Το «ευχαριστώ» του Τζαβέλλα στην Αϊντραχτ για τον Τσούμπερ

Το «ευχαριστώ» του Τζαβέλλα στην Αϊντραχτ για τον Τσούμπερ

Ο Έλληνας στόπερ της ΑΕΚ μίλησε στην ιστοσελίδα της Αϊντραχτ για τον αγώνα του Europa League με τον Ολυμπιακό και έκανε ειδική αναφορά στον Στίβεν Τσούμπερ

zuberrr
Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την προσεχή Πέμπτη (4/11) στο Καραϊσκάκη την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης για τον όμιλο του Europa League και ενόψει της αναμέτρησης η επίσημη ιστοσελίδα του γερμανικού συλλόγου μίλησε με τον Έλληνα στόπερ της ΑΕΚ, Γιώργο Τζαβέλλα, ο οποίος στο παρελθόν είχε φορέσει τη φανέλα της Αϊντραχτ.

Ο Τζαβέλλας αναφέρθηκε στην περίοδο που αγωνιζόταν στην Αϊντραχτ (2010-2012), τόνισε πως ο Ολυμπιακός διαθέτει πολλούς καλούς παίκτες, εκτιμώντας ότι θα διεξαχθεί ένα καλό ματς στο Φάληρο, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε την Αϊντραχτ για τον δανεισμό του Τσούμπερ στην ΑΕΚ, υπογραμμίζοντας ότι ανεβάζει το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Τζαβέλλας στην ιστοσελίδα της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης:

Γιώργο, τι συναισθήματα σου έρχονται όταν θυμάσαι την παρουσία σου στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης;

«Οι αναμνήσεις μου για την Άιντραχτ είναι φανταστικές. Το ομαδικό πνεύμα ήταν εξαιρετικό, το περιβάλλον επίσης και η πόλη μου άρεσε πολύ. Η Άιντραχτ μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω σε υψηλότερο επίπεδο, κάτι το οποίο το γνώριζα μόνο από την Εθνική ομάδα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την περίοδο που ήμουν στη Φρανκφούρτη».

Υπάρχουν στιγμές που σου έμειναν περισσότερο χαραγμένες στη μνήμη σου;

«Φυσικά ο πρώτος γύρος τη σεζόν 2010/11, τον οποίο ολοκληρώσαμε με μία θέση στο πρώτο μισό της βαθμολογίας. Ήταν ένα όνειρο».

Αξέχαστο είναι το γκολ σου από τα 73 μέτρα το 2011 κόντρα στη Σάλκε. Τι θυμάσαι από το συγκεκριμένο ρεκόρ;

«Ήταν μία πολύ ωραία πάσα στην πλάτη της άμυνας, η οποία ξεγέλασε τον Μάνουελ Νόιερ (γέλια). Εν τέλει, σε ένα τέτοιο γκολ, μετράει και η τύχη».

Έχεις ακόμα επαφή με την Άιντραχτ ή πρώην συμπαίκτες;

«Έχω πολλούς φίλους στη Φρανκφούρτη, τους οποίους επισκέπτομαι συχνά. Συγκινούμαι πάντα όταν βρίσκομαι στην πόλη και βλέπω τους Έλληνες που ζουν εδώ. Θα ήταν ωραία αν μπορούσατε να μεταφέρετε τα χαιρετίσματά μου στον φίλο Φράνκο Λιόντι, τον φροντιστή του συλλόγου».

Πως κρίνεις την πορεία της Άιντραχτ τα τελευταία χρόνια;

«Παρακολουθώ συχνά την προσπάθεια της ομάδας και χαίρομαι για το πόσο έχει ωριμάσει ο σύλλογος και πέτυχε σπουδαία πράγματα».

Τι μπορείς να μας πεις για τον επόμενο αντίπαλο, τον Ολυμπιακό;

«Διαθέτει πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές, που έχουν μαζέψει τα πρόσφατα χρόνια πολλές εμπειρίες σε διεθνές επίπεδο. Γι’ αυτό πιστεύω πως θα διεξαχθεί στο Φάληρο ένα ανάλογα καλό παιχνίδι, όπως στη Φρανκφούρτη».

Ποια είναι η εικόνα που περιμένεις από τον αγώνα της Πέμπτης;

«Ευελπιστώ σε ένα θαυμάσιο παιχνίδι, το οποίο θα απολαύσει ο κόσμος. Επίσης εύχομαι οι φιλοξενούμενοι να γνωρίσουν την Αθήνα ως μία όμορφη και φιλόξενη πόλη. Εύχομαι τα καλύτερα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης σε γενικότερο επίπεδο και θέλω να την ευχαριστήσω που ταίριαξαν όλα το καλοκαίρι και μας έστειλε δανεικό τον Στίβεν Τσούμπερ στην ΑΕΚ, ένας παίκτης που ανεβάζει κατακόρυφα το πρωτάθλημά μας».

Μεγάλωσες στην Αθήνα και παίζεις φέτος για την ΑΕΚ. Πες μας κάτι για το ελληνικό πρωτάθλημα.

«Προσπαθούμε τα τελευταία χρόνια να ανεβάσουμε το επίπεδο της κατηγορίας. Κάνουμε βήματα προόδου. Αλλά χρειάζεται να επενδύσουμε αρκετά, κυρίως να δουλέψουμε και να αγαπήσουμε αυτή τη Λίγκα».

Τι ρόλο παίζει μία ευρωπαϊκή διοργάνωση για τα ελληνικά κλαμπ;

«Είναι σημαντικό για εμάς να μαζέψουμε βαθμούς στην Ευρώπη. Γι’ αυτό οι σύλλογοι επικεντρώνονται στη διάκριση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Δυστυχώς τα προηγούμενα χρόνια είχαμε αρνητική πορεία και έτσι χάσαμε αρκετούς βαθμούς στη βαθμολογία της UEFA».

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Δείτε βίντεο: «Κατέρρευσε» από την κούραση ο διευθυντής της κλινικής Covid του Γενικού Νοσοκομείου στη Λάρισα


Η NASA καλλιέργησε τις πρώτες πιπεριές στο διάστημα: Οι αστροναύτες τις έφαγαν σε τάκος


Προς επαναλαμβανομένες απεργίες πριν από τα Χριστούγεννα οδεύει η Amazon στη Γερμανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης