Πέτσας για κοινωνικό μέρισμα: Στον προϋπολογισμό του 2020 θα υπάρχουν τα χρήματα

petsas

Ο κ. Τσίπρας το έδωσε φέτος το Πάσχα για προεκλογικούς λόγους, επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Σκληρή απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα για τα όσα είπε στην ΔΕΘ έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, λέγοντας ότι «έχει βαθιά άγνοια για την οικονομία», και προσέθεσε ότι είναι ο πρωθυπουργός «που την κατέστρεψε ρίχνοντας το βάρος στους πολίτες».

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση OPEN Beyond και απαντώντας στα περί "δανειοδότησης του Ελληνικού" που ανέφερε ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του, ο κ. Πέτσας είπε ότι θα έπρεπε να γνωρίζει ότι «η δανειοδότηση των επιχειρήσεων δεν είναι θέμα της εκάστοτε κυβέρνησης, αλλά των τραπεζών. Εμείς αυτό που κάνουμε είναι να ξεμπλοκάρουμε την επένδυση. Ο κ. Τσίπρας για 4,5 χρόνια δεν είχε κάνει τίποτε, εμείς ήδη βγάλαμε τις υπουργικές αποφάσεις και το έργο θα προχωρήσει. Το Ελληνικό θα είναι επένδυση συνολικά 8 δισ. όπου θα απασχοληθούν 70.000 εργαζόμενοι. Ποιός δεν το θέλει;».

Στο θέμα των ΕΛΠΕ και της κριτικής που άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει πώληση ποσοστού ο κ. Πέτσας επισήμανε: «Ο κ. Τσίπρας μιλούσε για πώληση 51% των ΕΛΠΕ, αλλά δεν έκανε τίποτε. Τι διαφορετικό έλεγε από εμάς; Αυτά είναι συνθήματα,. Εμείς πιστεύουμε στις ιδιωτικοποιήσει για να μπουν νέα κεφάλαια στην επιχείρηση και θα προχωρήσουμε».

Για τον σταθμό Βενιζέλου του μετρό στην Θεσσαλονίκη, ο κ. Πέτσας είπε ότι «οι φορείς της πόλης προτείνουν την ίδια λύση που προτείνουμε κι εμείς. Με αυτό τον τρόπο θα δοθεί τον Απρίλιο του 2023, πιο γρήγορα από ό,τι με τα προηγούμενα σχέδια για το 2024».

Για την υπόθεση της Novartis ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι την Δευτέρα θα έλθει στην Βουλή, μετά τις καταθέσεις, των Αντώνη Σαμαρά, Βαγγέλη Βενιζέλου και Δημήτρη Αβραμόπουλου και η Βουλή θα αποφασίσει.

Ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι πρόκειται για σκευωρία στο σκέλος που αφορά την εμπλοκή των πολιτικών προσώπων. Εξήγησε ότι «κανείς δεν αμφισβήτησε ότι υπάρχει διεθνώς σκάνδαλο όσον αφορά τα φάρμακα αλλά η δίωξη πολιτικών έγινε μόνο στην Ελλάδα και αποσκοπούσε σε πολιτικά κέρδη». Ανέφερε ότι οι οικονομικές πτυχές ερευνώνται, ενώ για το ζήτημα της πολιτικής σκευωρίας θα ασχοληθεί η Βουλή. Εξηγώντας τη δήλωση του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ ότι «δεν θα μετατρέψει την Βουλή σε βιομηχανία εξεταστικών επιτροπών», ανέφερε ότι βιομηχανία εξεταστικών είναι να προσπαθείς για ψύλλου πήδημα να βάλλεις στο στόχαστρο τους αντιπάλους σου και προσέθεσε «εμείς δεν το κάνουμε».

Όσο για το πρώτο εξάμηνο του 2015 είπε ότι υπάρχει και το αντεπιχείρημα γιατί να γίνει εξεταστική για ένα θέμα που ούτως ή άλλως έχει παραγραφεί όταν υπάρχουν άλλα θέματα όπως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών το 2016 που δεν έχουν παραγραφεί.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «εμείς λέμε και τώρα ό,τι λέγαμε και προεκλογικά» και συμπλήρωσε: «Λέγαμε στον κ. Τσίπρα να μην την υπογράψει, ότι είναι εθνικά επιζήμια, προσπαθήσαμε να το αποτρέψουμε και προειδοποιούσαμε ότι δεν μπορεί να ακυρωθεί. Το ίδιο λέμε και τώρα και ότι θα προσπαθήσουμε να αμβλυνθούν οι αρνητικές συνέπειες κυρίως σε ό,τι αφορά τα μακεδονικά προϊόντα».

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα είπε ότι «κανείς δεν χαρακτήρισε τη Συμφωνία προδοτική, αλλά εθνικά επιζήμια» και επισήμανε ότι ο χαρακτηρισμός προδοτική διχάζει τους Έλληνες.

Για το κοινωνικό μέρισμα και αν η κυβέρνηση το δώσει στο τέλος του 2019, ο κ. Πέτσας απάντησε ότι ο κ. Τσίπρας το έδωσε το Πάσχα για προεκλογικούς λόγους και γι' αυτό η ΝΔ το είχε χαρακτηρίσει προεκλογικό επίδομα. «Το ποσό αυτό θα υπάρχει στον προϋπολογισμό του 2020 και θα δοθεί στο τέλος του επόμενου χρόνου».

Ο κ. Πέτσας ανέφερε ακόμη σε σχέση με το επίδομα θέρμανσης ότι εξετάζεται σε ό,τι αφορά το ύψος του αλλά τους δικαιούχους του και ότι θα ενσωματωθεί στον προϋπολογισμό του 2020.

Σημείωσε επίσης ότι για το 2020 θα ισχύσουν οι φορολογικές ρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση, όπως η μείωση του εισαγωγικού συντελεστή μέχρι 10.000 ευρώ. Στο φορολογικό που θα έλθει σύντομα θα περιλαμβάνονται οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και τα ζητήματα που αφορούν τα φυσικά πρόσωπα και τις επενδύσεις.


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (27)

Αφού δεν το δικαιούμαι εγώ..

Το κακό είναι ότι καποιοι χαίρονται επειδή δεν θα το πάρουν κάποιοι άλλοι, δηλαδή να ψωφισει η κατσίκα του γείτονα. Αφού δεν το παίρνω εγώ, μη το πάρει κανείς, ωραία λογική. Πολλοί Έλληνες το έπαιρναν, αλλά δεν το έλεγαν, δεν ξέρω το λόγο. Το Πάσχα δόθηκε μόνο στους συνταξιούχους, δεν έχει καμία σχέση. Υπάρχουν μονογοεικες οικογένειες, οικογένειες με πολύ χαμηλά εισοδήματα, πολύτεκνοι, που αυτό το ποσό που έδιναν τους βοηθούσε αρκετά. Είναι ντροπή να λέμε ότι είναι τελμπεχαναδες, άμα δεν περπατήσεις με τα παπούτσια του άλλου, δεν μπορείς να καταλάβεις. 380 δις πλεόνασμα άφησε ο τσιπρας, δεν υπάρχουν λεφτά για να το δώσουν; ποιον κοροϊδεύουν; Ας τα πάρει το ποσό που είναι για κοινωνικό μερισμα ο Λάτσης κ ο Μαρινάκης,είναι αρκετά λεφτά.

Ψαγμένος

Για όσους δε τον έχουν καταλάβει, το κοινωνικό μέρισμα 2019 δόθηκε στις 17 Μαίου, τότε που 2.523.038 ωφελούμενοι σχημάτισαν ουρές 6 ημέρες πρίν τις εκλογές. Εσείς τι νομίζατε οτι θα πάρετε και ΚΕΑ και 13η σύνταξη και μέρισμα, και ενοικίου και πετρελαίου και ανεργίας και παιδιού και δωρεάν κάρτα μετακινήσεων... αμα είναι έτσι να σταματήσουμε να δουλεύουμε ρε παιδιά...

Μ.Γ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΤΙΣ ΕΛΙΤ

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ. ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ. ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΕΛΟΣ. ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑ ΕΙΠΑΝ "ΕΚΑΤΟ" ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ 40%. ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΑΝ. ΤΕΛΟΣ. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΑΣ ΕΔΙΝΑΝ 40% ΣΤΟΝ ΠΙΝΟΚΙΟ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΗΘΕΝ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ 20198

ΚΑΛΩΦΑΓΩΤΗ Η ΠΙΤΣΑ (ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ)

Τα γνωστά Θαλασσοδάνεια σε πιστούς πελάτες.

Ο Πέτσας αν μιλούσε με ανοιχτό το στόμα ίσως καταλαβαίναμε τι έλεγε. Ευτυχώς διαβάζουμε και κάνα άρθρο για να έχουμε μια εικόνα.

Δεξιος ντενεκές

Αν ειναι να το χρηματοδοτησουμε το Ελληνικο κ ο Λατσης να μη βαλει παλι μία, ας το κανει το κρατος. Το μετρο θα δουλευε το 2020 οχι το 23 και το 24. Κοροιδευεις τον κοσμο ρε Πιτσα

κατερινα μ

Όλοι οι Αλβανοί στη γειτονιά μου δουλεύουν μαύρα κ παίρνουν μέρισμα κ επιδότηση ενοικίου....σας ορκίζομαι ότι η καθημερινότητα τους είναι καλύτερη από τη δική μου που ζούμε 4 άτομα με έναν μισθό...

Οποιος δουλευει παντου βγαζει

Δε μας ειπες τι δουλειες κανουν. Σπλα τις κανουν ολες. Που εμεις οι Ελληνες δεν κανουμε. Πανε στα χωραφια. Στις οικοδομες. Στα βενζιναδικα. Εσυ θα πηγσινες?

Ούτε μέρισμα

Ούτε 13σύνταξη χαχαχαχαχαχα έτσιι βεντουυζαα.χεχαχε

Αξύριστο κεφάλι

Ξυδάκι τρολάκι, τα λέμε σε 8 χρόνια

Κώστας

Άλλο κοινωνικό μέρισμα(Πριν τα Χριστούγεννα) άλλο 13 σύνταξη (ή εκλογικό επίδομα). Κάτι έχετε μπερδέψει και μπερδεύεται και εμάς

Γιώτα Νίκου

Ποιούς εσάς, τους καφενοβιους εννοείς ? Ελλάς το μεγαλείο σου, γεμίσαμε εισοδηματίες απο τους φόρους μας.

κοινος νους

το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΦΕΤΟΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ...ΔΟΘΗΚΕ 13Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ!!!!!!!ΠΑΛΙ ΨΕΜΜΑΤΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΘΙΑΣΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΟΥΡΕΛΟΥ.....φατε δεξια ευαισθησια οσα φτωχαδακια τους ψηφισατε!!!!

Νίκος

Οι δε συνταξιούχοι είναι οι πλούσιοι που πρέπει να επιδοτούν τους καφενοβιους! Δίκιο δεν έχω Καρανίκα, στηνόμαστε για την άδολη ψήφο των φτωχών ......

Makisthess

Τραβα να δουλέψεις ρε κοπριτη τεμπελχανα που θέλεις επιδόματα και κοιν.μερισμα.Αυτα τα λεφτά βλακα τα αρπαζε ο κατσαπλιας απο εμενα και αλλους που μας φεύγει ο τάκος στην δουλεια 10 και 12 ωρες την μερα και δεν τα έβγαζε από την τσέπη του......ουστ τεμπελχαναδες.....

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης