Μεσκατολτσάνα Ζάφι: Η Ιρανή που γράφει ιστορία στο τένις

Μεσκατολτσάνα Ζάφι: Η Ιρανή που γράφει ιστορία στο τένις

Η 17χρονη αγωνίζεται με τον υδράργυρο να δείχνει πάνω από 30 Βαθμούς Κελσίου φορώντας μαντίλα, μακρυμάνικη μπλούζα και κολάν. Όπως λέει η ίδια : Έχω συνηθίσει να παίζω έτσι από τα εννέα. Θα συνεχίσω να το κάνω. Είναι μέρος του εαυτού μου»

043_5433670
Aπό μικρή κυνηγούσε το όνειρό της. Η Μεσκατολτσάνα Ζάφι είναι μία πολλά υποσχόμενη αθλήτρια του τένις αλλά είναι ήδη νικήτρια στο αυστραλιανό Όπεν καθώς είναι η πρώτη Ιρανή που έφτασε σε τουρνουά Grand Slam.

Μπορεί να έχασε με διαφορά από την Ελληνοβελγίδα Σοφία Κωστούλα, όμως η εμφάνισή της στο γήπεδο της Μελβούρνης θα μείνει αξέχαστη σε πολλούς.

Η 17χρονη αγωνίζεται με τον υδράργυρο να δείχνει πάνω από 30 Βαθμούς Κελσίου φορώντας μαντίλα, μακρυμάνικη μπλούζα και κολάν. Όπως λέει η ίδια : Έχω συνηθίσει να παίζω έτσι από τα εννέα. Θα συνεχίσω να το κάνω. Είναι μέρος του εαυτού μου.»

Η Ζάφι είναι 74η στην παγκόσμια κατάταξη των νεανίδων . Κατάφερε να νικήσει στα προκριματικά την Αυστραλή Ανιά Ναγιέρ με 6-4 και 6-3 στον πρώτο αγώνα. «Ελπίζω η σημερινή νίκη να ανοίξει πόρτες για το τένις στο Ιράν», όπως είπε πανευτυχής.

Ο Ραφαελ Ναδάλ την ενέπνευσε να ασχοληθεί με το τένις. Η Ζάφι μεγάλωσε στο Καράτζ, 40 χιλιόμετρα δυτικά της Τεχεράνης. Σε ηλικία οκτώ ετών, ανακάλυψε το τένις. Το συγκεκριμένο άθλημα, όπως επισημαίνει, πέρασε δύσκολα χρόνια στην Ισλαμική Επανάσταση του 1979.

Κλείσιμο
«Ήταν ένα άθλημα αυστηρά απαγορευμένο για χρόνια. Αντιθέτως, το ποδόσφαιρο, η πάλη και η άρση βαρών παραμένουν τα πιο δημοφιλή αθλήματα στη χώρα μέχρι σήμερα. Το κράτος τοποθετεί τους άντρες σε πρώτο πλάνο και οι γυναίκες μόλις πρόσφατα έγιναν δεκτές ως κοινό . Αν και υπάρχει ενδιαφέρον για τον γυναικείο αθλητισμό, καμία φωτογραφία δεν προβάλλεται στην κρατική τηλεόραση, ούτε καν της Ζάφι.

Όπως επισημαίνει, δεν υπάρχουν στην πατρίδα της μεγάλοι και δεν έχει οικονομική υποστήριξη από την Ιρανική Ένωση Αντισφαίρισης. «Πέρασα πολλά για να φτάσω εδώ στη Μελβούρνη», λέει.

Πληρώνει η ίδια όλα τα της έξοδα: για την προπόνηση, τη βίζας και τα ταξίδια στα τουρνουά νέων όπως και τη διαβίωσή της. Στο Ιράν, προπονείται στην Ακαδημία Αντισφαίρισης «Optigenpro», που εδρεύει στην Τεχεράνη, με επικεφαλής δύο Κροάτες προπονητές.
Η Ζάφι έχει ήδη κερδίσει έξι από τα επτά τουρνουά junior στα οποία έχει αγωνιστεί. Τα καλύτερα έπονται για τη νεαρή Ιρανή.


Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία Ελπίς: Ξενοδόχος αρνήθηκε να δώσει δωμάτιο σε αποκλεισμένους από το χιόνι γιατί είχαν σκύλο-Δείτε βίντεο

Αττική Οδός: Μετά το φιάσκο με την ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών, ο λογαριασμός για την εταιρεία που ζητούσε αποζημιώσεις - μαμούθ

Στρατός και αστυνομία δίνουν «μάχη» στα χιόνια - Δείτε φωτογραφίες από τις δραματικές ώρες στην Αττική Οδό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης