Παναθηναϊκός για Διακογιάννη: Η κληρονομία του θα διατηρείται πάντα ζωντανή

Παναθηναϊκός για Διακογιάννη: Η κληρονομία του θα διατηρείται πάντα ζωντανή

«Η φωνή του ταξίδεψε στα πέρατα της γης, όπου υπάρχει ελληνισμός», ανέφερε μεταξύ άλλων η ΠΑΕ Παναθηναϊκός σε ανακοίονωσή της για τον Διακογιάννη

diakogiannis2
Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποχαιρέτησε μέσω ανακοίνωσης τον Γιάννη Διακογιάννη, χαρακτηρίζοντάς τον πρωτοπόρο της αθλητικής δημοσιογραφίας και κάνοντας αναφορά στην περιγραφή του τελικού στο Γούεμπλεϊ.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για την απώλεια του κορυφαίου αθλητικού δημοσιογράφου της χώρας και εκ των πρωτοπόρων της ελληνικής δημοσιογραφίας συνολικά, Γιάννη Διακογιάννη.

Ο Γιάννης Διακογιάννης έφυγε από τη ζωή στα 91 του χρόνια, αφήνοντας ανεξίτηλο το σημάδι του στη δημοσιογραφία. Με την παρουσία του καθόρισε μια ολόκληρη εποχή, θέτοντας κατ’ ουσία το πλαίσιο λειτουργίας των αθλητικών συντακτών. Υπήρξε ο πατριάρχης των τηλεοπτικών αθλητικών μεταδόσεων, σημαδεύοντας με το χαρακτηριστικό ηχόχρωμα του και το εύρος γνώσεων του κάθε στιγμή της τηλεοπτικής του παρουσίας. Η φωνή του ταξίδεψε στα πέρατα της γης, όπου υπάρχει ελληνισμός. Αξέχαστη θα μείνει η περιγραφή του στον ημιτελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1971 μεταξύ Παναθηναϊκού και Ερυθρού Αστέρα.

Ο ίδιος άλλωστε ήταν φίλαθλος του Παναθηναϊκού, βρέθηκε αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια στα επίσημα του γηπέδου του Τριφυλλιού, χωρίς βέβαια ουδέποτε να επηρεαστεί η κρίση του από τη συλλογική του προτίμηση.

Η κληρονομιά του Γιάννη Διακογιάννη θα διατηρείται πάντοτε ζωντανή.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του».



Ειδήσεις σήμερα:

Συνελήφθη στις Μπαχάμες ο έκπτωτος «βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων» Σαμ Μπάνκμαν Φριντ

Η κακοκαιρία «χτυπά» δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο - Ασθενείς βροχές σήμερα και στην Αττική

Διόρθωσε τη ψήφο του ο ΣΥΡΙΖΑ, τάχθηκε υπέρ των €600 στους ενστόλου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης