Ρονάλντο (το φαινόμενο): «Μακάρι να είχα τη νοοτροπία του Μέσι και του Κριστιάνο

Ρονάλντο (το φαινόμενο): «Μακάρι να είχα τη νοοτροπία του Μέσι και του Κριστιάνο

Ο Βραζιλιάνος παλαίμαχος επιθετικός φιλοξενήθηκε στη διαδικτυακή εκπομπή του Κριστιάν Βιέρι και μίλησε για την καριέρα του κι έκανε τις συγκρίσεις με το σήμερα - Χαρακτήρισε κορυφαίο επιθετικό σήμερα τον Μπενζεμά και αποκάλυψε μια απίθανη ιστορία με τον Ρομάριο

Ronaldo2
Τι μπορεί να προκύψει όταν στην ίδια διαδικτυακή κουβέντα συμμετέχουν τέσσερις από τους κορυφαίους επιθετικούς που έχουν δει τα γήπεδα της Serie A, αλλά και όλου του κόσμου; Εκατό πενήντα λεπτά απολαυστικής συζήτησης με μπόλικη μελαγχολία για το παρελθόν, ιστορίες από την εποχή που μεγαλούργησαν αλλά και «ομολογία» ότι θα μπορούσαν να κάνουν πολλά περισσότερα αν είχαν το μυαλό και την νοοτροπία των σημερινών σούπερ σταρ.


Ο Μπόμπο Βιέρι, έχει πλέον τη δική του διαδικτυακή εκπομπή (Calcio Con La Bobo TV) και στο τελευταίο επεισόδιο κεντρικός καλεσμένος ήταν ο Ρονάλντο Λουίς Ναζάριο ντε Λίμα (Δείτε το απίθανο βίντεο ΕΔΩ), ο πρώτος Ρονάλντο που υποκλίθηκε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο και έμεινε γνωστός ως το «φαινόμενο».

Στα 45 του ο Βραζιλιάνος παλαίμαχος άσος είναι πλέον επενδυτής στο ποδόσφαιρο καθώς εμπλέκεται στα διοικητικά της ισπανικής Βαγιαδολίδ και της Κρουζέιρο στην πατρίδα του, παρόλο που ο ίδιος κατοικεί μόνιμα στην Μαδρίτη.

Πέρα από τον οικοδεσπότη και τον Ρονάλντο προσκεκλημένοι ήταν επίσης οι σπουδαίοι Ιταλοί επιθετικοί Αντόνιο Κασάνο (Μπάρι, Ίντερ, Ρεάλ, Σαμπντόρια), Νίκολα Βέντολα (Μπολόνια, Ίντερ) κι ο νυν τηλεσχολιαστής και άλλοτε αμυντικός της Ίντερ Ντανιέλε Αντάνι (ο οποίος είναι συχνά καλεσμένος του Βιέρι και είχε προκαλέσει σοκ με τις αποκαλύψεις σε προηγούμενη εκπομπή για τις σεξουαλικές επιδόσεις των Μάουρο Ικάρντι, Γουάντα Νάρα).

Κλείσιμο
Ο Ρονάλντο έπαιξε με τον Βιέρι και τον Βεντόλα στην Ίντερ και με τον Κασάνο στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά όπως παραδέχθηκε ένα από τα απωθημένα του ήταν το ότι δεν έπαιξε πολλά ματς με τον Βιέρι λόγω των τραυματισμών που τον ταλαιπώρησαν στην πρώτη του θητεία στο Μιλάνο.

«Ήθελα να παίξω με τον Βιέρι πάση θυσία», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Λόγω τραυματισμών, δεν παίξαμε πολλά παιχνίδια μαζί, κι είναι κρίμα. Ο Μπόμπο ήρθε στην Ίντερ μόνο και μόνο για να παίξει μαζί μου, θα μπορούσε να είχε πάει σε οποιοδήποτε άλλο κορυφαίο κλαμπ».

Ο Ρονάλντο κατέκτησε δύο Μουντιάλ στην καριέρα του στην εθνική Βραζιλίας. Το πρώτο ήταν το 1994, όταν δεν έπαιξε ούτε ένα λεπτό στο τουρνουά που φιλοξενήθηκε στις ΗΠΑ, καθώς το επιθετικό δίδυμο της σελεσάο ήταν οι Ρομάριο, Μπεμπέτο.

«Έμαθα πολλά κι από τους δύο. Αποτελούσαν έμπνευση για μένα ακόμα κι αν ο Ρομάριο ήταν πουτ@@ς γιος γιατί ανάγκαζε εμάς τους νεαρούς παίκτες να του καθαρίζουμε τα παπούτσια ή να του φέρνουμε καφέ.», είπε το φαινόμενο κι αποκάλυψε μια απίθανη ιστορία που έγινε το καλοκαίρι του 1997 κατά τη διάρκεια του Copa America.

«Λίγα χρόνια αργότερα, το 1997 ήμουν ήδη σημαντικός παίκτης έχοντας κερδίσει και τη Χρυσή Μπάλα. Κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης ενώ προετοιμαζόμασταν για το Copa America, ο Ρομάριο μου είπε ξαφνικά: 'Ετοιμάσου, θα βγούμε απόψε, μην ανησυχείς'.

Είχε ετοιμάσει μια σκάλα για να σκαρφαλώσει στον τοίχο του ξενοδοχείου και από την άλλη πλευρά μας περίμενε ένα ταξί.
Γυρίσαμε στις 5 το πρωί και την επόμενη μέρα ήμουν εξουθενωμένος στην προπόνηση. Κατάλαβα ότι ο Ρομάριο το έκανε επίτηδες για να με κουράσει και να πάρει τη θέση μου στην αρχική ενδεκάδα».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Αντόνιο Κασάνο ξεκαθάρισε ότι για τον ίδιο κορυφαίος όλων των εποχών είναι ο συνομιλητής τους, αλλά του ζήτησε τη δική του άποψη με τον Βραζιλιάνο να αποθεώνει τον Αργεντινό!

«Ο Μέσι είναι τι να πω... Είναι απίστευτος, εξαιρετικός πραγματικά. Με φυσικές δυνάμεις, με απίστευτη τεχνική. Ο Νεϊμάρ είναι άλλος ένας κορυφαίος παίκτης. Ελπίζω να κερδίσει κάτι με τη Βραζιλία, αλλά έχει δεχτεί κριτική στην πατρίδα του λόγω της ιδιωτικής του ζωής», είπε αρχικά χωρίς να κάνει αναφορά στον Πορτογάλο για να συμπληρώσει στη συνέχεια:

«Αυτή η γενιά ποδοσφαιριστών είναι καλύτερη από εμάς εκτός γηπέδου. Τρώνε καλά και κοιμούνται πολύ. Για εμάς ήταν το ακριβώς αντίθετο... Για να μην αναφέρουμε τον αριθμό των γυναικών που είχαμε. Απλά σκεφτείτε να είχαμε την ίδια νοοτροπία με τον Μέσι και τον Κριστιάνο…».

Όσον αφορά στην ερώτηση για το ποιος είναι ο καλύτερος επιθετικός στον κόσμο τώρα η απάντηση του ήταν σχεδόν άμεση και κατηγορηματική.

«Ο Μπενζεμά! Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Μετά από αυτόν είναι ο Λεβαντόφσκι. Ο Χάαλαντ θα γίνει το Νο.1, αλλά οι άλλοι δύο είναι καλύτεροι από αυτόν αυτή τη στιγμή.»

Στην ίδια κατηγορία έβαλε και τον Κιλιάν Εμπαπέ, βγάζοντας και μια πικρία (ή και κριτική για τα οικονομικά δεδομένα του σήμερα).
«Ο Εμπαπέ είναι επίσης πολύ δυνατός. Έχω διαβάσει ότι έχει υπογράψει συμβόλαιο 50 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Σίγουρα, παιδιά παίξαμε τη λάθος στιγμή».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης