Συνάντηση Τσίπρα - Αγγελοπούλου σήμερα για την επιτροπή «Ελλάδα 2021»

Συνάντηση Τσίπρα - Αγγελοπούλου σήμερα για την επιτροπή «Ελλάδα 2021»

Η κυρία Αγγελοπούλου θα συζητήσει με τον Αλέξη Τσίπρα για τη συγκρότηση της επιτροπής για τα 200 χρόνια από το 1821, ενώ θα του εκφράσει την επιθυμία της να συμμετέχουν σε αυτή και προσωπικότητες της Αριστεράς

tsipras-gianna-eurokinissi
Με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα συναντηθεί σήμερα η Γιάννα Αγγελοπούλου προκειμένου να τον ενημερώσει για την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου. Η κυρία Αγγελοπούλου θα συζητήσει με τον Αλέξη Τσίπρα για τη συγκρότηση της επιτροπής για τα 200 χρόνια από το 1821, ενώ θα του εκφράσει την επιθυμία της να συμμετέχουν σε αυτή και προσωπικότητες της Αριστεράς.

Το μεσημέρι της Τρίτης η κυρία Αγγελοπούλου συναντήθηκε με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ στο γραφείο της Φώφης Γεννηματά στη Βουλή, έπειτα από πρωτοβουλία της τελευταίας. Μετά τη συνάντηση η Γιάννα Αγγελοπούλου έγραψε στο twitter. «Εν όψει της έναρξης των εργασιών της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, συναντήθηκα σήμερα με την Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, κα Φώφη Γεννηματά».

Οι Μαρκ Μαζάουερ και Στάθης Καλύβας στην επιτροπή «Ελλάδα 2021» για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης

Οι κορυφαίες προσωπικότητες και ιστορικοί Μαρκ Μαζάουερ και Στάθης Καλύβας θα συμμετέχουν στην επιτροπή «Ελλάδα 2021».

Ο παγκοσμίου φήμης ιστορικός Μαρκ Μαζάουερ επί χρόνια καθηγητής και πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης συγγραφέας του μνημειώδους βιβλίου για την Θεσσαλονίκη «Πόλη των Φαντασμάτων», καθώς και «Η Ελλάδα της Κατοχής»και ο διεθνούς φήμης πολιτικός επιστήμονας Στάθης Καλύβας καθηγητής στο Γέιλ και την Οξφόρδη θα συμμετέχουν στην επιτροπή «Ελλάδα 2021».

Ο Μαρκ Μαζάουερ, από τους πιο διάσημους ιστορικούς της εποχής μας, με παγκόσμια απήχηση, θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς ερευνητές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Είναι γνωστός για το μνημειώδες έργο του για τη Θεσσαλονίκη «Η πόλη των φαντασμάτων», που καταγράφει την πολυπολιτισμικότητα της πόλης όπου επί τρεις και πλέον αιώνες συνυπήρξαν αρμονικά Εβραίοι, Μουσουλμάνοι και Ορθόδοξοι, έως τις αρχές του 20 αιώνα όταν η έκρηξη του εθνικισμού στα Βαλκάνια έβαλε τέλος στην ειρηνική συνύπαρξη των τριών από τις σημαντικότερες θρησκείες στον πλανήτη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης