Super League 1, ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης 0-0: Ο ΟΦΗ δεν χάνει, ο Αστέρας δεν κερδίζει!

Super League 1, ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης 0-0: Ο ΟΦΗ δεν χάνει, ο Αστέρας δεν κερδίζει!

Τρίτη ισοπαλία σε ισάριθμες αγωνιστικές για τον ΟΦΗ, που έμεινε στο 0-0 με τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος αγνοεί τη νίκη (και το γκολ) στο ξεκίνημα της Super League 1 

5382001
Οι μεν προέρχονταν από ένα αδιανόητο comeback τριών γκολ, που τους διατήρησε αήττητους. Οι δε αδίκησαν τους εαυτούς τους βάσει της εικόνας απέναντι στον ΠΑΟΚ, δίχως να πάρουν τίποτα από το ματς κι έψαχναν εναγωνίως το γκολ, όντας πεπεισμένοι ότι ήταν θέμα αποτελεσματικότητας.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cegkyyzpzq0p-sf)


Το κίνητρο ήταν υψηλότατο για ΟΦΗ και Αστέρα Τρίπολης, αμφότεροι ήθελαν την πρώτη νίκη τους στη φετινή Superleague, αλλά το φινάλε «καθρέφτισε» το ακριβώς αντίθετο. Ένα «στεγνό» 0-0, με ελάχιστες καλές στιγμές, δείγμα ότι τόσο το σύνολο του Νίκου Νιόπλια όσο και αυτό του Μίλαν Ράσταβατς «ξεφούσκωσαν» μετά την υπερπροσπάθεια του περασμένο Σαββατοκύριακου και συνέχισαν αγνοώντας τη νίκη (τρίτη σερί ισοπαλία για τον ΟΦΗ) και στην περίπτωση των Αρκάδων και το γκολ μετά από τρεις αγωνιστικές.

Έτσι ξεκίνησαν Νιόπλιας και Ράσταβατς
Ο Νίκος Νιόπλιας προχώρησε σε 2 αλλαγές σε σχέση με το πρόσφατο 3-3 κόντρα στην ΑΕΚ, καθώς φανέλα βασικού πήραν οι Ντουρμισάι, Γιαννούλης αντί των Κοροβέση, Καστάνιος. Πιο συγκεκριμένα οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Επασί στο τέρμα, τους Βούρο, Διαμαντή, Πασαλίδη, Γιαννούλη στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τον Γκαγιέγος στο «6», τους Νέιρα, Ντε Γκούζμαν στον άξονα, τους Λάμπρου, Καμάου στα άκρα και τον Ντουρμισάι στην κορυφή της επίθεσης.

Κλείσιμο
Ο Μίλαν Ράσταβατς από την πλευρά του «φρέσκαρε» πολύ το αρχικό του σχήμα, σε σύγκριση με τους 11 που ξεκίνησαν με τον ΠΑΟΚ, καθώς σε αυτό βρέθηκαν οι Τασουλής, Γκαρθία, Χριστόπουλος, Σανταφέ, Γκόμες και Μπενίτο. Πιο συγκεκριμένα οι Αρκάδες είχαν τον Παπαδόπουλο κάτω από τα γκολπόστ, τους Γκαρθία, Χριστόπουλο, Καστάνιο, Τασουλή στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Βαλιέντε, Σανταφέ στον άξονα, τους Γκόμες, Κρέσπι στα άκρα και τον Σίτο σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Μπενίτο.

Αστέρας από τα άκρα, περίμεναν χαμηλά οι Κρητικοί
Οι φιλοξενούμενοι φανέρωσαν από την αρχή τις τακτικές οδηγίες του προπονητή τους να αναπτύσσονται από τα άκρα και να ψάχνουν προϋποθέσεις για γκολ με κάθετες μεταβιβάσεις. Κάπως έτσι έστειλαν και την πρώτη τους απειλή, στο 11ο λεπτό με τον Γκόμες να βρίσκει στρωμένη τη μπάλα κι από το ύψος της περιοχής να εκτελεί, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ.

Η στάση των Κρητικών στο ξεκίνημα ήταν αρκετά παθητική, με τον Νίκο Νιόπλια να ζητά από τους παίκτες του να ανεβάσουν τις γραμμές τους. Πίεση υπήρχε και μάλιστα έντονη κι από τις δύο ομάδες, αλλά οι αμυντικές γραμμές τους πήραν πολύ καλό βαθμό και δεν ολιγώρησαν παρά ελάχιστα σε σκόρπια σημεία του πρώτου μέρους, ούτως ώστε να προκληθεί ρήγμα.

Απειλητικός ΟΦΗ μετά το 30' με Ντουρμισάι-Λάμπρου
Σε μία από αυτές τις περιπτώσεις, οι Κρητικοί έκλεψαν και ξεδίπλωσαν την αντεπίθεση στο 31', με τον Ντουρμισάι να βρίσκει τα μέτρα και να εκτελεί μπαίνοντας στη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Παπαδόπουλος απέκρουσε σταθερά.
Οι δύο μεγαλύτερες στιγμές του ματς και των δύο ομάδων σημειώθηκαν στο φινάλε του πρώτου μέρους, με απόσταση δύο λεπτών. Στο 38', ο Λάζαρος Λάμπρου έπιασε φοβερό curler από διαγώνια θέση εντός περιοχής, στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Παπαδόπουλου. Οι Αρκάδες απάντησαν με την κεφαλιά του Βαλιέντε στο 40', με τον Επασί να δείχνει τα αντανακλαστικά του και να διώχνει για καλό και για κακό σε κόρνερ, αν και η μπάλα είχε τροχιά εκτός εστίας.

Προωθημένος Νέιρα και δεύτερος φορ ενέτειναν την πίεση του ΟΦΗ
Το ξεκίνημα μετά την ανάπαυλα ανήκε στους Κρητικούς. Ο Νιόπλιας προτίμησε όπως και στο ματς με την ΑΕΚ το σχήμα με τους δύο επιθετικούς, ρίχνοντας στο ματς τον Καστάνιος και μετατοπίζοντας τον Ντουρμισάι στην αριστερή πτέρυγα τόσο σε φάση άμυνας όσο κι ανάπτυξης. Η κινητικότητα και η παρουσία του Ολλανδού στράικερ παραλίγο να αποφέρει το 1-0 για τον ΟΦΗ, όταν η μπάλα κόντραρε από την απόκρουση του Παπαδόπουλου στον Χριστόπουλο που έκανε την προβολή για να τον προλάβει. Στο 52' ο Νέιρα δοκίμασε το πόδι του και με καλοζυγισμένο σουτ απείλησε τον Παπαδόπουλο, αλλά η μπάλα έφυγε εκτός εστίας, ενώ στο 59΄ στην καλύτερη στιγμή ανάπτυξης του ΟΦΗ στο ματς και το γύρισμα του Βούρου στο σημείο του πέναλτι, ο Γκαρθία σταμάτησε σωτήρια τον Αργεντινό πριν εκτελέσει.

Υπεροχή των Αρκάδων στο τελευταίο ημίωρο χωρίς ουσία
Από κει και πέρα, οι Αρκάδες κατάφεραν σταδιακά να εγκλωβίσουν τον ΟΦΗ στο δικό του μισό κι από το 71΄ τα έδωσαν όλα για όλα για το πρώτο τους γκολ στη σεζόν, με τον Ράσταβατς να βγάζει αμυντικό (Τασουλή) για επιθετικό (Σόνι). Ωστόσο, αποτέλεσμα μηδέν. Με εξαίρεση το σουτ του Καπίγια στο 88' που μπλόκαρε ο Επασί και μία ανολοκλήρωτη προσπάθεια του Σόνι που ξεκίνησε αφήνοντας πίσω του δύο παίκτες των Κρητικών, ο Αστέρας δεν είχε ουσία στην υπεροχή του και μοιραία έμεινε χωρίς γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Διαμαντής, Πασαλίδης (61' Ουές), Βούρος, Γιαννούλης (77' Κοροβέσης) - Γκαγιέγκος, Νέιρα, Ντε Γκούζμαν (77' Σελίμοβιτς) - Λάμπρου (46' Καστάνιος), Καμάου (61' Φαν Ντούινεν), Ντουρμισάι

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Γκαρθία, Καστάνιο, Χριστόπουλος, Τασουλής - Βαλιέντε, Σανταφέ - Κρέσπι, Γκόμες (60' Καπίγια), Σίτο (46' Άλβαρες), Μπενίτο (60' Μπαράλες)

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης