Μίλτος Τεντόγλου: «Αν ο αγώνας δεν ήταν τόσο νωρίς υπόσχομαι θα έφτανα τα 8,50 μ.» λέει ο χρυσός πρωταθλητής

Μίλτος Τεντόγλου: «Αν ο αγώνας δεν ήταν τόσο νωρίς υπόσχομαι θα έφτανα τα 8,50 μ.» λέει ο χρυσός πρωταθλητής

Πώς σχολίασε ο Έλληνας πρωταθλητής την πρωτιά στο Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου - Με 8,30μ κατέκτησε ξανά την κορυφή αλλά δηλώνει... «δεν είμαι ευχαριστημένος από την απόδοσή μου» - Δείτε βίντεο

miltos-tentoglou-xryso-metallio-konstantinoupoli
Φοβερός και τρομερός ο Μίλτος Τεντόγλου εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Ο Έλληνας πρωταθλητής αφού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στην Κωνσταντινούπολη, μοίρασε για ακόμα μια φορά μοναδικές ατάκες μιας και «υποσχέθηκε» πως αν ο αγώνας δεν ήταν τόσο νωρίς το πρωί θα είχε φτάσει πολύ πιο μακριά στο σκάμμα

Ο 24χρονος αθλητής επανέλαβε μετά τον αγώνα του πως δεν αντέχει το πρωϊνό ξύπνημα και αν ο τελικός γινόταν βράδυ θα έκανε άλμα στα 8.50 μέτρα! «Συνήθως πηδάω καλύτερα μετά το το πρώτο άλμα. Ήταν δύσκολος αγώνας» δήλωσε αρχικά ο Τέντογλου αναφερόμενος στο γεγονός ότι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο χάρη στο πρώτο του άλμα στα 8.30 μέτρα, για να προσθέσει: «Το πρωινό ξύπνημα είναι δύσκολο για εμένα. Αν ο αγώνας γινόταν βράδυ θα έκανα 8.50 μ., το υπόσχομαι».

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι έγινε ο μοναδικός αθλητής στην ιστορία του αθλήματος του άλματος εις μήκους με τρία χρυσά μετάλλια σε ευρωπαϊκό κλειστού στίβου, ο Τεντόγλου τόνισε ότι δεν αισθάνεται ανίκητος: «Δεν είμαι ανίκητος. Χάνω και κάποιες φορές. Στα ευρωπαϊκά ίσως ισχύει. Πιστεύω ότι σήμερα μπορούσα να χάσω επειδή δεν ήμουν ο καλός μου εαυτός. Έτσι είναι οι αγώνες. Χάνουν και τα φαβορί και τα αουτσάιντερ να κάνουν κάτι τρελό.  Είναι πολύ σημαντικό για εμένα και χαίρομαι που το πέτυχα. Δεν ήμουν τόσο καλός όσο θα έπρεπε, επειδη ήταν πρωινό αγώνας. Προσπάθησα να κάνω το καλύτερο και είχα ένα μεγάλο άκυρο. Δεν είμαι ευχαριστημένος».
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cqybpa9urhz5)
 

Σε ερώτηση που δέχθηκε για την τραγωδία στα Τέμπη και αν υπήρχε στο μυαλό του, ο Έλληνας πρωταθλητής δεν θέλησε να πει μεγάλα λόγια, παρά τόνισε: «Ηταν τραγικό αυτό που έγινε. Ντρέπομαι να πω κάτι, αλήθεια. Εμείς είμαστε εδώ και αγωνιζόμαστε και δεν υπάρχει κάτι να απαλύνει τον πόνο αυτών των ανθρώπων. Ότι και να κάνουμε, δεν έχει σημασία για αυτούς, καλύτερα να μην πεις τίποτα σε τέτοιες στιγμές».

Κλείσιμο
Ο Τεντόγλου δεν παράλειψε παράλληλα να ευχαριστήσει και τους Έλληνες φιλάθλους για την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν, ενώ παραδέχθηκε ότι δεν ξέρει πού να αφιερώσει το μετάλλιο και ότι δεν έχει τσεκάρει πόσα μηνύματα έχει στο κινητό του: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Έλληνες, έκαναν φανταστική κερκίδα. Για όλους, όχι μόνο για εμένα. Ήταν ωραία ατμόσφαιρα Δεν ξέρω πού να το αφιερώσω αυτό το μετάλλιο.

Είχα κάποια μηνύματα στο κινητό. Θα έχω και άλλα. Δεν μπορούσα να ασχοληθώ πολύ με το κινητό μου αυτές τις μέρες, κοιμόμουν και περίεργες ώρες για να φτιάξω το πρωινό ξύπνημα. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο στην συνέχεια για το Παγκόσμιο στην Βουδαπέστη».

Η απονομή του χρυσού στον Μίλτο Τεντόγλου


Από τα χέρια της προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Σοφίας Σακοράφα πήρε ο Μίλτος Τεντόγλου το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στον τελικό του μήκους, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης.

Εχοντας στο πλάι του τους Τομπίας Μόντλερ (αργυρό μετάλλιο με 8.19μ.) και Γκαμπριέλ Μπιτάν (χάλκινο μετάλλιο με 8μ.) ο 24χρονος παρέλαβε το 8ο χρυσό μετάλλιο του σε κορυφαία διοργάνωση και τρίτο σε ευρωπαϊκό κλειστού στίβου και άκουσε τον εθνικό μας ύμνο.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cqyb6tffb1v5)



Κατά την παρουσίαση των αθλητών εμφανίστηκε με την κουκούλα του, χαλαρός και άνετος αλλά μόλις μπήκε στον διάδρομο όλοι κατάλαβαν ότι δεν είχε όρεξη για... περιπέτειες.

Πρώτο άλμα στα 8.30 (όσο ακριβώς είχε πει) και η πίεση στους διεκδικητές του στέμματός του από πολύ μεγάλη έγινε τεράστια!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cqyawb7t3z2p)


Ο Σουηδός Μόντλερ προσπάθησε, ισοφάρισε το φετινό του ρεκόρ (8.19) ρίσκαρε απίστευτα στα επόμενα άλματα του μήπως και βρει την επίδοση της ζωής του, αλλά έκανε το ένα άκυρο μετά το άλλο...

Οι υπόλοιποι δεν μπορούσαν καν να πλησιάσουν με τον Ρουμάνο Μπιτάν να κλέβει το χρυσό στο προτελευταίο άλμα με επίδοση 8 μέτρα...

Την ίδια ώρα ο Μίλτος παρατηρούσε, κάνοντας σταθερά άλματα πάνω από τα 8 μέτρα κι όταν ο Μόντλερ ακυρώθηκε στην τελευταία του προσπάθεια, έχοντας πλέον σίγουρο το χρυσό, προσπάθησε για μια μεγάλη επίδοση, αλλά προσγειώθηκε στα 8.29.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cqyamqim6jw9)


Εκνευρίστηκε γιατί ήθελε κάτι καλύτερο, αλλά έβαλε την ελληνική σημαία στο λαιμό του και υποκλίθηκε στον κόσμο που όρθιος τον χειροκροτούσε αναγωρίζοντας το τεράστιο μέγεθος του...

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cqyay3q4j8vt)


Η επίδοση-ρεκόρ μπορεί να μην ήρθε, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα γυρίσει στο ξενοδοχείο του με ένα τρίτο ιστορικό χρυσό και ποιος ξέρει, ίσως τώρα αλλάξει γνώμη και για τους πρωινούς αγώνες... Ούτως ή άλλως αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος που να μπορεί να τον κερδίσει οποιαδήποτε ώρα της ημέρας...


Αναλυτικά όλα τα άλματα των φιναλίστ του τελικού:

1.ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ 8.30, 8.16, Χ, 8.05, 8.07, 8.29

2.Μόντλερ (Σουηδία) Χ, 8.19, 8.14, Χ, Χ, Χ

3.Μπιτάν (Ρουμανία) 7.82, 7.43, 7.69, Χ, 8.00, Χ

4.Σαραμποϊούκοφ (Βουλγαρία) 7.76μ., 7.68, Χ, Χ, Χ, 7.97

5.Γιούσκα (Τσεχία) 7.69, 7.85, Χ, 7.94, Χ, Χ

6.Γκουέρα (Ισπανία) 7.65μ., 7.67, 7.84, 7.75, Χ, 7.78

7.Κονατέ (Γαλλία) Χ, 7.54, Χ, Χ, 7.65, 7.55

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης για Τέμπη: Συγγνώμη προσωπική, αλλά και στο όνομα όλων όσοι κυβέρνησαν

Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου: Χρυσός και πάλι ο Τεντόγλου!

Σε αργία ο σταθμάρχης και ο προϊστάμενός του από την πρώτη στιγμή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης