Super Cup, Ολυμπιακός - Προμηθέας 93-65: «Έκρυψε» τη μπάλα και πήγε τελικό

Super Cup, Ολυμπιακός - Προμηθέας 93-65: «Έκρυψε» τη μπάλα και πήγε τελικό

Ο Ολυμπιακός έπαιξε τρομερό για την εποχή, μπάσκετ και με τη νίκη του επί του Προμηθέα  προκρίθηκε στον τελικό του Super Cup όπου και θα αντιμετωπίσει αύριο τον Παναθηναϊκό.

5691477
Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στον τελικό του Super Cup αφού επιβλήθηκε του Προμηθέα με 93-65. Οι «ερυθρόλευκοι» στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης έπαιξαν πολύ καλό για την εποχή, μπάσκετ και επιβεβαίωσαν το πλεονέκτημα του βασικού κορμού που διαθέτουν.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα παρουσίασαν ένα γρήγορο, μοντέρνο και θεαματικό μπάσκετ κόντρα στους Πατρινούς συνεχίζοντας τις καλές φετινές τους εμφανίσεις. Πλέον σκέφτονται τον Παναθηναϊκό τον οποίο και θα αντιμετωπίσουν το βράδυ της Κυριακής στον τελικό (21:00 – ΕΡΤ3).

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cnaua6ns9sh5)


Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να έχουν εντυπωσιακό ρυθμό κυρίως χάρη στις επιθετικές τους αρετές. Ο Ολυμπιακός είχε για πρωταγωνιστή τον Βεζένκοβ και ο Προμηθέας τον Κουλμπόκα με το σκορ να είναι 16-15 (7’). Στο τρίλεπτο που απέμενε μέχρι την ολοκλήρωση της εναρκτήριας περιόδου ο Μπαρτζώκας έριξε τον Σλούκα αντί του Κάνααν, έπαιξε με παίκτες από το περσινό ρόστερ και προηγήθηκε με 23-16.

Η παρουσία του Σλούκα βελτίωσε τη δημιουργία και οι δικές του ασίστ μετουσιώθηκαν σε καλάθια από ΜακΚίσικ και Μπολομπόι, ωστόσο και στην άλλη πλευρά ο Κόντιτ με τον Κάουαν κρατούσαν τους Πατρινούς κοντά στο σκορ (32-27, 16’). Σε εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός βρήκε διαδοχικά εύκολα καλάθια με τον Σλούκα πότε σε ρόλο δημιουργού και πότε σε εκτελεστή, όμως το καλάθι του Πίτερς ήταν αυτό που ανέβασε τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφιο επίπεδο πόντων (40-27, 17’).

Κλείσιμο
Ο Ολυμπιακός βγήκε από τα αποδυτήρια αρκετά σοβαρός και με διάθεση να μην αφήσει τον Προμηθέα να πιστέψει πως μπορούσε να διεκδικήσει τη νίκη. Με καλή άμυνα και διαδοχικές συνεργασίες Φαλ με Βεζένκοβ το σκορ έγινε 54-36 (25’) κι ένα λεπτό αργότερα 59-40. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα παρά τη διαφορά στο σκορ παρέμεναν πιστοί στα αμυντικά τους καθήκοντα ενώ στην άλλη πλευρά το ταλέντο έκανε τη δουλειά και με 5 πόντους του Γουόκαπ προηγήθηκαν με 66-43 (29’).

Στην τελευταία περίοδο το παιχνίδι είχε διαδικαστικό χαρακτήρα μόνο ως προς το αποτέλεσμα αφού οι παίκτες που έρχονταν από τον πάγκο ήθελαν να αποδείξουν στους προπονητές τους την ποιότητά τους. Ο Λούντζης με 3/3 σουτ από τα 6.75 έκανε το 85-57 (35’) και η κόρνα της λήξης βρήκε τον πίνακα του σκορ να γράφει 93-65.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός ξέφυγε με διαφορά ασφαλείας στα τελευταία πέντε λεπτά της δεύτερης περιόδου όταν μετέτρεψε το 32-27 σε 45-30. Έκτοτε όλοι ήξεραν τον νικητή και απλά απολάμβαναν θέαμα.

MVP: Ο Σάσα Βεζένκοβ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 19 πόντους (5/8διπ., 2/3τριπ., 3/4β.), 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ αγωνιζόμενος 21:51.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Πολύ καλοί οι Τζόελ Μπολομπόι (12π., 7ρ.), Πίτερς (17π.), Γουόκαπ (11π., 7ασ.), Σλούκας (7π., 4ρ., 5ασ.) και Λούντζης (11π.).

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Ο Τζο Γιανγκ τελείωσε με 1/12 σουτ!

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι τρομερές μονομαχίες Μπολομπόι με Κόντιτ στο δεύτερο δεκάλεπτο. Τρομερά καρφώματα και αδιανόητα κοψίματα σε προσπάθεια για κάρφωμα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός είχε 24/40 δίποντα, 11/26 τρίποντα, 28 ασίστ και 6 λάθη.


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός εκτός από καλύτερη ομάδα και με περισσότερες λύσεις, είναι και πιο έτοιμος από τον Προμηθέα κάτι που επιβεβαίωσε στο παρκέ. Οχι γιατί κάνει καλύτερη δουλειά, αλλά γιατί έχει φροντίσει να δημιουργήσει έναν εντυπωσιακό βασικό κορμό.

Μπάσκετ σε άλλη ταχύτητα, με τρομερά πιεστική άμυνα, καλή δουλειά στο ριμπάουντ και ωραία κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-19, 47-34, 69-48, 93-65


Ειδήσεις σήμερα:

Βιασμός στη Νέα Ιωνία: Αλυσοδεμένη για πέντε μέρες κρατούσε την 38χρονη ο σύντροφός της

Διπλό φονικό στην Καβάλα: Το θύμα είχε δανείσει στον 56χρονο 15.000 ευρώ και δεν είχε άλλα χρήματα

Πόλεμος στην Ουκρανία - Τρόμος από μήνυμα Καντίροφ σε Πούτιν: Ρίξε πυρηνικά!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης