Basket League, Λαύριο - ΑΕΚ 78-70: «Μουράτη» νίκη και... αντίο σερί

Basket League, Λαύριο - ΑΕΚ 78-70: «Μουράτη» νίκη και... αντίο σερί

Το αφιονισμένο Λαύριο (5-3) έκανε ρεκόρ συνεχόμενων νικών και ταυτόχρονα «έσπασε» το σερί (21-0) της ΑΕΚ, με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Βασίλη Μουράτο και Τάισον Κάρτερ

layrioaek
Το 2020 παίρνει μαζί του και το σερί της ΑΕΚ. Το Λαύριο με τους Βασίλη Μουράτο και Τάισον Κάρτερ να κάνουν μεγάλο παιχνίδι, προηγήθηκε από την αρχή, μέχρι το τέλος, βρήκε μεγάλα σουτ και κατάφερε να ξεπεράσει τον... τυφώνα Γιανίκ Μορέιρα που μέτρησε 30 πόντους, αλλά ήταν μόνος.

Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη, με ένα εξαιρετικό πλάνο, το οποίο «αιχμαλώτισε» την ΑΕΚ, αφαίρεσε ένα σερί και απέκτησε το δικό της, αφού οι πέντε σερί νίκες αποτελούν την καλύτερη επίδοση για την ομάδα του Λαυρίου.

Την ίδια στιγμή η ΑΕΚ είδε το δικό της σερί να σταματάει στο 21-0. Ταυτόχρονα, μετά την πρώτη ήττα στο BCL αυτή ήταν και η πρώτη στην Basket League.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c83ucfxobm3d-sf)


Το ματς

Όπως και στα προηγούμενα ματς, έτσι και σε αυτό η ΑΕΚ ξεκίνησε με αργό ρυθμό. Άλλο που δεν ήθελε το Λαύριο, το οποίο με βασικό «όπλο» το τρέξιμο, βρήκε πόντους.

Κλείσιμο
Και όχι μόνο. Πάλεψε σε κάθε κατοχή και σε κάθε ριμπάουντ. Και κατάφερε να προηγηθεί με 13-6 και 19-10. Η ΑΕΚ αναζητούσε το μακρινό σουτ (1/6 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο), ενώ ταυτόχρονα δεν είχε βρει καμία σίγουρη επιθετική λύση.

Αυτή βρέθηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο, στη μορφή του Γιανίκ Μορέιρα. Τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με 20 πόντους, τους 16 στο δεύτερο δεκάλεπτο. Μάλιστα, μέχρι να σημειώσει ο Κατσίβελης το πρώτο τρίποντο της ΑΕΚ, ο Μορέιρα ήταν ο μοναδικός τροφοδότης πόντων (16 από τους 17 πόντους, με τον Ρογκαβόπουλο να έχει μία βολή).

Το Λαύριο είχε τις λύσεις. Κυρίως με τους Κάρτερ και Μουράτο, αλλά και με τα... μούσκουλα του Σάβατζ.

Ο Μορέιρα δεν συνέχισε έτσι στο δεύτερο ημίχρονο. Η άμυνα του Λαυρίου δεν του επέτρεψε τα... καμώματά του.

Στην επίθεση βρήκε μεγάλα σουτ, από τον Μουράτο και από τον Κάρτερ, οι οποίοι κάθε φορά που η ΑΕΚ πίστευε Ότι θα κάνει την ανατροπή, έδιναν πνοή στο όραμα του Λαυρίου. Οι γηπεδούχοι έφτασαν τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της (9 πόντοι) αρκετές φορές. Στο φινάλε είχαν την ψυχραιμία να φέρουν το ματς ακόμη και στο +10.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Έβαλε τα μεγάλα σουτ και... έτρεξε την ΑΕΚ (15 πόντους στον αιφνιδιασμό). Είχε 11 επιθετικά ριμπάουντ, 18 ασίστ (με 9 λάθη) και 42% στα τρίποντα.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Βασίλης Μουράτος και ο Τάισον Κάρτερ. Όχι μόνο έβαλαν τα μεγάλα σουτ, αλλά ήταν και πρώτοι σκόρερ με 15 (5 ασιστ) και 19 (3 ριμπ., 2 ασίστ) πόντους, αντίστοιχα.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Κόζι ήρθε από τον πάγκο, είχε 13 πόντους, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ και προκάλεσε πολλά προβλήματα στην ΑΕΚ.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Πολλοί. Ο Χρυσικόπουλος, ο Ζήσης, σε κακή βραδιά και ο Γκίκας.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το τρίποντο του Μουράτου που έκανε το σκορ 69-60 και στην επόμενη επίθεση το μεγάλο μακρινό δίποντο του Κάρτερ για το 71-62.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Γιανίκ Μορέιρα επιχείρησε το μπάσιμο και τελείωσε τη φάση με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Το Λαύριο μόνο την άμυνα στον Μορέιρα στο 2ο δεκάλεπτο. Η ΑΕΚ τα χαμένα ριμπάουντ, τις χαμένες βολές (20/30) και την... εξαφάνιση των περισσότερων παικτών της στο κρίσιμο φινάλε.

Τα δεκάλεπτα: 20-13, 38-35, 58-54, 78-70.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα

Άννα Βίσση - Δέσποινα Βανδή: «Φωτιά» στο Σαββατόβραδο και... ανακωχή με ένα φιλί στο στόμα - Βίντεο

Τραγωδία στην Ευρυτανία: «Πυροβόλησα και μετά δεν μου απαντούσε στον ασύρματο!»

Κορωνοϊός: «Ώρα ελπίδας» για το τέλος της COVID-19 - Οι πρώτοι εμβολιασμοί σήμερα στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης