Παναθηναϊκός: Απεβίωσε ο Γιώργος Ανδρέου

Παναθηναϊκός: Απεβίωσε ο Γιώργος Ανδρέου

Ο Γιώργος Ανδρέου υπήρξε μέλος της σπουδαίας ομάδας του Στέφαν Μπόμπεκ η οποία τη σεζόν 1963-64 κατέκτησε αήττητη το πρωτάθλημα Ελλάδας

abdreo
Απεβίωσε σε ηλικία 85 ετών ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Γιώργος Ανδρέου.

Υπήρξε μέλος της ομάδας του Παναθηναϊκού από το 1956 έως το 1966 και μέτρησε περισσότερες από 200 συμμετοχές με τη φανέλα της ομάδας της Αθήνας. 

Κατέκτησε 5 πρωταθλήματα Ελλάδας παίζοντας στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ήταν μέλος της σπουδαίας ομάδας της σεζόν 1963-64 η οποία με προπονητή τον Στέφαν Μπόμπεκ, ο οποίος έπαιζε το πρωτοποριακό 4-3-3 κέρδισε το πρωτάθλημα χωρίς ήττα. 

παο
Η ομάδα της σεζόν 1963-64 που κατέκτησε αήττητη το πρωτάθλημα της Α' εθνικής


Συγκεκριμένα σε 30 αγώνες είχε 24 νίκες και 6 ισοπαλίες.  Βοηθός του Γιουγκοσλάβου Στέφαν Μπόμπεκ ήταν ο Λάκης Πετρόπουλος ο οποίος αργότερα έγραψε ιστορία στον πάγκο του Παναθηναϊκού αλλά και του Ολυμπιακού. 

Τα μέλη της ομάδας της σεζόν 1963-64: Τάκης Λουκανίδης, Τάκης Οικονομόπουλος, Τάκης Παπουλίδης, Αριστείδης Καμάρας, Φραγκίσκος Σούρπης, Γιώργος Ανδρέου , Γιάννης Χολέβας, Ανδρέας Παπαεμμανουήλ, Βαγγέλης Πανάκης, Μίμης Δομάζος, Κώστας Παπουτσάκης, Σωτήρης Αγγελόπουλος, Ηρακλής Βόμβας, Μιχάλης Βουτσαράς, Γιώργος Γιαννακόπουλος, Δημήτρης (Λώρης) Θεοφάνης, Γιάννης Κομιανίδης, Στέλιος Παναγιωτίδης, Ζαχαρίας Πιτυχούτης, Νίκος Τζουνάκος, Κώστας Τουμπέλης.

Η ανακοίνωση του ΠΑΟ 

Κλείσιμο
Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει την οδύνη της για την απώλεια του Γιώργου Ανδρέου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών.

Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1937 στην Αθήνα και εντάχθηκε στον Παναθηναϊκό το 1956. Αγωνίστηκε στο Τριφύλλι επί μία δεκαετία, από το 1956 έως το 1966, συμμετέχοντας ως βασικό στέλεχος της αμυντικής γραμμής των Πρασίνων, στο αριστερό άκρο, στο τεράστιο επίτευγμα του συλλόγου, στο αήττητο πρωτάθλημα της σεζόν 1963-64. Συνολικά κατέγραψε 174 συμμετοχές στην Α’ Εθνική και περισσότερες από 200 με το τριφύλλι στο στήθος.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του.




Ειδήσεις σήμερα:

Πανελλαδικές: Έως την Παρασκευή θα ανακοινωθούν οι βάσεις, είπε η Κεραμέως

Θεσσαλονίκη: Γιος σκότωσε τη μητέρα του

Οι Σαουδάραβες ήρθαν… για να μείνουν και βλέπουν την Ελλάδα ως γέφυρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης