Basket League, Περιστέρι - ΠΑΟΚ 85-77: Δια... χειρός Ντένμον η πρώτη νίκη

Basket League, Περιστέρι - ΠΑΟΚ 85-77: Δια... χειρός Ντένμον η πρώτη νίκη

Το Περιστέρι αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ είδε τον Μάρκους Ντένμον να του δίνει τις λύσεις που χρειαζόταν και έφτασε στη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ με 85-77 για το πρώτο ροζ φύλλο στη Basket League

5698097
Ο ΠΑΟΚ το πάλεψε, οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη... έκλεψαν τη νίκη με 85-77 για την πρεμιέρα της Basket League έχοντας κεντρικό πρόσωπο τον Μάρκους Ντένμον.

Οι Θεσσαλονικείς είχαν ισχνό προβάδισμα προς το τέλος του αγώνα, ωστόσο ο γκαρντ των γηπεδούχων ευστόχησε στο σουτ για το προσπέρασμα και λίγο αργότερα φιλοδώρησε τον αντίπαλό του με ένα μεγαλοπρεπές «στοπ» για την ιστορία της αναμέτρησης...

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cngqw3eix36p)


Ο αγώνας
Η προσπάθεια του ΠΑΟΚ να πλησιάσει τη ρακέτα στο ξεκίνημα του αγώνα δεν έμοιαζε με εύκολη υπόθεση εξαιτίας της ασφυκτικής άμυνας του Περιστερίου. Με τον Πουλιανίτη να ευστοχεί για τρεις και τους Ντένμον-Μπίλαν να "χτυπούν" από κοντά οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 10-5 με τον Φράνκε να παίρνει τις πρωτοβουλίες από την άλλη πλευρά. Ο Ρένφρο πήρε τη σκυτάλη και έδινε απαντήσεις στα καλάθια των αντιπάλων του (15-11), όμως το κλέψιμο και η ασίστ του Μωραϊτη στον Τζούστον για το κάρφωμα στον αιφνιδιασμό έκλεισαν το δεκάλεπτο στο +6 (19-13).

Κλείσιμο
Ο ΠΑΟΚ μείωσε με Τσιακμά και Φράνκε, ωστόσο οι εμπνεύσεις του Μωραϊτη στην επίθεση διατηρούσαν το προβάδισμα στην πλευρά του Περιστερίου που στο 14ο λεπτό ήταν στο +8 και το 31-23.

Οι 7 προσωπικοί πόντοι του Φρανσίσκο έκαναν το 42-35 που μετατράπηκε σε 42-39 από τους Ρένφρο και Χαντς, με τον τελευταίο να ποντάρει στο μακρινό του σουτ για το 44-42 λίγο πριν το ημίχρονο. Η ανάπτυξη των δύο ομάδων ομάδων στο παρκέ φαίνεται από τις αντιστοιχίες της στατιστικής, όπου το σύνολο του Σπανούλη είχε 14/21 δίποντα (έναντι 9/14) και 2/6 τρίποντα, 9 περισσότερα εκτέλεσε ο ΠΑΟΚ (6/15).

Με την επιστροφή, το επιμέρους 8-2 που ολοκληρώθηκε με το τρίποντο του Ντένμον έδωσε ξανά έναν αέρα στο Περιστέρι με το 52-44 στο 24ο λεπτό. Η αντίδραση, όμως ήταν άμεση και μετά τους 5 σερί πόντους του Φράνκε το 52-51 έδινε νέα βάση στο ματς. Το σκηνικό δεν διαφοροποιήθηκε για το επόμενο διάστημα με τον ΠΑΟΚ να ψάχνει τον τρόπο να προσπεράσει στο σκορ. Στο 1'46'' για το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου η λύση ήρθε από τον Χαντς που έστειλε την ομάδα του και στο +3 (57-60) λίγο αργότερα.

Ο Σλαφτσάκης που μπήκε στην εξίσωση έφερε τον ΠΑΟΚ στο +4 (63-67) με γκολ φάουλ στο 33'. Ο Φράνκε "ζεσταινόταν" από την περιφέρεια με δύο συνεχόμενα (69-73) την ώρα που ο Ντένμον έπαιρνε τα ηνία στην επίθεση του Περιστερίου.

Ο Κασελάκης ήταν αυτός που από τη γραμμή έγραψε το 72-73 με το ρολόι να έχει 1'42'' για το τέλος του ματς και ο 32χρονος γκαρντ έδωσε ξανά το προβάδισμα (74-73). Ο Χαντς αστόχησε από την περιφέρεια, ο Φρανσίσκο προσποιήθηκε κάτω από το καλάθι και επανέφερε το +4 για τους γηπεδούχους (77-73) στα 48 δεύτερα. Ο Ντένμον σταμάτησε την επέλαση του Χαντς και έβαλε την υπογραφή του στη νίκη που σφράγισε με το σουτ του Φρανσίσκο για το 85-77.

Tα δεκάλεπτα: 19-13, 44-42, 59-60, 85-77

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στην ψυχραιμία του Περιστερίου να διαχειριστεί τα τελευταία λεπτά ενώ βρισκόταν πίσω στο σκορ. Ενίσχυσε την άμυνά του και είχε... τον Ντένμον να δίνει το σύνθημα.

O MVP: Ο Μάρκους Ντένμον που πέραν των 23 πόντων (1 ριμπ., 4ασ.,1 κλ.) ήταν εκείνος που έβαλε ξανά μπροστά το Περιστέρι, ενώ το μπλοκ του στον Χαντς ήταν κομβικό για την εξέλιξη του αγώνα.

Μαζί του και ο Μπίλαν των 18 πόντων, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 κλεψίματος.
Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Πόλεϊ και Μαργαρίτης δεν μπόρεσαν να προσφέρουν στον ΠΑΟΚ παρά τα λεπτά που πάτησαν στο παρκέ.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Λεωνίδας Κασελάκης με 6 από τους 10 προσωπικούς του πόντους (7 ριμπ.) στο τέταρτο δεκάλεπτο που το χρειαζόταν η ομάδα του.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η βράβευση του Χρήστου Σαλούστρου από το Περιστέρι για το πέρασμά του από την ομάδα και την προσφορά του!

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: 6 εύστοχα τρίποντα το Περιστέρι, τα 4 από τον Ντένμον. Και τα πολλά λάθη των δύο ομάδων (από 16).

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Το Περιστέρι κατάφερε να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα, ενώ η ψυχολογία βρισκόταν στη μεριά του ΠΑΟΚ και ξεκίνησε με το δεξί τη νέα προσπάθεια και το πρωτάθλημα. Από την άλλη, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχασε μεγάλη ευκαιρία για ένα διπλό που θα έφερνε αυτοπεποίθηση στην ομάδα.


Ειδήσεις σήμερα:

Οι Ευρωπαίοι είδαν στην Πράγα το πραγματικό πρόσωπο του Ερντογάν - Καρότο και μαστίγιο από Μητσοτάκη

Αποφυλακίστηκε η απατεώνισσα του Instagram Άννα Σόροκιν και νοίκιασε σπίτι στο Μανχάταν

Η Βόρεια Κορέα χαρακτηρίζει τις δοκιμές πυραύλων μέτρο νόμιμης άμυνας μπροστά στις «στρατιωτικές απειλές» των ΗΠΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης