Video Information Referee: Το νέο «όπλο» της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας
Με ένα σπουδαίο «όπλο», το οποίο αποτέλεσε άλλωστε, μακροχρόνια επιδίωξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, εμπλουτίζεται πλέον η φαρέτρα του αθλήματος
Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ενέκρινε και πίστωσε ήδη στον λογαριασμό της Ε.Ο.Ξ., το ποσό για την αγορά του Video Information Referee (V.I.R.), με στόχο να αρχίσει να χρησιμοποιείται σε μεγάλες εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις, με αφετηρία το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών που θα γίνει τον προσεχή Σεπτέμβριο.
Ο διεθνής ρέφερι, κ. Ανδρέας Δουβής (φωτογραφία), μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της Ε.Ο.Ξ. και της Ελληνικής Ολυμπιακής Αποστολής, καθώς θα εκπροσωπήσει την ελληνική διαιτησία στο άθλημα της ξιφασκίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, επισήμανε ότι: «Είναι μια εξέλιξη, που αναβαθμίζει την ελληνική ξιφασκία και τη διαιτησία μας, φέρνοντας την Ελλάδα στο επίπεδο των κρατών όπου ανθίζει η ξιφασκία και βεβαίως υπάρχει και γίνεται χρήση του V.I.R. για την σαφήνεια κάθε αμφισβητούμενης φάσης».
Ο κ. Α. Δουβής πρόσθσεσε πως «Με την αγορά και τη χρησιμοποίηση του V.I.R., λύνονται τα χέρια των διαιτητών, με τις αποφάσεις τους, πλέον, να μην επιδέχονται αμφισβητήσεις και να μην υπάρχουν ενστάσεις.
Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η απόδοση δικαιοσύνης ακόμα και στις πιο λεπτές ισορροπίες των αγώνων θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην ελληνική ξιφασκία».
Η Mapei Hellas, εταιρεία δομικών και χημικών προϊόντων, μέλος του γνωστού Ιταλικού Ομίλου Mapei, που φέτος κλείνει 25 χρόνια στην Ελλάδα, έχει εισέλθει δυναμικά σε μια νέα φάση βιώσιμης ανάπτυξης, με τη σειρά προϊόντων «Zero Line» να αποτελεί την αιχμή του δόρατος και να την οδηγεί σε ένα ακόμη καλύτερο μέλλον.
Στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους ανέδειξε την πρότασή του για την καθιέρωση Εκπαιδευτικού Προγράμματος Κοινωνικής Αφύπνισης για την Αναπηρία και Ανάπτυξης Συμπεριληπτικής Νοοτροπίας.
Ένα ερωτικό τρίγωνο, ένα συγγραφέας που αντιγράφει τον ήρωά του, μια ξεπεσμένη κωμικός, μια σταρ σε αναζήτηση καριέρας και ένας εμβληματικός καουμπόης έρχονται στο Vodafone TV