Οινοποιός Γεροβασιλείου σε Τσίπρα: Οι Σκοπιανοί βαφτίζουν τα κρασιά τους «μακεδονικά»

tsipra-en1

Επιχειρηματίες της Μακεδονίας «γύρισαν την πλάτη» στον πρωθυπουργό εκφράζοντας τα παράπονά τους για τις συνέπειες από τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ - Τα «άκουσε» και από πολίτες παρά την ζώνη ασφαλείας που ετοίμασε η αστυνονομία γύρω από το Βελλίδειο

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας είχε ερωτηθεί πότε σκοπεύει να επισκεφτεί τα Σκόπια, ταξίδι που είχε ήδη προαναγγείλει ο Γιώργος Κατρούγκαλος, περιορίστηκε να απαντήσει ότι σχεδιάζει να πάει «μόλις φτιάξει και ο καιρός». Πλέον, ανακοινώθηκε ότι η ελληνική αποστολή θα μεταβεί στη «Βόρεια Μακεδονία» στις 2 Απριλίου.

Απ’ ότι φαίνεται, όμως, οι "καταιγίδες" παραμένουν, παρ’ ότι έχουμε μπει για τα καλά στην Άνοιξη. Και αυτό, διότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, εν μέσω κοινωνικής έντασης και δυσαρέσκειας για την Συμφωνία των Πρεσπών, δεν βρήκε την θετική ανταπόκριση που ανέμενε, ούτε στους κόλπους των επιχειρηματιών της Βόρειας Ελλάδας. Αντιθέτως, η επιχειρηματική κοινότητα της Θεσσαλονίκης εμφανίζεται άκρως διχασμένη και ανήσυχη. Κλίμα που αποτυπώθηκε και κατά τη διάρκεια της χθεσινής επίσκεψής του Αλέξη Τσίπρα στη συμπρωτεύουσα.

Συγκεκριμένα, διεξήχθη συνάντηση στο Μακεδονία Παλλάς παρουσία του πρωθυπουργού και 40 επιχειρηματιών. Ο διάλογος σημαδεύτηκε από κάποια γκρίνια, αλλά και αρκετές απορίες ως προς προβληματικά σημεία της Συμφωνίας. Μεταξύ των επιχειρηματιών που συμμετείχαν στη συνάντηση ήταν ο πρόεδρος του ΣΒΕ Αθανάσιος Σαββάκης, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας, ο πρόεδρος του ΟΛΘ Σωτήρης Θεοφάνης, ο πρόεδρος της ΑΖΚ Κυριάκος Λουφάκης, ο Ευάγγελος Γεροβασιλείου, ο Άγγελος Ιατρίδης (Κτήμα Αλφα), ο Στέφανος Τζιρίτης (ISOMAT), η Μαίρη Χατζάκου (ΜΕΒΓΑΛ), ο Ανέστης Γεωργουδάκης (New Age), ο Γιώργος Καλανδρέας (Τηλεματική), ο Κώστας Παπακωνσταντίνου (ΓΕΩΤΕΚ), Νίκος Δαστερίδης (Dasteri) και άλλοι. Το μήνυμα του πρωθυπουργού ήταν ότι οι Έλληνες επιχειρηματίες πρέπει να αδράξουν τις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν με τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Η ελληνική επιχειρηματικότητα έχει τη δυνατότητα να παίξει ηγεμονικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη της Βόρειας Μακεδονίας με το σημαντικό και θετικό μομέντουμ που δημιούργησε η Συμφωνία των Πρεσπών» ανέφερε. 

Από την πλευρά τους, οι επιχειρηματίες εμφανίστηκαν τόσο διχασμένοι, όσο και μπερδεμένοι. Ο γνωστός οινοποιός Βαγγέλης Γεροβασιλείου έδειξε στον πρωθυπουργό τα κρασιά των Σκοπίων, τα οποία σε μία έκθεση πλασάρονταν ως "μακεδονικά". Άλλοι εξέφρασαν την απορία τους για το τί ακριβώς αλλάζει στη Συμφωνία και πώς θα τους επηρεάσει. Η δυσαρέσκεια αυτή μεταφέρθηκε και στην επικείμενη πρωθυπουργική αποστολή στη γείτονα χώρα, με κάποιους επιχειρηματίες να αρνούνται να συμμετάσχουν.

Αν και ο πρωθυπουργός έχει απευθύνει πρόσκληση, η επιχειρηματική κοινότητα εμφανίζεται άκρως διχασμένη. Δύο επιμελητήρια της πόλης, το Βιοτεχνικό και το Επαγγελματικό, εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες αρνούνται να τον συνοδεύσουν. «Αυτό που έχει ανάγκη η επιχειρηματική κοινότητα της Θεσσαλονίκης και δη της Βόρειας Ελλάδας, δεν είναι ένα ταξίδι για την περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών οικονομικών σχέσεων, αλλά να λυθούν τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από τη Συμφωνία των Πρεσπών και δη για τα μακεδονικά προϊόντα. Απαντούμε λοιπόν αρνητικά σε μια πρόσκληση που δεν εξυπηρετεί προς αυτή την κατεύθυνση", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΒΕΘ.

Στο ίδιο κλίμα και ο Μιχάλης Ζορπίδης, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Ξεκαθάρισε, απαντώντας στην πρόσκληση, πως «δεν συμμετέχουμε σε καμία αποστολή στα Σκόπια» «Απαντώ στο “Enterprise Greece”, τον φορέα που συντονίζει την αποστολή, ότι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης έχει αποφασίσει να μην συμμετέχει σε καμία δράση που θα σχετίζεται με τη γειτονική χώρα, όσο αυτή χρησιμοποιεί ένα όνομα το οποίο δεν της ανήκει. Το θέμα απασχόλησε την τελευταία συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής, τα μέλη της οποίας αποφάσισαν ομόφωνα ότι το ΕΕΘ προχωρά στην κίνηση αυτή ως ένδειξη διαμαρτυρίας και αντίδρασης απέναντι σε μία πολιτική, που δεν εκφράζει τον ελληνικό λαό. Καμία από τις δράσεις αυτές δε μας αφορά. Για μας το όνομα της Μακεδονίας, που είναι μόνο ελληνικό, είναι ιερό και θα το υπερασπιστούμε με όποιον τρόπο μπορούμε», δήλωσε.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου και ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Γιώργος Τσίπρας. Ο τελευταίος διέψευσε ότι υπήρξε κλίμα γκρίνιας στη σύσκεψη. Έκανε λόγο για “fake news” και τόνισε πως «το κλίμα στη συνάντηση ήταν εξαιρετικό, έγινε ουσιαστική συζήτηση κι εκφράστηκαν ανησυχίες από μόλις δύο επιχειρηματίες για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης στα εμπορικά σήματα».

Γεγονός, όμως, παραμένει ότι ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων «ανταπαντά», διοργανώνοντας σήμερα εκδήλωση για το ζήτημα που προκύπτει από τη Συμφωνία των Πρεσπών, τις εμπορικές επωνυμίες και την προστασία αυτών στις διεθνείς αγορές. Σε αυτήν θα συμμετάσχει και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και όλα αυτά στα απόνερα της αποκάλυψης του Ζόραν Ζάεφ ότι δέχθηκε την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» επειδή η Ελλάδα αποδέχθηκε την «μακεδονική εθνική ταυτότητα».

Τα άκουσε για τη Συμφωνία των Πρεσπών - Αποστειρωμένη ζώνη το Βελλίδειο

Τα δύσκολα συνεχίστηκαν για τον Αλέξη Τσίπρα και το βράδυ της Πέμπτης με πολίτες να τον αποδοκιμάζουν για τη Συμφωνία των Πρεσπών - έστω και σε απόσταση λόγω των πολύ αυστηρών μέτρων ασφαλείας που κατέστησαν «αποστειρωμένη» ζώνη τους δρόμους γύρω από το Βελλίδειο στο οποίο ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υποψηφίου περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ για την Κεντρική Μακεδονία, Χρήστου Γιαννούλη.

Παρά την απόσταση ασφαλείας που δημιούργησαν οι αστυνομικοί, οι διαδηλωτές δεν πτοήθηκαν και υποδέχθηκαν τον πρωθυπουργό με γιουχαΐσματα και με συνθήματα, όπως «Τσίπρα προδότη, κομιτατζή» ενώ αργότερα πολίτες με σημαίες ελληνικές και με τον Ήλιο της Βεργίνας φώναξαν συνθήματα για τη Μακεδονία ενώ αποδοκίμασαν τους προσερχόμενους στο συνεδριακό κέντρο.

Συνθήματα κατά του Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη - Voria.grΑποδοκιμασίες ατόμων που κατευθύνονται στο Βελλίδειο - Voria.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (69)

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΓΓΟΣ

Κύριε Γεροβασιλείου, επειδή ένας Σκοπιανός επιχειρηματίας, βάφτισε τα κρασιά του Μακεδονικά, φταίει ο Τσίπρας και η συμφωνία, που υπέγραψε με τον Ζάεφ?? Λίγη σοβαρότητα δεν βλάφτει και σε τελευταία ανάλυση, δεν καταλαβαίνεις, ότι από την μία ημέρα στην άλλη, δεν μπορούν να προσαρμοσθούν όλοι στο νέο καθεστώς?? Θα προσαρμοσθούν και οι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας, στο νέο καθεστώς, με το πέρασμα του χρόνου, όπως θα προσαρμοσθούν και οι Έλληνες πολίτες με τις εθνικιστικές εξάρσεις που τους διακρίνουν σήμερα

Θεσσαλονίκη - Μακεδονία

Στα... τέτοια του. Πούλησε παραμύθι σε έναν ολόκληρο λαό, έκανε αμέτρητες κωλοτούμπες για να γίνει πρωθυπουργός, υπέγραφε και συνεχίζει να υπογράφει ότι του δίνουν για να παραμείνει πρωθυπουργός, πούλησε την Μακεδονία, ξεπουλάει το Αιγαίο , την Βόρεια Ήπειρο και σειρά παίρνει και η Θράκη μας, προσπαθεί να αντικαταστήσει τον Ελληνικό λαό με μουσουλμανικούς πληθυσμούς και χαρακτηρίζει τους Έλληνες συλλήβδην φασίστες, δεν έχει κρύψει ποτέ ότι θέλει να εγκαθιδρύσει μία αριστερή χούντα στα πρότυπα της Κούβας ή της Βενεζουέλας και να κυβερνάει με τα τάγματα θανάτου τύπου ρουβίκωνα δολοφονώντας τους διαφωνούντες... Ε, τι Δεν καταλαβαίνετε; Χεσ...ε αν τα κρασιά των γύφτων από δίπλα θα λέγονται μακεδονικά. Ξυπνήστε Έλληνες γιατί πρέπει να τελειώνουμε με την πρώτη φορά Φασιστερά όσο έχουμε ακόμα μία πατρίδα. Και μετά τις εκλογές θα έχουμε χρόνο να ασχοληθούμε με όλους τους προδότες και να τους πληρώσουμε όπως τους αξίζει.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Οταν βγαινω εξω να ξεσκασω με την παρεα μου, οπου κατσουμε παραγγελνουμε με πολυ στομφο γνησιο μακεδονιτικο κρασι απο τον βορρα, βαρυ και δυνατο και με βαθμους αλκοολ γενναιους, να το πινεις και να το καταλαβαινεις.Παντα λεμε οτι δεν θελουμε απο εκεινα τα πλυμματα τα ελλαδιτικα που ειναι σαν .....ζυθος του 3% η σαν αραιωμενος χυμος που σου προκαλει αηδια.Επισης τα κοπαναμε με το θρυλικο μακεδονικο τσιπουρο TIKVESH που τετοιο στον ελλαδιτικο χωρο δεν προκειται να βρεις εκατο χρονια να ψαχνεις.Ετσι ειναι και οποιανου του αρεσει.Και αν δεν του αρεσει τα παραπονα του στον ....ΟΗΕ!

Βρωμοστομος

Θα το ξαναγραψω αλλη μια φορα για να μπει καλα στο μυαλο σας Τον καλαει ο Κλιντον να μιλησει παρουσια εκατονταδων μελλοντικων επενδυτων και τα πρωτα λογια του ειναι οτι για να κανεις Μπιζνες στην Ελλαδα πρεπει να λαδωσεις και το λεει με το χαριτωμενο ηλιθιο χαμογελο του. Τα εχασαν ολοι ακομα και ο Κλιντον δεν το περιμενε. Αυτοι θελουν επενδυτες με φουσκωτο και παντοφλα,

ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΣ

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΜΩΡΗ ΚΑΤΩ ΠΑΥΛΑ ____________ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΘΕΙ___________ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ________ ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΖΗΤΩ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΗΤΩ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. ΤΣΙΠΡΑ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ Η ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Η ΠΑΟΚΑΡΑ.

Μονομάχος

Σιγά να μην στεναχωρήθηκε ο χάχας!!! Ο Πινόκιο είναι και περήφανος γι αυτή τη συμφωνία!!! Όχι μόνο δεν ντρέπεται, όχι μόνο δεν σκέφτεται τίποτα, είναι και περήφανος ο ηλίθιος!!! Θα του το ανταποδώσουμε στις εκλογές όλοι μας το καλό που μας έκανε και ειδικά εμείς οι Μακεδόνες! Τι τα θες όμως, το κακό έγινε και δεν μπορεί ν αλλάξει τίποτε πλέον.....

Μια εικόνα... χίλιες λέξεις...

Η πρώτη-πρώτη εικόνα απεικονίζει το "εγκάρδιο" κλίμα στο οποίο έγινε η συνάντηση. Οι εκφράσεις όλων τα λένε όλα. Ο καταληψίας βέβαια πού να καταλάβει... Δείτε τον και θαυμάστε τον!

ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ

Εδω ο Μπουταρης εχει τους αμπελωνες του στα Σκοπια......τι περιμενετε.....

ΑΝΩΝΥΜΟΣ

ΚΑΙ ΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΗΜΑ ΘΡΕΜΑ ΓΑΛΛΛΟΣ

Τσίπρας

Ισον ΠΡΟΔΟΤΗΣ και ΚΟΜΙΤΑΤΖΗΣ. Ετσι θα μείνει στη ιστορία της Ελλάδας , ενας ελεινός ψεύτης άπατρις αμόρφωτος ένας καρνάβαλος με τα όλα του.

Με λένε Αρτεμη

Εδώ ο κόσμος χάνεται και αυτοί έχουν ντάλκα με τα κρασιά τους.

Α

Ναι χάνεται ο κόσμος, δις ευρώ θα στοιχίσει στην οικονομία μας το brand name που χαρίσαμε, η αοζ και τα εδάφη μας...δίκαιο εχεις

εχεις

υπολογισει ποσα ατομα αχολουνται στον τομεα της οινοπαραγωγης?απο τους αμπελωνες,τα εργοστασια οινοποιειας,τα εστιατορια,τον τομεα των εξαγωγων?καθε εμπορικο σημα που χανεται μεταφραζεται σε εκατομμυρια για την χωρα.ειδικα με τον αγωνα που γινεται για να αναγνωρισθουν τα ελληνικα κρασια στο εξωτερικο.χαζοι ειναι νομιζεις οι γαλλοι και οι ιταλοι που επενδυουν τοσο στα κρασια τους?

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης