Άνεμος αλλαγής και στην Ομοσπονδία τένις

Άνεμος αλλαγής και στην Ομοσπονδία τένις

Οι εκλογές στις αθλητικές Ομοσπονδίες είναι προ των πυλών και στο χώρο της αντισφαίρισης ετοιμάζονται να αλλάξουν σελίδα με την υποψηφιότητα του Θεόδωρου Γκλαβά να κερδίζει έδαφος

glavas21
Το τσουνάμι των αλλαγών στην ελληνική αθλητική κοινωνία είναι κάτι παραπάνω από εμφανές καθώς σχεδόν καθημερινά παλαίμαχοι αθλητές από διάφορα αθλήματα έρχονται στο προσκήνιο ανακοινώνοντας τις υποψηφιότητες τους στις επερχόμενες εκλογές.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στο χώρο της αντισφαίρισης, όπου επί 25 χρόνια κυριαρχούσε η μορφή του Σπύρου Ζανιά, χωρίς όμως ποτέ να μπορέσει να οδηγήσει το άθλημα εκεί όπου ονειρεύονταν οι φίλοι του τένις στην Ελλάδα.

Ο κ. Ζανιάς σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία δεν έχει πλέον δικαίωνα να είναι υποψήφιος, ωστόσο ο ίδιος διατείνεται ότι ο διάδοχός του θα είναι... μπροστινός του προκειμένου να συνεχίσει να ελέγχει το χώρο.

Κόντρα σ' αυτή τη λογική και την καθεστωτική νοοτροπία έρχεται με... φόρα η υποψηφιότητα του Θεόδωρου Γκλαβά, παλαιού πρωταθλητή της αντισφαίρισης, ο οποίος αφότου ολοκλήρωσε την καριέρα του, έχει να επιδείξει μια λαμπρή πορεία σε Αμερική και την Ελλάδα στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων.

Ο κ. Γκλαβάς έχει ήδη ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά του και μαζί και την εξαιρετική ομάδα που τον στηρίζει στην προσπάθεια για αλλαγή σελίδας στο ελληνικό τένις, εισπράττοντας την στήριξη ιστορικών σωματείων από όλη τη χώρα τα οποία θέλουν να δουν αλλαγές στό χώρο του τένις ώστε να αξιοποιηθεί και η συγκυρία με τις μεγάλες επιτυχίες των αθλητών μας που έχουν αυξήσει το ενδιαφέρον για το άθλημα.

Κι η υποψηφιότητα Γκλαβά, όπως και η πλειοψηφία των νέων υποψηφιοτήτων σε όλα τα σπορ, στηρίζεται κι από το Υφυπουργείο Αθλητισμού που με τις προσφατες ευστοχες και ευλογες τροποποιησεις του αθλητικού νόμου έχει θέσει ως προτεραιότητα την αντικατάσταση των “ισόβιων" επαγγελματιών παραγόντων, που έχουν πλεον αναλώσει την προσφορά τους στον αθλητισμό αλλά θέλουν να εξακολουθήσουν να ελέγχουν το άθλημα είτε απευθείας είτε μέσω “μπροστινών”. 

Ειδήσεις σήμερα: 

Τζόκοβιτς - Μεντβέντεφ 3-0: Αιώνιος «αυτοκράτορας» στη Μελβούρνη!

Μίλαν: Εικόνες χάους με οπαδούς έξω από το «Σαν Σίρο»

Κέλι Πικέ: Η καλλονή κόρη του θρύλου της F1 στο πλευρό του Φερστάπεν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης