Τσίπρας για επεμβάσεις ΕΛΑΣ: Αυτά που βλέπουμε δεν είναι εικόνες ευνομούμενης χώρας

Τσίπρας για επεμβάσεις ΕΛΑΣ: Αυτά που βλέπουμε δεν είναι εικόνες ευνομούμενης χώρας

«Με τις επελάσεις των ΜΑΤ του κ. Χρυσοχοΐδη, λες και βρισκόμαστε σε κατεχόμενη χώρα, δεν διασφαλίζεται το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών» είπε από το βήμα της Βουλής 

alexis_tsipras_sto_vima_tis_voulis_gia_proypologismo
Με κατεχόμενη περιοχή και Γκουαντάναμο παρομοίασε το κέντρο της Αθήνας ο κ. Αλέξης Τσίπρας, κορυφώνοντας την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για την προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την εκτεταμένη ανομία και τα φαινόμενα άβατου.

Να σημειωθεί πως κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρούν τις τελευταίες ημέρες να καλλιεργήσουν κλίμα αστυνομικής τρομοκρατίας, που στοχεύει τους νέους και τους απλούς πολίτες.

Είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Αλέξης Χαρίτσης, αναφερόμενος στην επέμβαση της αστυνομίας στο Κουκάκι, μίλησε για εικόνες Βαγδάτης, ενώ ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι οι καταλήψεις έχουν… πολιτιστική διάσταση.

Απο την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι “με τις επελάσεις των ΜΑΤ του κυρίου Χρυσοχοΐδη, λες και βρισκόμαστε σε κατεχόμενη χώρα, δεν διασφαλίζεται το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Εκτός πια κι αν οι εικόνες αστυνομικών που κακοποιούν και ξεγυμνώνουν νέους ανθρώπους, φορούν κουκούλες σε πολίτες, λες και προορίζονται για το Γκουαντάναμο, μόνο και μόνο επειδή ζητούν την εφαρμογή του νόμου και την παρουσία εισαγγελέα για την είσοδο στην οικία τους, αν οι εικόνες αστυνομικών να ασχημονούν με χίλιους δυο τρόπους, χωρίς μάλιστα να υπολογίζουν την παρουσία μαρτύρων, είναι εικόνες ευνομούμενης χώρας".

«Ασφάλεια, κύριε Μητσοτάκη, δεν εξασφαλίζει η παράλογη, υπερβολική, και κάποτε φασιστικού τύπου βία, εναντίον πολιτών. Κυρίως την στιγμή που κυριαρχεί γενικευμένη ανασφάλεια στην κοινωνία-εργασία» ανέφερε, για να προσθέσει: «Όταν επιβάλλετε την ανασφάλεια στην καθημερινή επιβίωση των εργαζομένων, της μεσαίας τάξης, της νεολαίας. Όταν υπονομεύετε το όποιο αίσθημα ασφάλειας, που με κόπο και θυσίες προσπαθήσαμε να αποκαταστήσουμε, στις πιο ευάλωτες ιδιαίτερα ομάδες του πληθυσμού, σε ζωτικούς τομείς, όπως η Υγεία και η Παιδεία. Τότε η επίδειξη αστυνομικής βίας δεν αποσκοπεί ούτε στη δημόσια τάξη ούτε στην κοινωνική γαλήνη».

»Αποσκοπεί στη στήριξη μιας βάρβαρης πολιτικής και στην καταστολή των αντιδράσεων που αυτή προκαλεί. Αποσκοπεί όχι στην ασφάλεια, αλλά στον εκφοβισμό και στην τρομοκράτηση. Και ελπίζω τουλάχιστον σήμερα να βρείτε δυο λόγια να καταδικάσετε αυτά τα περιστατικά, σε αντίθεση με μια σειρά υπουργούς σας, που σήμερα τα υπερασπίστηκαν με πάθος στα τηλεοπτικά παράθυρα. Ακόμα και ο κ. Αλιβιζάτος σας έστειλε επιστολή για να καταδικάσει και να προειδοποιήσει ότι δεν μπορεί να είναι πρόεδρος μιας επιτροπής για την αστυνομική βία, όταν θα καταλήξει να δουλεύει 24ώρες το 24ωρο και επί επτά ημέρες».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης