Κυβέρνηση: Μάχη σε τρία μέτωπα με στόχο την ανάπτυξη

kyriakos000

Στο φουλ οι μηχανές για την ευρωπαϊκή περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη, την προετοιμασία της εμφάνισης του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και τις επόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απόλαυσε τις τελευταίες στιγμές χαλάρωσης στα Σφακιά της Κρήτης πριν αρχίσει την ευρωπαϊκή περιοδεία του, ενώ ήδη το Μέγαρο Μαξίμου φουλάρει τις μηχανές. Ουσιαστικά, το πρωθυπουργικό επιτελείο εστιάζει σε τρία μέτωπα, εξίσου σημαντικά. Το πρώτο είναι τα επερχόμενα ταξίδια του πρωθυπουργού, τα οποία και αξιολογούνται ως ιδιαίτερης βαρύτητας για τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης και ειδικά για την επιθυμητή μείωση των πλεονασμάτων.
Το δεύτερο μέτωπο είναι η ταχύτητα, με την οποία επιθυμεί να κινηθεί η κυβέρνηση, ώστε να υλοποιήσει το πρόγραμμα που ως ένα βαθμό έχει ήδη επεξεργαστεί. Το τρίτο είναι η εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, η οποία αναμένεται —σύμφωνα με συνεργάτη του— να είναι ολίγον τι διαφορετική, καθώς δεν θα συνοδεύεται από υποσχέσεις.

Ευρωπαϊκή περιοδεία

Προς τα τέλη της επόμενης εβδομάδας, ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Παρίσι, όπου και θα συναντήσει τον Εμμανουέλ Μακρόν. Πρόκειται για την πρώτη στάση ενός κύκλου διεθνών επαφών που θα ολοκληρωθεί στη Χάγη. Εντωμεταξύ θα έχει προηγηθεί το Βερολίνο και η κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τη Γερμανίδα καγκελάριο.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός δεν έχει στη βαλίτσα του λίστα αιτημάτων, καθώς επιθυμεί πρώτα να παρουσιάσει το οικονομικό και επενδυτικό του πλάνο, ώστε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των εταίρων και να εδραιώσει τις συμμαχίες. Η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων αποτελεί τον σημαντικότερο στόχο, αλλά στις συναντήσεις αυτές θα παρουσιαστούν τα νομοσχέδια με τις σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις, οι αποκρατικοποιήσεις και ό,τι άλλο προσελκύει επενδυτές και δημιουργεί θέσεις εργασίας.

Ο πρώτος κύκλος των διεθνών επαφών του πρωθυπουργού θα κλείσει μόλις λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την μετάβασή του στην Θεσσαλονίκη, όπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ θα παρουσιάσει το κυβερνητικό πρόγραμμα και τους στόχους για το 2020. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, το καλάθι της ΔΕΘ θα είναι αρκετά διαφορετικό φέτος. Οι πολίτες δεν θα ακούσουν υποσχέσεις, αλλά —σύμφωνα με πληροφορίες— θα γίνουν κοινωνοί του κυβερνητικού σχεδίου και των βημάτων που θα γίνουν με δεδηλωμένη πρόθεση να πάνε τη χώρα μπροστά.

Επιστροφή στην κανονικότητα

Το τέλος της καλοκαιρινής ανάπαυλας, που σηματοδοτήθηκε και από το κλείσιμο της Βουλής ταυτίζεται με την επιστροφή της οικονομίας στο πρώτο πλάνο. Το υπουργείο Οικονομικών απάντησε σε μία ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την οποία τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού αποδεικνύουν τις επιτυχίες της προηγούμενης κυβέρνησης.
Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο σημειώνει ότι τα φορολογικά έσοδα του Ιουνίου παρουσίασαν υστέρηση, ενώ του Ιουλίου —με κυβέρνηση του ΝΔ— αύξηση έναντι του στόχου. «Ο ΣΥΡΙΖΑ, με την ανακοίνωσή του, επιβεβαιώνει, για μία ακόμη φορά, ότι δεν τα πάει καλά με τη σωστή ανάγνωση των αριθμών και ότι συνεχίζει να κυριεύεται από αυταπάτες. Ως προς την εκτέλεση του Προϋπολογισμού, τα φορολογικά έσοδα Ιουνίου —δηλαδή επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ— σημείωσαν υστέρηση έναντι του στόχου κατά 290 εκατ. ευρώ, ενώ τα φορολογικά έσοδα Ιουλίου —δηλαδή επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας— σημείωσαν αύξηση έναντι του στόχου κατά 206 εκατ. ευρώ».

Από τη μεριά του, ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς χαρακτηρίζει την αναπτυξιακή πολιτική της «τσιμέντο σκέτο και παντού». Ο Νίκος Παππάς κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δημιούργησε «με αφορμή την επένδυση στο Ελληνικό, μία πλάνη περί αντιεπενδυτικής ιδεολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, που έσκασε στα χέρια της πολύ νωρίς».

Παράλληλα, το πρωθυπουργικό επιτελείο και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης επεξεργάζονται τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων αυστηρότερες ποινές σε βαρυποινίτες και εμπρηστές. Μετά από σκέψη επιλέχθηκε η απόφαση για επανασύσταση της προηγούμενης νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, η οποία θα προσεγγίσει ολιστικά τον νέο Ποινικό Κώδικα για να προβεί σε τροποποιήσεις, με σκοπό να μη δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα ή νέες δυσλειτουργίες. Εξετάζονται και αλλαγές στον τομέα της υγείας, για ταχύτερη και καλύτερη εξυπηρέτηση των χρόνιων νοσούντων και των καρκινοπαθών στα δημόσια νοσοκομεία.

ΣΧΟΛΙΑ (8)

ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ..

τι θα γίνει και με τον Κυριάκο.. Είναι πολύ νωρίς ακόμα βέβαια για να κρίνουμε αλλά έχουμε δει κάποια πρώτα θετικά δείγματα από τότε που ανέλαβε.. Το σίγουρο είναι ότι οι πρηγούμενοι έπρεπε να φύγουν οπωσδήποτε!

Αγύριγο μπουκάλι

Ανάπτυξη χωρίς τρελούς φόρους για τον Έλληνα, χωρίς επιδόματα σε αριστερούς ψηφοφόρους μας, σε ρομά και σε συντρόφους, και χωρίς η χώρα κυριολεκτικά να πλημμυρίσει από Πακιστανούς, Αφγανούς και Αφρικανούς επενδυτές, δεν γίνεται. Μόνο στα 4 χρόνια της κομμουνιστικής Ελλάδας είχαμε ανάπτυξη. Τότε που όλοι μαζί, αριστεροί σύντροφοι και μετανάστες, ζούσαμε τον κομμουνιστικό μας μύθο στο Ελλαδιστάν του ΣΥΡΙΖΑ, του Αλέκσις της αριστεράς και της προόδου.

mitsos

Κυριάκο ομορφόπαιδο, Κυριάκο λεβεντόπαιδο, παμπόνηρε και παραμυθατζή Με το παραμύθι σου την έκανες την τύχη σου και το ψηστήρι σου φιγουρατζή Το μυαλό σου μάζεψε και την πορεία άλλαξε με την φωτιά να παίζεις δεν μπορείς σαν πολλά μας τα ’κανες Κυριάκο το παράκανες το μάστορα σου κάποτε θα βρεις !!

ΚΟΦΤΟ

Μας ζάλισες πια. Είπαμε χαριτωμένη η μπούρδα που έγραψες αλλά μην το κοπανάς σε κάθε άρθρο που σχετίζεται με τον Μητσοτάκη.

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΔΕΘ

Ο Μητσοτάκης θα κάνει το μεγαλύτερο λάθος της ζωής του αν επαναλάβει τα ατοπήματα των προηγούμενων. Αν υποσχεθεί λαγούς με πετραχήλια και μετά μας συνδέσει με Καιρό δεν θα έχει καλό πολιτικό τέλος!

trelokounelos

Με τι "καιρό" θες να σε σύνδεση;

Μόγγολος

Στην ευρώπη θα καταρεύσουν οι οικονομίες και η Θεσσαλονίκη θα πάθει μεγάλη ζημιά. Τουλάχιστον να μην έρθει Θεσσαλονίκη, τουλάχιστον.

Να συναχιστουν οι ( μεταρρυθμισεις )...Σοιμπλε ,Μοσκοβισι ,Γιουνκερ κλ

Συνεχιζεται η αναζητηση και απο το μπλε πασοκ για ενα νεο ειδος επιχειρηματια επενδυτη (με την επιστημονικη ονομασια "homokoroido" ) για την Ελλαδα ειδικα που θα επιχειρει, θα καινοτομει, θα παραγει , θα απασχολει, θα εξαγει, θα πληρωνει φορους 29% στα κερδη, 45% στο εισοδημα , συν 10% εισφορες (αλληλεγγυης ) συν 1.5 % ΕΝΦΙΑ περιουσιας , συν ΦΠΑ 24%, συν ασφαλιστικες εισφορες τυπου φορου εισοδηματος , συν ενα ευρω το λιτρο φορο στην βενζινη , συν 3000 ευρω τελη κυκλοφοριας για το (τζιπ ) , συν 50 ευρω διοδια για Αθηνα- Θεσσαλονικη συν, συν, συν...αλλα δεν θα εχει περιουσια ,μεχρι το πολυ ενα σπιτι και ενα αυτοκινητο ( χιλιαεξακοσια ) , γιατι η υπολοιπη θα κατασχεται μεσω φορων για να πληρωθει το ριφιφι των δανεικων και των διορισμων, των πρωην ( συναδελφων ) και ας μην επιασε αυτος ποτε δημοσιο χρημα στα χερια του. Έναν επιχειρηματια που θα παραγει στην Ελλαδα , θα εχει τα λεφτα στην Ελβετια και στα παναμα πειπερς και τα ακινητα στο Λονδινο ! Αναζητειτε κοροιδο να βαλει τα δικα του λεφτα για να τα φαμε ολοι μαζι... Αχαχαχουχαχα....

Συμβουλή

Δεν είσαι κατάλληλος για επιχειρηματίας πήγαινε να κάνεις καμιά άλλη δουλειά.

Συμβουλη Α

Πραγματι για κρατικοδιαιτος ...επιχειρηματιας δεν κανω. Θα μπω στην πολιτικη..χοχο

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

theoxaris

«Εμείς, ως υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, θεωρούμε τον τουρισμό έναν στρατηγικό τομέα που μπορεί να προσελκύσει μακροπρόθεσμα ξένες επενδύσεις» ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού σε συνέδριο στην Ουάσιγκτον

Dimitris_Avramopoulos

«Είναι προς όφελος ολόκληρης της Ευρώπης αυτή η ιστορικά ευαίσθητη περιοχή να αποτελέσει στο εγγύς μέλλον ένα υπόδειγμα συνεργασίας, ειρήνης, σταθερότητας και ανάπτυξης», ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος στη Σύνοδο Υπουργών Εσωτερικών ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων στα Σκόπια

vergina0

Η διαχειριση του μεταναστευτικού - προσφυγικού και ο τρόπος που λειτουργούν οι υπουργοί της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, απασχόλησαν έρευνα της Interview, για λογαριασμό της Βεργίνα TV 

tsipras_gia_open_22

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε γιατί πήγε στην πορεία για το Πολυτεχνείο, αν και δεν έφτασε μέχρι την αμερικανική πρεσβεία... - Απέδωσε αντικυβερνητικό χαρακτήρα στη διαδήλωση - Χαρακτήρισε το δόγμα «νόμος και τάξη» της κυβέρνησης ως αντιπερισπασμό για την αδυναμία διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος - Κάλυψε εκ νέου τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για τη Novartis

6