Δημοσκόπηση Metron Analysis: Η χώρα κινείται στη σωστή κατεύθυνση, λέει το 61% των πολιτών

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Η χώρα κινείται στη σωστή κατεύθυνση, λέει το 61% των πολιτών

Στα ύψη η δημοτικότητα Μητσοτάκη με 74% θετικές γνώμες - Σε υψηλά επίπεδα (60%) παραμένουν οι αρνητικές γνώμες για τον Αλέξη Τσίπρα

mitsotak01-mesa
Θετικά αποτιμούν οι Έλληνες πολίτες τις πρώτες 60 ημέρες της νέας ελληνικής κυβέρνησης, όπως προκύπτει από έρευνα της Metron Analysis, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Alpha».

Πιο συγκεκριμένα, στο ερώτημα «προς ποια κατεύθυνση κινείται η χώρα», το 61% δηλώνει προς τη σωστή, το 27% προς τη λάθος, ενώ το 4% ούτε προς τη σωστή, ούτε προς τη λάθος.

Όσον αφορά το «πολιτικό κλίμα», το 54% θεωρεί ότι είναι καλύτερο σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, το 35% το ίδιο και το 9% χειρότερο.

Σχετικά με τα πρόσωπα που στελέχωσαν την κυβέρνηση, το 47% αποτιμά ως θετικές τις επιλογές του πρωθυπουργού, το 30% ως ουδέτερες και το 15% ως αρνητικές.

Αναφορικά με την παρουσία του κ. Μητσοτάκη στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το 64% την έκρινε θετικά, το 23% ουδέτερα και το 12% αρνητικά.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες, τα σημαντικότερα προβλήματα που καλείται να λύσει η κυβέρνηση είναι τα εξής:

Κλείσιμο
Οικονομία 26%
Ανεργία 24%
Προσφυγικό 13%
Ιατρική 6%
Παιδεία 5%

Σύμφωνα με τη «Metron Analysis», το 68% κρίνει ως θετική την αξιολόγηση της κυβέρνησης, το 21% ως αρνητική και το 6% ούτε θετική, ούτε αρνητική

Για τον κ. Μητσοτάκη, παράλληλα, το 74% εκφράζεται θετικά, το 19% αρνητικά και το 4% ουδέτερα.
Καταγραφη11
Δημοσκόπηση Alpha



Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την δημοσκόπηση

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης