Πλακιωτάκης στον ΘΕΜΑ 104,6: Στόχος μας η ελληνική ναυτιλία να γίνει πιο ανταγωνιστική σε παγκόσμιο επίπεδο

Πλακιωτάκης στον ΘΕΜΑ 104,6: Στόχος μας η ελληνική ναυτιλία να γίνει πιο ανταγωνιστική σε παγκόσμιο επίπεδο

«Κύριο μελήμα μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό πλαίσιο σε σχέση με άλλα νηολόγια», τόνισε ο υπουργός Νησιωτικής Πολιτικής - Έκτος από την ισχυρή δημόσια εκπαίδευση η κυβέρνηση στοχεύει και στην ίδρυση ιδωτικών εκπαιδευτηρίων στη ναυτιλία

plakiotakis12
Σε μία πιο ανταγωνιστική ναυτιλία στοχεύει το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπως εξήγησε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Η ελληνική ναυτιλία διαχρονικά αποτελεί παράγοντα οικονομικής, πολιτικής και στρατηγικής σημασίας», τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης.

«Παρά το γεγονός ότι η ελληνική ναυτιλία είναι πολύ δυνατή σε παγκόσμιο επίπεδο, υπάρχουν σηματικά περιθώρια βελτίωσης. Δηλαδή παρά το γεγονός ότι έχουμε 5000 ελληνόκτητα πλοία μόνο το 15% έχουν ελληνική σημαία», πρόσθεσε ο υπουργός.





«Κύριο μελήμα μας είναι να δημιουργήσουμε ανταγωνιστικό πλαίσιο σε σχέση με άλλα νηολόγια, έτσι ώστε και περισσότερα πλοία να υψώσουν την ελληνική σημαία και φυσικά αυτό θα έχει προεκτάσεις και στην απασχόληση».

Κλείσιμο
Για την  εκπαίδευση στη ναυτιλία ο υπουργός Ναυτιλία και Νησιωτικής Πολιτικής τόνισε:

«Θα πρέπει και η εκπαιδευση μας να γίνει ανταγωνιστική, θέλουμε ενα ολιστικό σχεδίο για την εκπαίδευση στη ναυτιλία που θα ανταποκρίνεται στις διεθνείς συνθήκες πέρα από την ισχυρή δημόσια εκπαίδευση».

«Στοχεύουμε στην ιδιωτική ναυτική εκπαίδευση όπως σε όλα τα ναυτιλιακά κράτη, έτσι ώστε να μην στερήσουμε τη δυνατότητα από τα παδιά να σπουδάσουν στην πατρίδα τους».

Όσο για το «σκληρό ροκ» που διαδραματίστηκε εχθές στη Βουλή για Θάνου, μετακλητούς και «Ρασπούτιν», ο κ.Πλακιωτάκης τόνισε:

«Αυτό που παρουσιάστηκε εχθές στη Βουλή είναι καταρχήν μία εικόνα μιας κυβέρνησης η οποία εμφανίζεται έτοιμη, μία κυβέρνηση που προσπαθεί να εισαγάγει νέους τρόπους λειτουργίας, σύγχρονους τρόπους λειτουργίας του κράτους και βέβαια μία αντιπολίτευση που ήταν αμυνόμενη και χωρίς επιχειρήματα».

«Η κυβέρνηση παρουσίασε τους άξονες της πάνω στη λειτουργία του νέου επιτελικού κράτους, μία κυβέρνηση που γίνεται πιο συλλογική, μία δημόσια διοίκηση η οποία αποκομματικοποίειται, καταπολεμάται η γραφειοκρατεία και καταργούνται οι κομματικοί προϊστάμενοι και καθιερώνεται όπως υπάρχει σε όλα τα σύγχρονα ευρωπαϊκά κράτη η ενθική αρχή διαφάνειας. Σιγά - σιγά γινόμαστε σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος», πρόσθεσε ο κ. Πλακιώτακης.

«Κύριο μέλημα μας είναι να υλοποιήσουμε το κυβερνητικό μας πρόγραμμα, το οποίο το υλοποιούμε με γρήγορους ρυθμούς μέρα με τη μέρα».

«Αυτό που ενδιαφέρει το κόσμο είναι να αλλάξουμε. Αρχικά να αλλαξουμε το μείγμα της οικονομικής πολιτικής, να δημιουργήσουμε περιβάλλον φιλοεπενδυτικό και βέβαια να αποκαταστήσουμε το κύρος της πατρίδας μας στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Ευρώπης».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης