Τατιάνα Μαρία: Η 34χρονη μητέρα δύο παιδιών που γράφει ιστορία στο Wimbledon

Τατιάνα Μαρία: Η 34χρονη μητέρα δύο παιδιών που γράφει ιστορία στο Wimbledon

Η Γερμανίδα τενίστρια, η οποία απέκλεισε την Σάκκαρη στον 3ο γύρο του Wimbledon, έγινε η πρώτη μητέρα δύο παιδιών που φτάνει στα ημιτελικά του λονδρέζικου Grand Slam - Αν το κατακτήσει θα γίνει μόλις η δεύτερη μητέρα που θα τα έχει καταφέρει

tatiana_maria_tennis_xr
Το φετινό τουρνουά Wimblendon είναι γεμάτο από εκπλήξεις και μία από τις μια μεγάλες ακούει στο όνομα Τατιάνα Μαρία! Στα 34 της χρόνια, η Γερμανίδα τενίστρια ζει το δικό της όνειρο καθώς κόντρα σε κάθε προγνωστικό έφτασε μέχρι τα ημιτελικά στο απλό γυναικών και ήδη έχει γράψει ιστορία.

Επαγγελματίας από το 2006, έγινε ζευγάρι και στη ζωή (το 2013) με τον προπονητή της Σαρλ Εντουάρντ ενώ το 2014 γεννήθηκε η κόρη τους Σαρλότ και πριν από ένα χρόνο η οικογένεια τους συμπληρώθηκε με την άφιξη της Σεσίλια.



«Σε κάποιους αρέσει το bungee jumping, εγώ αγαπώ το τένις και αυτό έκανα και μετά τη γέννηση των παιδιών μου», είχε δηλώσει πριν από λίγες ημέρες μιλώντας στην επίσημη σελίδα της WTA...

Κλείσιμο
Δεδομένου ότι ο σύζυγος της είναι και ο προπονητής της, η οικογένεια αναγκαστικά την ακολουθεί παντού με την ίδια να δηλώνει ότι λατρεύει «τον ρόλο της μητέρας. Είναι η προτεραιότητα μου και δεν με ενοχλεί καθόλου το γεγονός ότι με ρωτάνε συνέχεια για τη δουλειά μου. Λατρεύω τις κόρες μου και η η αγάπη και η στήριξη που μου δίνουν κάνουν ακόμη πιο σημαντικά τα επιτεύγματα μου».



Η 34χρονη έγινε μόλις η 4η αθλήτρια που ήταν εκτός του Top100 της παγκόσμιας κατάταξης (πριν το Λονδίνο ήταν στο Νο103), αλλά μπόρεσε να προκριθεί στα ημιτελικά (η Κροάτισα Μίριανα Λούτσις το 199, η Κινέζα Ζιε Ζενγκ το 2008 και η Αμερικανίδα Σερένα Γουίλιαμς το 2018 οι άλλες τρεις) ενός Grand Slam, ωστόσο έχει ήδη γράψει τη δική της ιστορία στο Wimbledon και απέχει δύο βήματα από το να ισοφαρίσει ένα ιστορικό ρεκόρ.



Η Τατιάνα Μαρία έγινε η πρώτη μητέρα δύο παιδιών που φτάνει στην τελική τετράδα του βρετανικού Grand Slam, ενώ αν τελικά κατακτήσει τον τίτλο θα γίνει μόλις η δεύτερη μητέρα που τα καταφέρνει.

Η πρώτη ήταν η Αυστραλέζα Ιβόν Γκούλαγκονγκ το μακρινό 1980 όταν είχε κερδίσει στον τελικό την Κρις Έβερτ.

Ωστόσο είτε τα καταφέρει είτε όχι η γεννημένη στο Μπαντ Σαουλγκάου της νοτιοδυτικής Γερμανίας τενίστρια είναι το τέλειο παράδειγμα ότι η καριέρα μιας αθλήτριας υψηλού επιπέδου δεν τελειώνει εξαιτίας της μητρότητας.

Τέσσερις μήνες μετά τη γέννηση της πρώτης της κόρης όχι απλά επέστρεψε στο Tour, αλλά το έκανε αλλάζοντας την τεχνική της (μπάκχαντ μ' ένα χέρι) καταφέρνοντας να φτάσει το 2017 στην καλύτερη της θέση (Νο46) και το 2018 να κατακτήσει τον πρώτο της τίτλο (Μαγιόρκα).



Τον Απρίλιο του 2021 έγινε έγινε μητέρα για δεύτερη φορά, ακριβώς έναν χρόνο αργότερα κέρδισε τον δεύτερο επαγγελματικό της τίτλο (Μπογκοτά) και τώρα έχει αφήσει άφωνους τους πάντες με τις εμφανίσεις της στο Λονδίνο.



«Είμαι πολύ περήφανη για τον εαυτό μου... Όταν ξεκινάς να επιστρέψεις μετά από μια γέννα, ποτέ δεν ξέρεις πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Και τις δύο φορές υπήρχαν άνθρωποι που αμφέβαλλαν για μένα, που δεν πίστευαν ότι μπορούσα να επιστρέψω, αλλά τους έδειξα ότι έκαναν λάθος. Μετά την πρώτη γέννα έφτασα στο Top50, τώρα μετά τη δεύτερη είμαι στα ημιτελικά του Wimbledon. Είμαι μια μαχήτρια η οποία εξακολουθεί να ονειρεύεται κι αυτό θέλω να μεταδώσω στις κόρες μου», δήλωσε μετά την επικράτηση επί της συμπατριώτισσας της Τζουλ Νιεμάιερ στα προημιτελικά.



Τώρα αντίπαλος της στον αυριανό ημιτελικό είναι η Τυνήσια Ονς Ζαμπέρ η οποία επίσης έχει ξεπεράσει τον εαυτό της καθώς για πρώτη φορά θα αγωνιστεί στην τελική τετράδα (πέρσι είχε αποκλειστεί στα προημιτελικά).

«Πάντα πίστευα ότι μπορούσα να βρεθώ εδώ, ωστόσο τώρα που συμβαίνει είναι πραγματικά τρελό», παραδέχθηκε η Μαρία που θέλει να γίνει η 4η συνολικά αθλήτρια η οποία έχει κατακτήσει τουρνουά Grand Slam έχοντας γίνει νωρίτερα μητέρα...

Πέρα από την Γκούλαγκονγκ που προαναφέραμε, η πρώτη ήταν η επίσης Αυστραλέζα Μάργκαρετ Κορτ (το 1973 κι αφού είχε γεννήσει κατέκτησε Australian Open, Roland Garros και US Open) κι η τελευταία που τα έχει καταφέρει ήταν η Κιμ Κλάιστερς (Βέλγιο) η οποία έγινε μητέρα το 2008 και ένα χρόνο αργότερα κατέκτησε το US Open για να ακολουθήσουν οι νίκες της στην Αυστραλία το 2010 και το 2011.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης