Στο πλευρό των δήμων της Λέσβου ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Theodorikakos_-_Verros_09102019

Ο υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε με τον δήμρχο του νεοσυσταθέντος δήμου Δυτικής Λέσβου και συζήτησαν για τα προβλήματα που απασχολούν τον συγκεκριμένο δήμο

Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος είχε δίωρη συνάντηση με τον Δήμαρχο του νεοσυσταθέντος δήμου Δυτικής Λέσβου κ. Ταξιάρχη Βέρρο, με τον οποίο συζήτησε το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος, με κυριότερο αυτό της σύνταξης του προϋπολογισμού, καθώς η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν παρέχει τις αναγκαίες διευκολύνσεις.

Ο υπουργός επισήμανε ότι η διάσπαση των δήμων έγινε χωρίς προετοιμασία και έδωσε εντολή στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, κ. Πολύκαρπο Πολυχρονάκη να παράσχει τις διευκολύνσεις που χρειάζεται ο νεοσυσταθείς δήμος για να συντάξει προϋπολογισμό και να μπορέσει να λειτουργήσει:

Μετά τη συνάντηση, ο Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε:  «Συναντήθηκα σήμερα και είχα μια πολύ αναλυτική και δημιουργική συζήτηση με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου τον κ. Βέρρο και τους συνεργάτες του. Στο νησί υπάρχουν πολύ σοβαρά προβλήματα με βασική αιτία την πολύ απροετοίμαστη και λαθεμένη διάσπαση των δύο Δήμων, που έχει οδηγήσει ιδιαίτερα τον Δήμο της Δυτικής Λέσβου σε τεράστια προβλήματα. Προβλήματα που έχουν χειροτερέψει πάρα πολύ από τις μεγάλες μεταναστευτικές ροές που υπάρχουν στο νησί και δημιουργούν οπωσδήποτε μια σοβαρή αναστάτωση.  Με μεγάλη μου λύπη διαπίστωσα ότι υπάρχουν στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, τα οποία έχουν επιδεινώσει αυτή την κατάσταση και μέσα στη σημερινή μέρα θα πάρω πολύ συγκεκριμένες και αυστηρές αποφάσεις για να μπει μία τάξη στον τρόπο που η Αποκεντρωμένη Διοίκηση συνεργάζεται με τους δύο Δήμους. Πέρα όμως από αυτό, το πολύ σημαντικό είναι ότι μαζί με τους δύο Δημάρχους και τον Περιφερειάρχη, τον κ. Μουντζούρη, επεξεργαζόμαστε και θα είμαστε πολύ σύντομα σε θέση να ανακοινώσουμε ένα συγκροτημένο σχέδιο για ολόκληρη τη Λέσβο με το οποίο θα επιτευχθούν οι βασικοί αναπτυξιακοί στόχοι: Η κανονική ζωή, η ασφάλεια όλων των πολιτών. Θα διασφαλιστούν οι προοπτικές για όλους τους ανθρώπους στο πανέμορφο αυτό νησί μας. Και πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να τα δούμε πολύ συγκεκριμένα από κοντά, στη Μυτιλήνη, μαζί με τον Περιφερειάρχη, τους δημάρχους και τους βουλευτές του νησιού».

Από την πλευρά του, ο Ταξιάρχης Βέρρος ανέφερε: «Είχαμε σήμερα το πρωί μια μακρά συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών τον κ. Θεοδωρικάκο, με τον οποίο σημειώνω ότι συνυπηρετήσαμε και μαζί στον στρατό στη Μυτιλήνη, στην Καλλονή, όπου αναφέραμε και αναλύσαμε όλα τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο νεοσύστατος Δήμος Δυτικής Λέσβου. Προβλήματα που εκτός των παγίων προβλημάτων που έχουν όλοι οι Δήμοι, όπως η έλλειψη προσωπικού, δομών κ.ά., επί πλέον έχουμε σοβαρά προβλήματα λειτουργίας, όπως είναι η αδυναμία κατάρτισης Προϋπολογισμού που οφείλεται σε αδυναμίες του νόμου της διάσπασης αλλά και ολιγωρία της διοίκησης, έλλειψη δομών, δεν υπάρχουν κτιριακές υποδομές για να στεγαστεί το προσωπικό μας, έλλειψη διαδικτυακής υποδομής, δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι Υπηρεσίες μας και καταλαβαίνετε ότι με αυτό τον τρόπο είναι αδύνατη η λειτουργία του Δήμου Δυτικής Λέσβου. Ο κ. Υπουργός άκουσε με πολλή προσοχή τα προβλήματά μας και υποσχέθηκε ότι σύντομα θα είναι κοντά μας, τον έχουμε προσκαλέσει. Σημειώνουμε, επίσης, ότι ο Δήμος Δυτικής Λέσβου αντιμετωπίζει το τεράστιο πρόβλημα του προσφυγικού, το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη πύλη εισόδου της Ευρώπης μεταναστών και προσφύγων και επί πλέον έχει το κατεστραμμένο χωριό της Βρίσας από τον σεισμό του 2017. Είμαστε βέβαιοι ότι ο κ. Υπουργός θα σταθεί κοντά μας στην επίλυση των προβλημάτων αυτών».

Στη συνέχεια, ο κ. Θεοδωρικάκος γνωστοποίησε τον προγραμματισμό για άμεση επιχορήγηση 2 εκατομμυρίων ευρώ στον Δήμο, αναφέροντας: «Να υπογραμμίσω, επίσης, ότι ήδη από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος» έχουμε προγραμματίσει την άμεση επιχορήγηση με 2 εκατομμύρια ευρώ για τον Δήμο, τα οποία θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται αμέσως και σε όλα τα προβλήματα που ανέφερε ο Δήμαρχος, ξεκινάμε να δώσουμε άμεσες λύσεις. Νομίζω ότι δεν θα περάσουν πάνω από 24 ώρες για να το αισθανθείτε κ. Δήμαρχε».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4808905

Η Δανία  και η Ολλανδία να έχουν πιο ενεργό ρόλο στις διαβουλεύσεις για τα Δυτικά Βαλκάνια, από την Ελλάδα αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος αποφεύγει την παραμικρή αναφορά στο Γαλλικό βέτο

3
4924208

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι πιστεύει στην ανάγκη να ακουστεί η φωνή των αποδήμων και να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση – Επιστολή τεσσάρων σημείων του Θεοδωρικάκου προς τα κόμματα ενόψει της συνεδρίασης της διακομματικής επιτροπής τη Δευτέρα

45
eu-summit-table-arthro

Ξεκάθαρο όχι των Ευρωπαίων ηγετών στο αίτημα για ένταξη Σκοπίων και Αλβανίας στην ΕΕ - Το ζήτημα της διεύρυνσης απλώς θα συζητηθεί, κάποια στιγμή, μέχρι τον Μάιο του 2020 χωρίς την παραμικρή δέσμευση ότι μελλοντικά μπορεί να αποφασιστεί η είσοδος των δύο χωρών στην ΕΕ

13
socialismos

Στόχος της κίνησης αυτής, που παρουσιάζεται ανήμερα της επετείου της μεγάλης εκλογικής νίκης του ΠΑΣΟΚ, στις 18 Οκτώβρη του 1981, είναι να αγωνιστεί «για μια νέα πολιτική και ιδεολογική νίκη της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ»