησε στο μπρέικ ισοφαρίζοντας σε 3-3 για να φτάσει και στο πρώτο του προβάδισμα (4-3) αφού έσωσε με απίστευτο τρόπο ένα νέο μπρέικ.



Με το σκορ στο 5-4 ο Στέφανος έχασε μεγάλη ευκαιρία να κλείσει το σετ καθώς προηγήθηκε με 40-15, αλλά ο Όφνερ βρήκε μεγάλα σερβίς και έμεινε ζωντανός στο παιχνίδι για να φτάσουμε στο 6-5. Εκεί ο Στέφανος έφτασε και πάλι σε μπρέικ πόιντ, μόνο που αυτή τη φορά άντεξε στο σερβίς του Αυστριακου που έκανε το λάθος για να τελειώσει το σετ.



Το 2ο σετ ξεκίνησε με μεγαλύτερη ισορροπία και με τους δύο τενίστες να κρατούν με άνεση το σερβίς τους μέχρι το 3-2. Εκεί όπου ο Στέφανος έβγαλε εξαιρετικές άμυνες και κάνοντας εύκολα λάθη έφεραν το μπρέικ και το 4-2.



Το σετ πλέον ήταν στα δικά του χέρια και με εύκολα σέρβις γκέιμ έφτασε με άνεση στο 2-0.



Κι αυτό που έγινε αντιληπτό λίγο αργότερα ήταν πως εκεί ουσιαστικά είχε τελειώσει κι ο αγώνας.

Ο Όφνερ όσο κι αν προσπαθούσε δεν μπορούσε απλά με τη δύναμη να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στον Τσιτσιπά ο οποίος ξεκίνησε με δύο γρήγορα μπρέικ στο 3ο σετ, έφτασε στο 4-0 κρατώντας το σερβίς του και μετατρέποντας τη συνέχεια του αγώνα σε τυπική διαδικασία.

Ο Αυστριακός είχε πετάξει λευκή πετσέτα, με τον Τσιτσιπά να φτάνει σε νέο μπρέικ για το 5-0 και να κλείνει το σετ μέσα σε αποθέωση.




Ειδήσεις σήμερα

Σήκωσε τη φούστα αεροσυνοδού και έφτυσε επιβάτες ο Γάλλος που αναστάτωσε την πτήση Παρίσι-Αθήνα

Η Εύα Καϊλή φωτογραφίζεται με την κόρη της για πρώτη φορά μετά την αποφυλάκισή της

Η Ντούα Λίπα τα βάζει με την κυβέρνηση Σούνακ - «Στενόμυαλοι» οι Βρετανοί υπουργοί που λένε «εγκληματίες» τους Αλβανούς

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης