Σούπερ Καπ Ισπανίας: Η Μπιλμπάο...σκότωσε τη Μπαρτσελόνα στην παράταση και σήκωσε την κούπα-Δείτε τα γκολ

Σούπερ Καπ Ισπανίας: Η Μπιλμπάο...σκότωσε τη Μπαρτσελόνα στην παράταση και σήκωσε την κούπα-Δείτε τα γκολ

Απίθανη η Αθλέτικ Μπιλμπάο κατέκτησε το τρίτο Σούπερ Καπ της ιστορίας της στην παράταση κόντρα στη Μπαρτσελόνα με γκολάρα του Ινιάκι Γουίλιαμς- Αποβλήθηκε ο Μέσι για πρώτη φορά στην καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο

bilbao_super_cup
Σούπερ Αθλέτικ Μπιλμπάο, πανάξια κατάκτηση του Σούπερ Καπ Ισπανίας για τρίτη φορά στην ιστορία των Λιονταριών, τα οποία το ήθελαν περισσότερο και το έδειξαν και στα 120 λεπτά του τελικού με αντίπαλο μια φοβική Μπαρτσελόνα που προηγήθηκε δύο φορές, αλλά δεν... δάγκωνε και δικαίως είδε την ομάδα του Μαρθελίνο Γαρθία Τοράλ να κάνει δική της την πρώτη κούπα της σεζόν με συναρπαστική νίκη – θρίλερ (3-2).



Ισορροπημένο το πρώτο 45λεπτο, με τους Βάσκους πάντως να πατούν καλύτερα στο γήπεδο και να χάνουν την πρώτη καλή ευκαιρία, σε σουτ του Άντερ Κάπα από το ύψος της μεγάλης περιοχής, το οποίο ο Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν έδιωξε σε κόρνερ.

Οι Μπλαουγκράνα, με τον Λιονέλ Μέσι να ξεκινάει ως ψευτό – έννιαρι, άρχισαν να ρολάρουν όταν ο Αργεντινός γύρισε πιο πίσω, προς το κέντρο, για να κάνει παιχνίδι. Και, από εξαιρετική πάσα του Μέσι και συνδυασμό του με τον Τζόρντι Άλμπα, η μπάλα έφτασε στον Αντουάν Γκριεζμάν, ώστε ο Γάλλος να ανοίξει το σκορ με πλασέ από το ύψος του πέναλτι (40').


Κλείσιμο


Η χαρά της Μπάρτσα, όμως, κράτησε μόλις λίγα δευτερόλεπτα, αφού η Αθλέτικ απάντησε άμεσα, με τον Ινιάκι Γουίλιαμς να σεντράρει και τον Όσκαρ ντε Μάρκος, πιάνοντας την άμυνα στον ύπνο, να ισοφαρίζει με κοντινό πλασέ (42').



Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στο δεύτερο η Αθλέτικ πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και, μάλιστα, κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ, με κεφαλιά του Ραούλ Γκαρθία (57'), το γκολ του οποίου ακυρώθηκε μέσω VAR για οριακό οφσάιντ.

Η Μπάρτσα ανέβασε σταδιακά ρυθμούς, χωρίς να... τρελάνει με την απόδοσή της, καταφέρνοντας να πάρει εκ νέου προβάδισμα, και πάλι με τον Γκριεζμάν, ύστερα από συνδυασμό των Ουσμάν Ντεμπελέ – Άλμπα και σέντρα του τελευταίου (76').




Η Αθλέτικ δεν το έβαλε κάτω, κυνήγησε την ισοφάριση και την παράταση μέχρι το τέλος και την πέτυχε στο 90', όταν μετά από αχρείαστο φάουλ του Κλεμάν Λενγκλέ, ο αρχηγός Ίκερ Μουνιαΐν σέντραρε στην περιοχή και ο Ασιέρ Βιγιαλίμπρε, με ωραία προσπάθεια, έδωσε το φιλί της ζωής στους μαχητικούς Βάσκους.



Στο έξτρα ημίωρο, στο οποίο πήγε με το σπαθί της, η Αθλέτικ πήρε νωρίς το προβάδισμα με ένα καταπληκτικό σουτ του Ινιάκι Γουίλιαμς, στο οποίο ο Τερ Στέγκεν δεν μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτα (93').




Στο φινάλε, ο Μέσι χτύπησε τον Βιγιαλίμπρε και ο ρέφερι, μέσω VAR, απέβαλε ορθά τον Αργεντινό, ο οποίος είδε την κόκκινη κάρτα για πρώτη φορά στην καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο, αφού με την εθνική Αργεντινής έχει αποβληθεί δύο φορές...




Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Τερ Στέγκεν – Ντεστ (46' Μινγκέθα), Αραούχο, Λενγκλέ (106' Τρινκάο), Τζόρντι Άλμπα, Πέδρι (88' Πιάνιτς), Μπουσκέτς (97' Ρίκι Πουτς), Ντε Γιονγκ – Ντεμπελέ (88' Μπρέιθγουϊτ), Μέσι, Γκριεζμάν.

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Μαρθελίνο Γαρθία Τοράλ): Ουνάι Σιμόν – Κάπα (81' Μπερενγκέρ), Γεράι Άλβαρεθ, Ίνιγο Μαρτίνεθ (95' Ουνάι Νούνιεθ), Μπαλενθιάγα (83' Λέκουε) – Ντε Μάρκος, Βενθεδόρ (81' Μίκελ Βέσγα), Ντάνι Γαρθία, Μουνιαΐν – Ραούλ Γκαρθία (83' Βιγιαλίμπρε), Ινιάκι Γουίλιαμς (106' Μορθίγιο).


Πηγή:gazzetta.gr



Ειδήσεις σήμερα

Κορακάκη για Μπεκατώρου: Αξιέπαινη η πράξη της – Οι θύτες πρέπει να κοιμούνται και να ξυπνούν με τον φόβο


Δείτε όλα τα γκολ από τα κορυφαία Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα

Super League 1, ΑΕΚ-Ατρόμητος 2-1: «Ξύπνησε» στο β' ημίχρονο και τον «καθάρισε» - Δείτε τα γκολ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης